reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

U mnie dziś 42 dc. Okresu nie ma, ale jest za rogiem. Już mnie naszła "ochota" na słodkie czyt. Kostka czekolady 😅
Ogólnie nie lubię, ale jak nadchodzi to po prostu muszę 🙉
13 czerwca niby byłam po owulacji czyli okres powinnam dostać już.. biało też jest.
Miałam odpuścić w tym miesiącu, ale mam urodziny w lipcu.. Może to jakiś szczęśliwy miesiąc 😏
Też mam urodziny w lipcu i liczę na ten "szczęśliwy" miesiąc 😄

reklama
No hejka, ja też mam urodziny w lipcu wiec mocno liczę na ten miesiąc. Niestety choroba mnie dorwała, od soboty praktycznie nie mówię, bo głos uciekł mi gdzieś w siną dal. Oprócz braku głosu, kataru i lekkiego bólu gardła nic się nie dzieje. Mimo wszystko liczę, że się uda. Co prawda delikatnie czułam jajniku po okresie, i od kilku dni robię testy owu plus temperatura. I chyba powoli zbliżamy się do owu. Ostatnio była między 14-15 dniem (prawdopodobnie) dziś jestem już 13 dc i najpierw był spadek temperatury a teraz skok dzisiaj 36,97 najwyższa od początku cyklu. I jeszcze znowu miałam przed chwilą taki mocny ból w podbrzuszu. Mam nadzieję, że to to 🙇🙇🙇 błagam. Temp z dwóch apek jakoś tak dla pewności 😂

Załączniki

• IMG_20230627_071512.jpg
    IMG_20230627_071512.jpg
    98,3 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_20230627_070930.jpg
    IMG_20230627_070930.jpg
    151,2 KB · Wyświetleń: 51
  • IMG_20230627_070857.jpg
    IMG_20230627_070857.jpg
    146,4 KB · Wyświetleń: 52
Dziewczyny! Ja się tak zastanawiam o tym progssteronie. Wyszedl 7.62 ale nie mam plamien, skurczy, bóli nic, a biorę Duphaston, który w krwi nie wychodzi więc w sumie skąd mam wiedzieć czy jest ok? 🤦‍♀️

Może nic nie dzieje się bez przyczyny 😊
Nie chce stracić nadziei i zostać zgorzkniałym babskiem.
Wole tak to sobie tłumaczyć
Wiesz, ja myślę (patrząc po sobie), że nawet wieloletnie staraczki tej wewnętrznej nadziei nie straciły, bo póki nie mamy menopauzy i uprawiamy seks bez zabezpieczenia to nadzieja jest zawsze, ale uwierz mi, nie da się żyć przez lata w comiesięcznych monitoringach, emocjonalnych górkach i spadkach, seksie pod owu, sikaniu na testy, przez rok-dwa-trzy - organizm pociągnie, ale później coś się zmienia w Tobie, coś pęka, obok nadziei zaczyna się robić miejsce w swoim sercu na bezdzietne życie, bo w którymś momencie trzeba się z tym zmierzyć. I to, że po wielu latach już mamy mniej siły, to nie znaczy, że chcemy i pragniemy mniej, bo nie da się chcieć mniej, Pragnienie dziecka już na zawsze pozostaje pierwszą i ostatnią myślą w ciągu dnia.

Ja już nauczyłam się, by nie wędrować do przeszłości, ani nie projektować przyszłości, doceniam każdy dzień. Gdyby dziecko się pojawiło, to marzę, by zaprosić je do świata szczęśliwej i spełnionej mamy, pełnej Życia i pasji. Nie chciałabym zatracić się w samej chęci posiadania dziecka, wykorzystuję ten czas na wzrastanie do Miłości - jakkolwiek górnolotnie do brzmi. Ja uważam, że dziecko jest Darem, nie chce go wyszarpywać za wszelką cenę. Chce wierzyć w to, że ten czas oczekiwania kształtuje we mnie miłość i dorastam do roli Mamy. Może jeszcze coś musze przepracować? A może świat potrzebuje moich zasobów miłości gdzieś indziej? To są trudne pytania. Ale się spłakałam (widać, że już faza lutealna na grubasa wjechała), dobrze, że zrobiłam sobie hennę na rzęsach i się nie rozmazałam w pracy ;p

Też mam urodziny w lipcu. I też liczę na cud :)

Dziewczyny! Ja się tak zastanawiam o tym progssteronie. Wyszedl 7.62 ale nie mam plamien, skurczy, bóli nic, a biorę Duphaston, który w krwi nie wychodzi więc w sumie skąd mam wiedzieć czy jest ok? 🤦‍♀️
No właśnie też o tym pomyślalam, ze może bierzesz dupka, który nie wychodzi w badaniach? I wzrosty bety będą miarodajne.

trzymam mocno kciuki <3 wysyłam tyle ciepła, ile się da

reklama
Do góry