reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Ja się zawsze boję, że przy parkowaniu przytrę felgi. A że moje auto ma czarne to wszystko na tym widać.
Ale jestem z siebie dumna, bo od niedawna parkuję równolegle tyłem - wreszcie po nastu latach posiadania prawka się nauczyłam :D
Największa gafę jaką zrobiłam to zawiśniecie na krawężniku. Miałam farta że obserwowała mnie park też z audi, a dodatkowo laska miała podobne przeżycie więc zwerbowała swojego boya żeby mi pomógł. Dała też złota radę - audi = parkowanie tyłem. Od tego wydarzenia, w miejscach które nie znałam tak właśnie parkowałam 🤣

reklama
Opłaca się zrobić taki pakiet badań?

Załączniki

• Screenshot_20230619_201008_Chrome.jpg
    Screenshot_20230619_201008_Chrome.jpg
    43,3 KB · Wyświetleń: 80
hmm, to chyba jest diagnistyka trombofilii, wydaje mi się, że na test DNA masz więcej w pakiecie i za jakieś 4 stówy.
Ja popatrzyłam na stronę alabu w miejscowości rodzinnej ( jak pojadę to chce porobić) i tam taki pakiet jest , czyli lepiej te badania np oddzielnie myślisz co wysłałaś w linku?
Tzn. Wiem, że to na wysyłkę się robi te co podlinkowałaś.
Ale skoro nie mam w swojej historii poronień, to są mi potrzebne te badania tak obiektywnie?

Ostatnia edycja:
Cześć niezłomne staraczki, silne kobiety. Widzę kilka nowych nicków, ale również te z którymi jestem obeznana - wszystkim cześć.
Zniknęłam po poronieniu na maj, potrzebowałam odpocząć. Maj zaskoczył. 10 maja zobaczyłam dwie kreski na teście. Szok, niedowierzanie, ale i nadzieja i strach. Nadzieja, bo przecież to tak częste, że przychodzi do Nas tęczowe dziecko. Strach co jeżeli powtórzy się sytuacja? Każdego dnia cieszyłam się ile mogłam.Z objawów jak i dobrego samopoczucia. Balam się tutaj napisać, bałam się zapisać na mamuśki. Bo co jak znowu będę musiała się wypisać i wrócić?
29 maja potwierdziliśmy ciąże u lekarza. Założona karta ciąży! Widać poruszające się serduszko. Wczesna ciąża ok 5/6 tygodnia. Około, bo nie zdążyłam dostać miesiączki po poronieniu. Profilaktycznie po wcześniejszych plamieniach i poronieniu dostałam dupka. Wczoraj druga wizyta. Wszystkie badania z krwi super. Jedynie skierowanie na krzywą cukrową, bo glukoza naczczo 5.37. No trudno, będzie cukrzyca ciążowa to przecież ogarnę. Znam się na żywieniu, zdyscyplinuje się, będę dzielna. Teraz muszę być dzielna inaczej. USG wskazało puste jajo płodowe. Wieczór i noc przepłakana. Dzisiaj już jestem po pobraniu krwi na beta hcg. W piątek powtórka. Dupka odstawiłam. Aktualnie postawa wyczekującą. W poniedziałek kolejne USG. Nie modlę się o cud. Modlę się o poronienie samoistne bez łyżeczkowania jak ostatnio.
Ktoś na górze chce żebym miała dupę z betonu.
Ściskam Was. I dziękuje za wszystkie słowa wsparcia.
A @LadyCaro wpisz mnie jako pauzującą. Jeżeli mogę to wracam do Was z podkulonym ogonem i zwieszoną głowa, ocierając łzę za łzą.
Przytulam Cię mocno i płakać mi się chce… Poroniłam raz i nie mogę się z tym pogodzić do teraz. Dwa czy więcej razy, jak Ty i niektóre z dziewczyn tutaj to brak słów 💔

popatrz moze na inne laboratoria, jak robie porownania jakichkolwiek badan prywatnych to alab zawsze najdrozej wypada
Niestety u mnie w miejscowości ( mała) takiego typu badania tylko alab robi i ogólnie genetyczne i immunologiczne. Oczywiscie w razie "w" moge jechać 50 km i wtedy wybór lepszy.
Tylko nie wiem czy akurat te badania są niezbędne dla mnie tak się zastanawiam.

A ja wam powiem, że ten okres wyjątkowo u mnie spokojnie mija. Oprócz soboty (1 dzień - mega duże bóle, dosłownie nie umiałam spać w nocy), to drugiego dnia już praktycznie zapomniałam, że mam okres. Wzięłam może 2 tabletki przeciwbólowe, a rok temu to brałam po dwie co najmniej 2 razy dziennie (ibuprofen 600 i nospa max do tego). Także powoli chyba hormony się regulują 🥰
Afirmuję pozytywne nastawienie i wysyp lipcowych ciąż!

Cat GIF by 9CatNFT

reklama
A ja wam powiem, że ten okres wyjątkowo u mnie spokojnie mija. Oprócz soboty (1 dzień - mega duże bóle, dosłownie nie umiałam spać w nocy), to drugiego dnia już praktycznie zapomniałam, że mam okres. Wzięłam może 2 tabletki przeciwbólowe, a rok temu to brałam po dwie (ibuprofen 600 i nospa max do tego). Także powoli chyba hormony się regulują 🥰
Afirmuję pozytywne nastawienie i wysyp lipcowych ciąż!

Cat GIF by 9CatNFT
U mnie na odwròt, jak zawsze 1 albo dwa dni okresu cierpie, tak w tym cyklu 3ci dzień brzuch boli nadal, jak będzie boleć jutro to chyba wymięknę 🤪

Do góry