reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Jutro ma embriolog zadzwonić czy jest podział i czy wytworzyły się przedjądrza. Lekarz mówił, że transfer raczej po 3 dniach. Boję się tego jutrzejszego telefonu jak zarazy. W moim wieku jakość komórek będzie pozostawiać wiele do życzenia. Dlatego RATUNKU! - kopa w dupę poproszę, żeby aktywować optymizm.
Przy okazji dowiedziałam się czegoś ciekawego. Podobno punkcja stymuluje jajniki podobnie do ostrzykiwania osoczem bogatopłytkowym i paradoksalnie rośnie szansa na naturalne zapłodnienie.
Szukałam o tym informacji i znalazłam na stronie inVicta
Nie raz były zarodki z takiej ilości komórek i to nie jeden. Głowa do góry :)

reklama
U mnie owulacyjne zsmiast ciemnieć jaśnieją a temperatura zamiast max w dol poszła trochę w gorę... 12 dc owulacji ani widu ani slychu, 0 symptomów, śluzu narazie innego niż kremowy też brak. Nie lubie tego czasu chwilę przed. Ciągnie się jak kisiel z kubka😵‍💫

Cześć dziewczyny, wczoraj miałam mały zjazd emocjonalny. Taki zjazd, że aż pokłóciliśmy się z moim, a my w sumie naprawdę sporadycznie się sprzeczamy. 🤷🏼‍♀️ Ale już jest ok
Dziś oczywiście nasikałam na facelle, ale chyba obrazimy się na siebie, bo ja na tych testach wiecznie widzę jakieś cienie 🙃 chyba jest wytatuowana w moich oczach

Niestety szykuje się dłuższe posiedzenie. To moje drugie poronienie w przeciągu 3 miesięcy. Już wczoraj lekarka zakomunikowała mi, ż skrzeli diagnoza się potwierdzi to czeka nas pełna diagnostyka przed kolejną próba. Ale dziękuje.
I dziękuje każdej z Was, która jest ze mną myślami, przesyła słowa wsparcia. W zasadzie ze mną i mężem. Każda, która niestety wie co czuje również mocno przytulam. Żadna kobieta nie powinna przechodzić przez to. A kobiety, które nie doświadczyły tego- abyście nigdy nie musiały wiedzieć co się w tedy czuje.
Mimo całej tej bardzo przykrej sytuacji fajnie, że masz lekarkę, która chce działać od razu a nie mówi, że "tak się zdarza". Trzymam kciuki za szybka i owocną diagnostykę. Oby następna ciąża zakończyła się szczęśliwie ❤️

Pamiętacie jak pisałam, że nie skręcam na skrzyżowaniach w lewo, nie jeżdżę w nowe miejsca bez obadania na Google maps, nie jeżdżę tam gdzie są remonty i sa ciągle zmiany w ruchu i nie parkuję tyłem?

Wszystko to się zmieniło, gdy o 17:25 dowiedziałam się, że moja pierwsza wizyta o 17:30 u psychiatry odbywa się w zupełnie innym miejscu, bo psychiatrzy przyjmują w drugiej placówce.
O 17:26 siedziałam już w aucie i jechałam na orientację, skręcałam w lewo w takich miejscach, gdzie nikt rozsądny nie skręca, wjechałam w plac budowy, pomyliłam pasy, jechałam chyba nawet przez chwilę pod prąd i jakiś facet jechał twardo za mną 🤷‍♀️ na koniec szukałam w panice miejsca parkingowego, już do mnie dzwonili, że się spóźniam 15 minut i gdzie ja jestem, nigdzie nie było miejsca, w końcu jakieś znalazłam, nawet prostopadle i z jakiegoś tajemniczego powodu w panice i szlochu postanowiłam zaparkować tyłem 🤷‍♀️🤦‍♀️ dlaczego na swój pierwszy raz wybrałam ten moment? Nie wiem 🤷‍♀️

W każdym razie z wrażenia po wizycie jeździłam przez godzinę po mieście bez celu skręcając na skrzyżowaniach w lewo 🤦‍♀️😅
Im Proud Of You GIF by Doja Cat

Ja popatrzyłam na stronę alabu w miejscowości rodzinnej ( jak pojadę to chce porobić) i tam taki pakiet jest , czyli lepiej te badania np oddzielnie myślisz co wysłałaś w linku?
Tzn. Wiem, że to na wysyłkę się robi te co podlinkowałaś.
Ale skoro nie mam w swojej historii poronień, to są mi potrzebne te badania tak obiektywnie?
Mi ginekolożka zestawiła inne badania, z tych co masz to miałam tylko 2. W sumie sama się dziwiłam bo były zestawy gotowe dla kobiet które tracą ciążę, ale musiałam zakupić inny.

Ja popatrzyłam na stronę alabu w miejscowości rodzinnej ( jak pojadę to chce porobić) i tam taki pakiet jest , czyli lepiej te badania np oddzielnie myślisz co wysłałaś w linku?
Tzn. Wiem, że to na wysyłkę się robi te co podlinkowałaś.
Ale skoro nie mam w swojej historii poronień, to są mi potrzebne te badania tak obiektywnie?
Ja robiłam co prawda dwa lata temu ale wpisałam w google pakiet na trombofilię i znalazłam na jakieś tam stronie taniej o 70 zł niż w testdna. Jak przyszło to sie okazało, że to te same testy, to samo labolatorium ale sprzedawca inny, pod mniej znaną nazwą a zaoszczędziłam 70 zł

reklama
Ja robiłam co prawda dwa lata temu ale wpisałam w google pakiet na trombofilię i znalazłam na jakieś tam stronie taniej o 70 zł niż w testdna. Jak przyszło to sie okazało, że to te same testy, to samo labolatorium ale sprzedawca inny, pod mniej znaną nazwą a zaoszczędziłam 70 zł
Podobnie. Przez stronę kupiłam pakiet za 485zl, a na miejscu za same 2 badania z 6 musiałabym zapłacić 506zl.

Do góry