reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Tak szybciutko Wam napiszę, bo ten dzień to jakiś Armagedon. Mamy 3 jajka i jutro mają dzwonić, czy jest nadzieja, czy coś się zaczęło dzielić. Zabieg spoko. Szybka narkoza, nawet mi się w głowie nie kręciło. Teraz dopiero brzuch mnie trochę boli, ale nie miałam jak odpocząć przy mojej 2-latce i chyba trochę się sforsowałam.
Generalnie, cały dzień miałam doła i wkurw, ale to chyba zmęczenie materiału.
Dziękuję za kciuki z całego serducha ❤️.
Wiadomo, że jeszcze nic nie wiadomo, ale 3 jajka przy moim AMH to dobry wynik i mam takie poczucie, że cala ta męczarnia dotychczasowa nie była na darmo.
super wieści, trzymam mocno kciuki 😍

reklama
Czy któraś może ewentualnie napawać mnie nadzieja, że przy takiej becie samoistnie się oczyszczę? Czy czeka mnie zabieg?

Który to tydzień?

Ja miałam znacznie wyższa betę. Dwukrotnie. Oczyściłam się sama. Jednak taką sytuację trzeba kontrolować na USG. Ja wzięłam na własną odpowiedzialność przeczekanie. Jednak nie można chodzić w tym stanie za długo. To wszystko zależy od obrazu USG i aktualnego tygodnia ciąży.

Pamiętacie jak pisałam, że nie skręcam na skrzyżowaniach w lewo, nie jeżdżę w nowe miejsca bez obadania na Google maps, nie jeżdżę tam gdzie są remonty i sa ciągle zmiany w ruchu i nie parkuję tyłem?

Wszystko to się zmieniło, gdy o 17:25 dowiedziałam się, że moja pierwsza wizyta o 17:30 u psychiatry odbywa się w zupełnie innym miejscu, bo psychiatrzy przyjmują w drugiej placówce.
O 17:26 siedziałam już w aucie i jechałam na orientację, skręcałam w lewo w takich miejscach, gdzie nikt rozsądny nie skręca, wjechałam w plac budowy, pomyliłam pasy, jechałam chyba nawet przez chwilę pod prąd i jakiś facet jechał twardo za mną 🤷‍♀️ na koniec szukałam w panice miejsca parkingowego, już do mnie dzwonili, że się spóźniam 15 minut i gdzie ja jestem, nigdzie nie było miejsca, w końcu jakieś znalazłam, nawet prostopadle i z jakiegoś tajemniczego powodu w panice i szlochu postanowiłam zaparkować tyłem 🤷‍♀️🤦‍♀️ dlaczego na swój pierwszy raz wybrałam ten moment? Nie wiem 🤷‍♀️

W każdym razie z wrażenia po wizycie jeździłam przez godzinę po mieście bez celu skręcając na skrzyżowaniach w lewo 🤦‍♀️😅

Który to tydzień?

Ja miałam znacznie wyższa betę. Dwukrotnie. Oczyściłam się sama. Jednak taką sytuację trzeba kontrolować na USG. Ja wzięłam na własną odpowiedzialność przeczekanie. Jednak nie można chodzić w tym stanie za długo. To wszystko zależy od obrazu USG i aktualnego tygodnia ciąży.
I oczywiście, jeśli boli cie brzuch, źle się czujesz- od razu informuj lekarza.

Mój lekarz dał mi jakiś antybiotyk(?) . Nie znam się na praktykach, czy w tym stanie jest to ok, może któraś z Was dziewczyny podpowie?
Moj powiedział, że to czysto zapobiegawczo przed stanem zapalnym.
Ale co lekarz to inna praktyka.

Pamiętacie jak pisałam, że nie skręcam na skrzyżowaniach w lewo, nie jeżdżę w nowe miejsca bez obadania na Google maps, nie jeżdżę tam gdzie są remonty i sa ciągle zmiany w ruchu i nie parkuję tyłem?

Wszystko to się zmieniło, gdy o 17:25 dowiedziałam się, że moja pierwsza wizyta o 17:30 u psychiatry odbywa się w zupełnie innym miejscu, bo psychiatrzy przyjmują w drugiej placówce.
O 17:26 siedziałam już w aucie i jechałam na orientację, skręcałam w lewo w takich miejscach, gdzie nikt rozsądny nie skręca, wjechałam w plac budowy, pomyliłam pasy, jechałam chyba nawet przez chwilę pod prąd i jakiś facet jechał twardo za mną 🤷‍♀️ na koniec szukałam w panice miejsca parkingowego, już do mnie dzwonili, że się spóźniam 15 minut i gdzie ja jestem, nigdzie nie było miejsca, w końcu jakieś znalazłam, nawet prostopadle i z jakiegoś tajemniczego powodu w panice i szlochu postanowiłam zaparkować tyłem 🤷‍♀️🤦‍♀️ dlaczego na swój pierwszy raz wybrałam ten moment? Nie wiem 🤷‍♀️

W każdym razie z wrażenia po wizycie jeździłam przez godzinę po mieście bez celu skręcając na skrzyżowaniach w lewo 🤦‍♀️😅
Człowiek różnie reaguje na sytuacje stresowe 😆 Ale widzisz? Umiesz! To znaczy, że od dzisiaj możesz parkować tyłem i skręcać w lewo. Tylko staraj się nie jeździć pod prąd 😆
Jak się udała wizyta?

Człowiek różnie reaguje na sytuacje stresowe 😆 Ale widzisz? Umiesz! To znaczy, że od dzisiaj możesz parkować tyłem i skręcać w lewo. Tylko staraj się nie jeździć pod prąd 😆
Jak się udała wizyta?
parkować dalej nie umiem, robiłam to na 5 razy chyba 😅 bardzo nie wyszło. Ale skręcać w lewo już chyba zacznę 😅

A wizyta ok. Wypytała mnie o wszystko, dała leki, zobaczymy 🤷‍♀️

parkować dalej nie umiem, robiłam to na 5 razy chyba 😅 bardzo nie wyszło. Ale skręcać w lewo już chyba zacznę 😅

A wizyta ok. Wypytała mnie o wszystko, dała leki, zobaczymy 🤷‍♀️
Zaparkowałaś? Zaparkowałaś. Więc umiesz 😊 A to, że poprawiałaś to chuuj. Lepiej poprawić 5 razy niż wjechać za pierwszym razem, zająć 2 miejsca i zostawić auto jak pisda 😊

reklama
Do góry