reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

W ogóle zastanawiam się, czy nie dać szansy kolejny raz ginekologowi na NFZ i umówić się jakoś teraz na próbę. Ostatnio dowiedziałam się, że w mojej mieścinie przyjmuje gin który pracuje również Parens w Krakowie, więc generalnie specjalizuje się w niepłodności i problemach z ciążą. I chyba spoko byłoby mieć kogoś ogarniętego na NFZ, żeby zredukować koszty badań... ale z drugiej strony o ile podobno jest spoko przed ciążą, to do prowadzenia ciąży go nie polecają i nie wiem w sumie 🤷🏼‍♀️
Ostatnio ta ginekolog co mi robiła usg w niedzielę z Parensa polecała wlasciwie tylko dr Janeczko. Ogólnie o tej klinice sporo negatywnych opinii się pojawiło. Jeden lekarz który tam pracował przeszedł do Krakovi.
Ale myślę, że warto jak najwięcej wyciągnąć z NFZ czy z jakiś pakietów medicover,luxmed. A ciążę możesz prowadzić gdzie indziej 😊

reklama
Dziewczyny, a co sądzicie o stosowaniu tego lubrykantu? Używała któraś? Zamówiłam z nadzieją, że tym razem z jego pomocą, uda się szybciej niż te pół roku jak poprzednio... Teraz się zastanawiam czy już mi całkiem nie odbiło, że uwierzyłam w magiczną moc tego żelu 😄 ale jak to mówią: "nadzieja umiera ostatnia"
Łapiemy się wszystkiego, więc spokojnie :) próbuj, próbuj, ale jeśli się uda, to nie dzięki temu żelowi 😊 powodzenia!

Ostatnio ta ginekolog co mi robiła usg w niedzielę z Parensa polecała wlasciwie tylko dr Janeczko. Ogólnie o tej klinice sporo negatywnych opinii się pojawiło. Jeden lekarz który tam pracował przeszedł do Krakovi.
Ale myślę, że warto jak najwięcej wyciągnąć z NFZ czy z jakiś pakietów medicover,luxmed. A ciążę możesz prowadzić gdzie indziej 😊
Właśnie nie mam żadnych takich pakietów z pracy, więc chyba ryzyk fizyk i pójdę, co mi szkodzi. Tzn. to głupie że w ogóle mam takie problemy, ale ja jestem trochę dupą wołową i nawet w tak głupiej kwestii jak chodzenie do dwóch lekarzy jednocześnie czuje się jakbym kogoś zdradziła/była nielojalna 🤣
Inna sprawa, że ten gościu jest podobno ultra nieprzyjemny. W sumie to z tego słynie, że jest nieprzyjemny i specyficzny i dlatego wiele kobiet go nie lubi. 😐

Dziewczyny, a co sądzicie o stosowaniu tego lubrykantu? Używała któraś? Zamówiłam z nadzieją, że tym razem z jego pomocą, uda się szybciej niż te pół roku jak poprzednio... Teraz się zastanawiam czy już mi całkiem nie odbiło, że uwierzyłam w magiczną moc tego żelu 😄 ale jak to mówią: "nadzieja umiera ostatnia"
Niezbyt wierze w jego działanie, tak samo jak w sumie niezbyt wierze w działanie wiesiołka, a go łykam, więc wiesz 😂

Właśnie nie mam żadnych takich pakietów z pracy, więc chyba ryzyk fizyk i pójdę, co mi szkodzi. Tzn. to głupie że w ogóle mam takie problemy, ale ja jestem trochę dupą wołową i nawet w tak głupiej kwestii jak chodzenie do dwóch lekarzy jednocześnie czuje się jakbym kogoś zdradziła/była nielojalna 🤣
Inna sprawa, że ten gościu jest podobno ultra nieprzyjemny. W sumie to z tego słynie, że jest nieprzyjemny i specyficzny i dlatego wiele kobiet go nie lubi. 😐
wiesz co, ja wychodzę z tego założenia, że lekarz nie ma być przyjemny, a kompetentny. Wiadomo, jak od swojej gin wychodzę, to mi się twarz cieszy i ją uwielbiam i lepiej jest, jak jest i przyjemnie, i kompetentnie, ale zdecydowanie wolałabym chodzić do kompetentnego gbura niż miłego idioty

Jak mi podasz nazwisko to mogę Ci sprawdzić na grupie na fb co piszą. Moze byc na priv jeśli wolisz 😊
Widzialam, ze pisałaś, ze Twoja gin nie byla zadowolona, ze chodzisz do innego lekarza.
Jak ma taki problem to po prostu nie mów. Uważam, ze warto zawsze skonsultować z kimś innym. Ja chodzę i prywatnie i na nfz do gina na wiosce żeby chociażby porównać czy ktoś czegoś innego nie zaproponuje.
Kolejno moja lekarka też nie przyjmuje codziennie i np właśnie ostatnio pierwszy raz inny lekarz dostrzegł prawdopodobnie polipa, czego inni nie widzieli. Jeszcze to zweryfikuje, ale jakby chodzi o to, że masz prawo chodzić nawet i do 10 lekarzy.

reklama
pół roku to i tak szybko :) osobiście nie wierzę w takie żele, ewentualnie jako poślizg
Wiem, że to całkiem szybko, bo są pary którym dłużej zajmują starania, ale wiesz jak ktoś bardzo chce, to chce już 😄 ja jestem osobą co zawsze myśli pesymistycznie, a jak się naczytam cudownych efektów działania, to zmienia mi się jakoś nastawienie 😄😄 ostatnio tak miałam z ziołami ojca sroki. Efekt po miesiącu tylko szkoda, że ze smutnym finałem. No nic jeszcze przemyśle czy wogole go użyć 🙂

Do góry