reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

a po co stymulacja, jak dziewczyna ma swoje owulki?
Chciałabym żeby został odwrócony MIT, że nie stymuluje się dziewczyny, która ma swoje owulacje 😉 Pisałam o tym na kreskach kwietniowych i majowych po tym jak zostałam OBJECHANA decydując się na stymulację mając swoje owulacje. Po pierwsze można zwiększyć swoje szanse dwukrotnie albo trzykrotnie. Po drugie czasem na stymulacji po prostu coś zaskakuje i obserwuje się, że coraz częściej przed inseminacja lekarze zlecają 3 miesięczna stymulację w KLINIKACH. Nie sa to wiejscy lekarze nie mający pojęcia czym jest stymulacja. Po trzecie do inseminacji i in vitro i tak jesteśmy stymulowane. Oczywiście należy to robić po drożności i badaniu nasieniu z monitoringiem potwierdzającym, że pęcherzyki pękły i nie ma torbieli. Poza tym mądry lekarz nawet nie przepisze stymulacji bez badania nasienia i drożności. Przepraszam, ale bardzo mnie denerwują posty: po co stymulacja, skoro masz swoje owulki.

reklama
Chciałabym żeby został odwrócony MIT, że nie stymuluje się dziewczyny, która ma swoje owulacje 😉 Pisałam o tym na kreskach kwietniowych i majowych po tym jak zostałam OBJECHANA decydując się na stymulację mając swoje owulacje. Po pierwsze można zwiększyć swoje szanse dwukrotnie albo trzykrotnie. Po drugie czasem na stymulacji po prostu coś zaskakuje i obserwuje się, że coraz częściej przed inseminacja lekarze zlecają 3 miesięczna stymulację w KLINIKACH. Nie sa to wiejscy lekarze nie mający pojęcia czym jest stymulacja. Po trzecie do inseminacji i in vitro i tak jesteśmy stymulowane. Oczywiście należy to robić po drożności i badaniu nasieniu z monitoringiem potwierdzającym, że pęcherzyki pękły i nie ma torbieli. Poza tym mądry lekarz nawet nie przepisze stymulacji bez badania nasienia i drożności. Przepraszam, ale bardzo mnie denerwują posty: po co stymulacja, skoro masz swoje owulki.
ale przecież ja tylko spytałam z czystej ciekawości, nie powiedziałam, ze to głupota lub, ze niepotrzebne....

@Kotciara ❤️
To Ty miałaś w tym miesiącu takie piękne krechy na owulakach? Dobrze pamiętam?
Nie wiem czy dokładnie o mnie chodzi, ale tak, w pewnym momencie miałam prawie czarne te kreski na testach z DL. 😅
Co ciekawe w ten sam dzień kiedy wyszły mi tak ciemne krechy, była już owu, bo na drugi dzień był duży skok temperatury 🤔

Ja dostałam znienacka zaproszenie na ślub mojego brata, który odbędzie się ZA TYDZIEŃ. Mój brat jest ode mnie starszy, ma 40 lat, kompletnie o siebie nie dba - żywi się samymi chipsami i piwem, wygląda jakby miał z 50 lat. Od zawsze deklarował, że nie chcą mieć dzieci, a jego przyszła żona (cukrzyca i inne choroby) to typ aktywistki "nie róbmy dzieci na tym świecie, bo się rozpada". Pierwsza myśl niepłodnej głowy po zaproszeniu? SĄ W CIĄŻY. Wiem, że to okropne... ale tak jak ciąże znajomych czy innych jakoś mocno mnie nie dotykają, to tutaj na samą myśl, że oni mogliby być w ciąży... a tak skrajnie o siebie nie dbają i są w kiepskim stanie... by mnie dobiła... chociaż gdzieś tam głębiej jest w sumie radość, rodzice by się ucieszyli, że jakiegoś wnuka będą mieć.. i babcie...

reklama
Ja mieszkam na poddaszu i moje mieszkanie okropnie się nagrzewa... umieram w nocy, a mój M nie chce otwierać okien, bo budzi go ruch uliczny. Ma któraś może rolety zewnętrzne na okna dachowe?? Zastanawiam się czy pomogłyby coś
my mamy strych nas nami i też nie ma czym w domu oddychać, strasznie się nagrzewa. Mamy mój stop po 24/25 stopni w domu. W ciągu dnia okna zamknięte i zasłonięte, w nocy czasem otwieramy ale tylko w kuchni i w salonie. Tydzień temu kupiliśmy klimę i jest to zbawienie 😃

Do góry