reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

a Wy @Bolilol trzonujecie ile wlezie czy co 2 dni w okolicach owu? Bo ja już sama nie wiem jak robić żeby było dobrze 😬
ja mam owu 10-12 dc i mam taki system, że musi być trzoning w 7dc, a później od 9dc to już ile wlezie, czasami jak któreś się źle czuje albo po prostu jest zmęczone to jest jakiś dzień przerwy, ale generalnie od tego 9dc do potwierdzenia owu (przynajmniej dwoma dniami wysokich temperatur lub usg) staramy się praktycznie codziennie

reklama
ja mam owu 10-12 dc i mam taki system, że musi być trzoning w 7dc, a później od 9dc to już ile wlezie, czasami jak któreś się źle czuje albo po prostu jest zmęczone to jest jakiś dzień przerwy, ale generalnie od tego 9dc do potwierdzenia owu (przynajmniej dwoma dniami wysokich temperatur lub usg) staramy się praktycznie codziennie
@Kejcik ja generalnie nie znalazłam żadnego naukowego źródła potwierdzającego, że jak nasienie gorsze, to trzeba robić dzień przerwy (ale możliwe, że po prostu złe szukałam). Znalazłam jakieś wypowiedzi lekarzy, że najlepiej co dwa (ew 3) dni ale to w kontekście tego, że nie rzadziej niż...

W każdym razie w tym cyklu tak nam się ułożyło, że było działane na pewno w poniedzialek, niezaplanowany dzień przerwy, środę i w czwartek i owu była w czwartek

@Kejcik ja generalnie nie znalazłam żadnego naukowego źródła potwierdzającego, że jak nasienie gorsze, to trzeba robić dzień przerwy (ale możliwe, że po prostu złe szukałam). Znalazłam jakieś wypowiedzi lekarzy, że najlepiej co dwa (ew 3) dni ale to w kontekście tego, że nie rzadziej niż...

W każdym razie w tym cyklu tak nam się ułożyło, że było działane na pewno w poniedzialek, niezaplanowany dzień przerwy, środę i w czwartek i owu była w czwartek
No właśnie ja też tak czytam i oglądam coraz to nowe materiały i stąd moje pytanie bo do podobnych wniosków doszłam 😊 dobra, to nie ma co się dłużej zastanawiać tylko trzeba wskakiwać na trzon od razu po robocie 😂

Skoro już pojawił się temat "strategii" to jak z tym trzymaniem nóg w górze/leżeniu po? Bo też niby nic nie daje i podobno plemniory praktycznie od razu się dostają gdzie trzeba ale zawsze jakoś czuję strach po seksie wstawać 🫣

Leżycie czy raczej nie zwracanie na to większej uwagi?

Skoro już pojawił się temat "strategii" to jak z tym trzymaniem nóg w górze/leżeniu po? Bo też niby nic nie daje i podobno plemniory praktycznie od razu się dostają gdzie trzeba ale zawsze jakoś czuję strach po seksie wstawać 🫣

ja się staram leżeć te 20 minut ale czasem jak akcja jest przed wyjściem do roboty lub przed przyjściem gości 😈 to nie ma czasu 😉

Dziewczyny ja mam dziś doła 🥺 Do wczoraj jeszcze jakoś wierzyłam w ten cykl ale dziś zadałam sobie pytanie jakim cudem teraz ma się udać skoro nie udawało się przez lat.. Już nawet zaczęłam się zastanawiać czy po ovitrelle pękł mi pęcherzyk mimo że zawsze pękał nawet naturalnie. Wczoraj trzonowałam i strasznie mnie bolał prawy jajnik a rano wzięłam dupka.. Rozmawialiśmy z mężem że to chyba nasz ostatni cykl i trzeba zacząć podchody do in vitro. Przeraża mnie myśl szukania kliniki i tych wszystkich badań 🥺 Miałam się zresetować w weekend na działce a tu k@rwa deszcz i ludzie w kurtkach, no jprd 🤦‍♀️ Jedyny plus tej pogody jest taki że przez 8h w robocie nie będę musiała oglądać przez okno ciężarnych i mamusiek z wózkami..
Mam podobnie chociaż staram się krócej niż Ty mam doła jak dowiaduje się że jakaś znajoma jest w ciąży lub widzę kogoś z wózkiem.

ja czasem leże, ale to bardziej, żeby moja głowa mogla mieć złudzenie, ze mam na to jakiś wpływ

ja się staram leżeć te 20 minut ale czasem jak akcja jest przed wyjściem do roboty lub przed przyjściem gości 😈 to nie ma czasu 😉
no właśnie ja też staram się te 10minut przynajmniej jednak leżeć ale nudzi mi się więc zazwyczaj bierzemy do wyra telefon bym mogła sobie forum sklonować dla zabicia czasu 😁

Ale jak już muszę wstać to mam wyrzuty sumienia że pewnie nic z tego seksu a tak chyba nie jest tak do końca 🤦🏻‍♀️

reklama

Zależy jak się uda :) jak mąż jest do góry to zazwyczaj chwilkę chociaż leżę, ale jeśli przybieramy inna pozycję w której grawitacja i tak robi swoje to już mi to nie robi 😉

Do góry