reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

W ogóle zastanawiam się, czy nie dać szansy kolejny raz ginekologowi na NFZ i umówić się jakoś teraz na próbę. Ostatnio dowiedziałam się, że w mojej mieścinie przyjmuje gin który pracuje również Parens w Krakowie, więc generalnie specjalizuje się w niepłodności i problemach z ciążą. I chyba spoko byłoby mieć kogoś ogarniętego na NFZ, żeby zredukować koszty badań... ale z drugiej strony o ile podobno jest spoko przed ciążą, to do prowadzenia ciąży go nie polecają i nie wiem w sumie 🤷🏼‍♀️
Ostatnio ta ginekolog co mi robiła usg w niedzielę z Parensa polecała wlasciwie tylko dr Janeczko. Ogólnie o tej klinice sporo negatywnych opinii się pojawiło. Jeden lekarz który tam pracował przeszedł do Krakovi.
Ale myślę, że warto jak najwięcej wyciągnąć z NFZ czy z jakiś pakietów medicover,luxmed. A ciążę możesz prowadzić gdzie indziej 😊

reklama
Dziewczyny, a co sądzicie o stosowaniu tego lubrykantu? Używała któraś? Zamówiłam z nadzieją, że tym razem z jego pomocą, uda się szybciej niż te pół roku jak poprzednio... Teraz się zastanawiam czy już mi całkiem nie odbiło, że uwierzyłam w magiczną moc tego żelu 😄 ale jak to mówią: "nadzieja umiera ostatnia"
Łapiemy się wszystkiego, więc spokojnie :) próbuj, próbuj, ale jeśli się uda, to nie dzięki temu żelowi 😊 powodzenia!

Ostatnio ta ginekolog co mi robiła usg w niedzielę z Parensa polecała wlasciwie tylko dr Janeczko. Ogólnie o tej klinice sporo negatywnych opinii się pojawiło. Jeden lekarz który tam pracował przeszedł do Krakovi.
Ale myślę, że warto jak najwięcej wyciągnąć z NFZ czy z jakiś pakietów medicover,luxmed. A ciążę możesz prowadzić gdzie indziej 😊
Właśnie nie mam żadnych takich pakietów z pracy, więc chyba ryzyk fizyk i pójdę, co mi szkodzi. Tzn. to głupie że w ogóle mam takie problemy, ale ja jestem trochę dupą wołową i nawet w tak głupiej kwestii jak chodzenie do dwóch lekarzy jednocześnie czuje się jakbym kogoś zdradziła/była nielojalna 🤣
Inna sprawa, że ten gościu jest podobno ultra nieprzyjemny. W sumie to z tego słynie, że jest nieprzyjemny i specyficzny i dlatego wiele kobiet go nie lubi. 😐

Dziewczyny, a co sądzicie o stosowaniu tego lubrykantu? Używała któraś? Zamówiłam z nadzieją, że tym razem z jego pomocą, uda się szybciej niż te pół roku jak poprzednio... Teraz się zastanawiam czy już mi całkiem nie odbiło, że uwierzyłam w magiczną moc tego żelu 😄 ale jak to mówią: "nadzieja umiera ostatnia"
Niezbyt wierze w jego działanie, tak samo jak w sumie niezbyt wierze w działanie wiesiołka, a go łykam, więc wiesz 😂

Właśnie nie mam żadnych takich pakietów z pracy, więc chyba ryzyk fizyk i pójdę, co mi szkodzi. Tzn. to głupie że w ogóle mam takie problemy, ale ja jestem trochę dupą wołową i nawet w tak głupiej kwestii jak chodzenie do dwóch lekarzy jednocześnie czuje się jakbym kogoś zdradziła/była nielojalna 🤣
Inna sprawa, że ten gościu jest podobno ultra nieprzyjemny. W sumie to z tego słynie, że jest nieprzyjemny i specyficzny i dlatego wiele kobiet go nie lubi. 😐
wiesz co, ja wychodzę z tego założenia, że lekarz nie ma być przyjemny, a kompetentny. Wiadomo, jak od swojej gin wychodzę, to mi się twarz cieszy i ją uwielbiam i lepiej jest, jak jest i przyjemnie, i kompetentnie, ale zdecydowanie wolałabym chodzić do kompetentnego gbura niż miłego idioty

Jak mi podasz nazwisko to mogę Ci sprawdzić na grupie na fb co piszą. Moze byc na priv jeśli wolisz 😊
Widzialam, ze pisałaś, ze Twoja gin nie byla zadowolona, ze chodzisz do innego lekarza.
Jak ma taki problem to po prostu nie mów. Uważam, ze warto zawsze skonsultować z kimś innym. Ja chodzę i prywatnie i na nfz do gina na wiosce żeby chociażby porównać czy ktoś czegoś innego nie zaproponuje.
Kolejno moja lekarka też nie przyjmuje codziennie i np właśnie ostatnio pierwszy raz inny lekarz dostrzegł prawdopodobnie polipa, czego inni nie widzieli. Jeszcze to zweryfikuje, ale jakby chodzi o to, że masz prawo chodzić nawet i do 10 lekarzy.

reklama
pół roku to i tak szybko :) osobiście nie wierzę w takie żele, ewentualnie jako poślizg
Wiem, że to całkiem szybko, bo są pary którym dłużej zajmują starania, ale wiesz jak ktoś bardzo chce, to chce już 😄 ja jestem osobą co zawsze myśli pesymistycznie, a jak się naczytam cudownych efektów działania, to zmienia mi się jakoś nastawienie 😄😄 ostatnio tak miałam z ziołami ojca sroki. Efekt po miesiącu tylko szkoda, że ze smutnym finałem. No nic jeszcze przemyśle czy wogole go użyć 🙂

Do góry