reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

wiesz co, on nam powiedział, że po to robimy badania genetyczne sobie, żeby znać ryzyka. I jak nasze badania będą ok, to on nie zaleca badania zarodkow, ponieważ wtedy będziemy mieli ryzyka takie, jak reszta populacji. Powiedział, że badania zarodkow i tak nie dają absolutnej pewności, a dodatkowo, że badane są pojedyncze komórki i może być tak, że w badaniu wyjdą nieprawidłowości, które by się naprawiły /wyeliminowały same wraz z rozwojem zarodka. No i że samo badanie nie jest dla zarodka obojętne i z jego doświadczenia tak wygląda, że te nieprzebane się lepiej przyjmują.

Trochę mnie zdziwiło, że nas zniechęca do badań, za które byśmy im zapłacili pewnie grube tysiące. I w sumie nie wiem jaka będzie decyzja jeszcze. Zobaczymy jak będą wyniki badań genetycznych
Czyli potwierdza się to o czym lekarze mowią. Pierwsze 14 dni zarodek jest chroniony, wadliwe komórki podlegają wymianie na nowe i zdrowe w czasie tych pierwszych dni rozwoju.

reklama
@Myszko a powiedziałabyś mi tylko czy macie jakieś specjalne wskazania do nacięcia otoczki zarodka i EmbrioGlue czy po prostu chcieliście? Bo czytałam o tym i ja w ogóle bym chciała wszystkie te dodatkowe bajery, tylko nie wiem, czy to jest na zasadzie, że idę i mówię "shut up and take my money", czy powinnam mieć jakieś wskazania. Z lekarzem jeszcze o tym nie gadałam, na razie rozmawiałam z nim tylko o badaniu zarodkow, ale on odradza.
Mi też odradzał i wcale bym się w tym względzie nie słuchała lekarza, jeśli chcesz badać to badaj. Ja jestem po 40-tce i też odradzał. A jak się spytałam, co będzie jak okaże się z aberacjami, to mi zasugerował aborcję! No litości, nie po to idę na in vitro, żeby stać przed takim dylematem. Zbadałam i rzeczywiście okazało się że jeden był zdrowy a drugi nie.
Edit. I zależy od kliniki podejście do badania. W Novum w ogóle nie badają.

Mi też odradzał i wcale bym się w tym względzie nie słuchała lekarza, jeśli chcesz badać to badaj. Ja jestem po 40-tce i też odradzał. A jak się spytałam, co będzie jak okaże się z aberacjami, to mi zasugerował aborcję! No litości, nie po to idę na in vitro, żeby stać przed takim dylematem. Zbadałam i rzeczywiście okazało się że jeden był zdrowy a drugi nie.
Edit. I zależy od kliniki podejście do badania. W Novum w ogóle nie badają.
dzięki, muszę to przemyśleć.
Właśnie jedna z naszych już szczęśliwie byłych Kreskowiczek mi powiedziała, że jej klinika nie pozwoliła zbadać, bo nie było wskazań. U nas używał słów "nie zalecamy", "nie rekomendujemy" i tak generalnie nam to tłumaczył, że wygląda na to, że w Bocianie to nasza decyzja będzie

U mnie też ..uj...nia z grzybem, a ja czuję się okołoowulacyjnie, no i sex dziś też już był, tylko pasek wkur....ia, bo blady. Nie wiem kiedy on zamierza się wybarwić łaskawie, mąż zaczyna juz gadać, że sił już nie ma 😄😉😆🤣😂 Ja wtf ......to mu na pocieszenie rzuciłam, że jeszcze 4 dni i dam mu odsapnąć 🤣😂🤣😂
Kurde kiedy Wy macie czas na te wszystkie seksy, jest dopiero 15:30 🤣

Dziewczyny piękne i waleczne, bardzo Wam dziękuję. Pani embriolog przywróciła mi nadzieję. Powiedziała, że zarodek jest cudny i rozwija się idealnie. I jest nadzieja, że coś z tego będzie. Endo ładne, prog 40. Procedura poszła gładko. My mamy jeszcze nacięcie otoczki zarodka i embrioglue, żeby zmaksymalizować szanse. Jestem obstawiona lekami. Zastrzyki z proga sà niefajne 😂
Teraz “tylko” czekamy 10 dni i beta.
Bardzo mocno pracuję nad pozytywnym myśleniem walczàc z totalnie irracjonalnymi wizjami wypadajàcego z macicy zarodka 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Matko Naturo teraz w Tobie cała nadzieja.
Świetnie! Życzę Ci , żeby ten czas oczekiwania szybko Ci zleciał 🥰
I niezmiennie kciuki są zaciśnięte ✊✊

Kurde kiedy Wy macie czas na te wszystkie seksy, jest dopiero 15:30 🤣
Przypominam o 11 było zakończenie roku szkolnego..... a moje nasti nie potrzebują rodziców na zakończeniu, umawiają się z koleżankami, a szkoła ze względu na ilość uczniów prosiła rodziców klas 4-7, by nie uczestniczyli w zakończeniu na auli. No więc okazje same wpadają 😊😊😊🥰🥰🥰

reklama
dzięki, muszę to przemyśleć.
Właśnie jedna z naszych już szczęśliwie byłych Kreskowiczek mi powiedziała, że jej klinika nie pozwoliła zbadać, bo nie było wskazań. U nas używał słów "nie zalecamy", "nie rekomendujemy" i tak generalnie nam to tłumaczył, że wygląda na to, że w Bocianie to nasza decyzja będzie
Ja też zakładałam, że przebadamy zarodki. Kurde, dzięki za informacje, muszę też poczytać i przemyśleć temat.
Jak będziesz miała jakieś refleksje, trafisz na jakieś badania, to proszę podziel się.

Do góry