reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

a po co stymulacja, jak dziewczyna ma swoje owulki?
Duzo dziewczyn, w tym i ja ma stymulacje pomimo swoich owulacji, żeby wychodować np. dwa pęcherzyki i tym samym zwiększyć szansę (tzw. hiperstymulacja kontrolowana). A jeżeli wyjdzie np jeden niedrożny to tym bardziej się stosuje takie metody. Wiadomo,, że zwiększa się szansę na ciążę mnogą no ale jak widać u mnie nawet jak były po 3 pęcherzyki to dupa z tego była.

reklama
Ja dostałam znienacka zaproszenie na ślub mojego brata, który odbędzie się ZA TYDZIEŃ. Mój brat jest ode mnie starszy, ma 40 lat, kompletnie o siebie nie dba - żywi się samymi chipsami i piwem, wygląda jakby miał z 50 lat. Od zawsze deklarował, że nie chcą mieć dzieci, a jego przyszła żona (cukrzyca i inne choroby) to typ aktywistki "nie róbmy dzieci na tym świecie, bo się rozpada". Pierwsza myśl niepłodnej głowy po zaproszeniu? SĄ W CIĄŻY. Wiem, że to okropne... ale tak jak ciąże znajomych czy innych jakoś mocno mnie nie dotykają, to tutaj na samą myśl, że oni mogliby być w ciąży... a tak skrajnie o siebie nie dbają i są w kiepskim stanie... by mnie dobiła... chociaż gdzieś tam głębiej jest w sumie radość, rodzice by się ucieszyli, że jakiegoś wnuka będą mieć.. i babcie...
Ja bym się ucieszyła, że brat jest szczęśliwy i spotkał kogoś z kim chce dzielić wspólne życie (bo to już czas najwyższy). Dobrze, że cieszysz się ich szczęściem. Co do rzekomej ciąży - życie nie jest sprawiedliwe i od dawien dawna wiemy, że dla niektórych choćby prowadzili najhigieniczniejszy tryb życia ciąża nie jest pisana, a tym którzy nie poświęcają planowaniu az tyle energii przyjdzie znienacka, czasami sobie myślę, że jeśli medycznie wszystko jest ustawione na tio top a ciąży nie ma to faktycznie kwestia doboru partnera, że akurat ta kobieta z tym mężczyzną ma problem i w innej konfiguracji, wszystko wyglądałoby inaczej. I to jest najgorsze dla tych par, bo to nie jedna tragedia a dwie ☹️☹️☹️

@Kejcik jak wrażenia po koncercie?
ogólnie było super i bardzo nam się podobało 😄 ale mój brat audiofil, to by chyba umarł na tym koncercie, gdyby z nami był 🥲 momentami nagłośnienie było dramatyczne, że aż uszy bolały przy mocniejszych brzmieniach🫣 i w ogóle nie mogłam zrozumieć co mówią artyści na scenie i nie wynikało to z bariery językowej bynajmniej😉 ale i tak nie żałuję wydanej kasy na bilet😁 dziś pracuję zdalnie pierwszy raz od 1,5 roku🤩 delektuję się tym aczkolwiek mam jakiś mega katar, chyba od klimy w aucie😌

@Kotciara wiem, że masz już swoje, ale obiecałam Ci dwie tłuste krechy, więc proszę 😂😂 w końcu doczekałam się peaku xd

Załączniki

• IMG_5132.jpeg
    IMG_5132.jpeg
    87,3 KB · Wyświetleń: 71
reklama
W porównaniu do poprzedniego miesiąca to 2 dni, wiem że to tyle co nic, ale dopiero w sumie 2 cykl tak dokładnie robię te owulaki i widzę różnicę 😂

Do góry