reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Jutro ma embriolog zadzwonić czy jest podział i czy wytworzyły się przedjądrza. Lekarz mówił, że transfer raczej po 3 dniach. Boję się tego jutrzejszego telefonu jak zarazy. W moim wieku jakość komórek będzie pozostawiać wiele do życzenia. Dlatego RATUNKU! - kopa w dupę poproszę, żeby aktywować optymizm.
Przy okazji dowiedziałam się czegoś ciekawego. Podobno punkcja stymuluje jajniki podobnie do ostrzykiwania osoczem bogatopłytkowym i paradoksalnie rośnie szansa na naturalne zapłodnienie.
Szukałam o tym informacji i znalazłam na stronie inVicta
Nie raz były zarodki z takiej ilości komórek i to nie jeden. Głowa do góry :)

reklama
U mnie owulacyjne zsmiast ciemnieć jaśnieją a temperatura zamiast max w dol poszła trochę w gorę... 12 dc owulacji ani widu ani slychu, 0 symptomów, śluzu narazie innego niż kremowy też brak. Nie lubie tego czasu chwilę przed. Ciągnie się jak kisiel z kubka😵‍💫

Cześć dziewczyny, wczoraj miałam mały zjazd emocjonalny. Taki zjazd, że aż pokłóciliśmy się z moim, a my w sumie naprawdę sporadycznie się sprzeczamy. 🤷🏼‍♀️ Ale już jest ok
Dziś oczywiście nasikałam na facelle, ale chyba obrazimy się na siebie, bo ja na tych testach wiecznie widzę jakieś cienie 🙃 chyba jest wytatuowana w moich oczach

Niestety szykuje się dłuższe posiedzenie. To moje drugie poronienie w przeciągu 3 miesięcy. Już wczoraj lekarka zakomunikowała mi, ż skrzeli diagnoza się potwierdzi to czeka nas pełna diagnostyka przed kolejną próba. Ale dziękuje.
I dziękuje każdej z Was, która jest ze mną myślami, przesyła słowa wsparcia. W zasadzie ze mną i mężem. Każda, która niestety wie co czuje również mocno przytulam. Żadna kobieta nie powinna przechodzić przez to. A kobiety, które nie doświadczyły tego- abyście nigdy nie musiały wiedzieć co się w tedy czuje.
Mimo całej tej bardzo przykrej sytuacji fajnie, że masz lekarkę, która chce działać od razu a nie mówi, że "tak się zdarza". Trzymam kciuki za szybka i owocną diagnostykę. Oby następna ciąża zakończyła się szczęśliwie ❤️

Pamiętacie jak pisałam, że nie skręcam na skrzyżowaniach w lewo, nie jeżdżę w nowe miejsca bez obadania na Google maps, nie jeżdżę tam gdzie są remonty i sa ciągle zmiany w ruchu i nie parkuję tyłem?

Wszystko to się zmieniło, gdy o 17:25 dowiedziałam się, że moja pierwsza wizyta o 17:30 u psychiatry odbywa się w zupełnie innym miejscu, bo psychiatrzy przyjmują w drugiej placówce.
O 17:26 siedziałam już w aucie i jechałam na orientację, skręcałam w lewo w takich miejscach, gdzie nikt rozsądny nie skręca, wjechałam w plac budowy, pomyliłam pasy, jechałam chyba nawet przez chwilę pod prąd i jakiś facet jechał twardo za mną 🤷‍♀️ na koniec szukałam w panice miejsca parkingowego, już do mnie dzwonili, że się spóźniam 15 minut i gdzie ja jestem, nigdzie nie było miejsca, w końcu jakieś znalazłam, nawet prostopadle i z jakiegoś tajemniczego powodu w panice i szlochu postanowiłam zaparkować tyłem 🤷‍♀️🤦‍♀️ dlaczego na swój pierwszy raz wybrałam ten moment? Nie wiem 🤷‍♀️

W każdym razie z wrażenia po wizycie jeździłam przez godzinę po mieście bez celu skręcając na skrzyżowaniach w lewo 🤦‍♀️😅
Im Proud Of You GIF by Doja Cat

Ja popatrzyłam na stronę alabu w miejscowości rodzinnej ( jak pojadę to chce porobić) i tam taki pakiet jest , czyli lepiej te badania np oddzielnie myślisz co wysłałaś w linku?
Tzn. Wiem, że to na wysyłkę się robi te co podlinkowałaś.
Ale skoro nie mam w swojej historii poronień, to są mi potrzebne te badania tak obiektywnie?
Mi ginekolożka zestawiła inne badania, z tych co masz to miałam tylko 2. W sumie sama się dziwiłam bo były zestawy gotowe dla kobiet które tracą ciążę, ale musiałam zakupić inny.

Ja popatrzyłam na stronę alabu w miejscowości rodzinnej ( jak pojadę to chce porobić) i tam taki pakiet jest , czyli lepiej te badania np oddzielnie myślisz co wysłałaś w linku?
Tzn. Wiem, że to na wysyłkę się robi te co podlinkowałaś.
Ale skoro nie mam w swojej historii poronień, to są mi potrzebne te badania tak obiektywnie?
Ja robiłam co prawda dwa lata temu ale wpisałam w google pakiet na trombofilię i znalazłam na jakieś tam stronie taniej o 70 zł niż w testdna. Jak przyszło to sie okazało, że to te same testy, to samo labolatorium ale sprzedawca inny, pod mniej znaną nazwą a zaoszczędziłam 70 zł

reklama
Ja robiłam co prawda dwa lata temu ale wpisałam w google pakiet na trombofilię i znalazłam na jakieś tam stronie taniej o 70 zł niż w testdna. Jak przyszło to sie okazało, że to te same testy, to samo labolatorium ale sprzedawca inny, pod mniej znaną nazwą a zaoszczędziłam 70 zł
Podobnie. Przez stronę kupiłam pakiet za 485zl, a na miejscu za same 2 badania z 6 musiałabym zapłacić 506zl.

Do góry