reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

a po co stymulacja, jak dziewczyna ma swoje owulki?
Duzo dziewczyn, w tym i ja ma stymulacje pomimo swoich owulacji, żeby wychodować np. dwa pęcherzyki i tym samym zwiększyć szansę (tzw. hiperstymulacja kontrolowana). A jeżeli wyjdzie np jeden niedrożny to tym bardziej się stosuje takie metody. Wiadomo,, że zwiększa się szansę na ciążę mnogą no ale jak widać u mnie nawet jak były po 3 pęcherzyki to dupa z tego była.

reklama
Ja dostałam znienacka zaproszenie na ślub mojego brata, który odbędzie się ZA TYDZIEŃ. Mój brat jest ode mnie starszy, ma 40 lat, kompletnie o siebie nie dba - żywi się samymi chipsami i piwem, wygląda jakby miał z 50 lat. Od zawsze deklarował, że nie chcą mieć dzieci, a jego przyszła żona (cukrzyca i inne choroby) to typ aktywistki "nie róbmy dzieci na tym świecie, bo się rozpada". Pierwsza myśl niepłodnej głowy po zaproszeniu? SĄ W CIĄŻY. Wiem, że to okropne... ale tak jak ciąże znajomych czy innych jakoś mocno mnie nie dotykają, to tutaj na samą myśl, że oni mogliby być w ciąży... a tak skrajnie o siebie nie dbają i są w kiepskim stanie... by mnie dobiła... chociaż gdzieś tam głębiej jest w sumie radość, rodzice by się ucieszyli, że jakiegoś wnuka będą mieć.. i babcie...
Ja bym się ucieszyła, że brat jest szczęśliwy i spotkał kogoś z kim chce dzielić wspólne życie (bo to już czas najwyższy). Dobrze, że cieszysz się ich szczęściem. Co do rzekomej ciąży - życie nie jest sprawiedliwe i od dawien dawna wiemy, że dla niektórych choćby prowadzili najhigieniczniejszy tryb życia ciąża nie jest pisana, a tym którzy nie poświęcają planowaniu az tyle energii przyjdzie znienacka, czasami sobie myślę, że jeśli medycznie wszystko jest ustawione na tio top a ciąży nie ma to faktycznie kwestia doboru partnera, że akurat ta kobieta z tym mężczyzną ma problem i w innej konfiguracji, wszystko wyglądałoby inaczej. I to jest najgorsze dla tych par, bo to nie jedna tragedia a dwie ☹️☹️☹️

@Kejcik jak wrażenia po koncercie?
ogólnie było super i bardzo nam się podobało 😄 ale mój brat audiofil, to by chyba umarł na tym koncercie, gdyby z nami był 🥲 momentami nagłośnienie było dramatyczne, że aż uszy bolały przy mocniejszych brzmieniach🫣 i w ogóle nie mogłam zrozumieć co mówią artyści na scenie i nie wynikało to z bariery językowej bynajmniej😉 ale i tak nie żałuję wydanej kasy na bilet😁 dziś pracuję zdalnie pierwszy raz od 1,5 roku🤩 delektuję się tym aczkolwiek mam jakiś mega katar, chyba od klimy w aucie😌

@Kotciara wiem, że masz już swoje, ale obiecałam Ci dwie tłuste krechy, więc proszę 😂😂 w końcu doczekałam się peaku xd

Załączniki

• IMG_5132.jpeg
    IMG_5132.jpeg
    87,3 KB · Wyświetleń: 75
reklama
W porównaniu do poprzedniego miesiąca to 2 dni, wiem że to tyle co nic, ale dopiero w sumie 2 cykl tak dokładnie robię te owulaki i widzę różnicę 😂

Do góry