reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

@Avy
Ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone.
Jako dodatek: kalafior w bułce tartej, mizeria lub szparagi z bułka i masełkiem.
Pierogi: ruskie, z truskawkami i śmietana.
Makaron/ kopytka/ gnocchi z sosem szpinakowo-pieczarkowym
Ziemniaki z kotlecikami z kalafiora.
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym.
To tak na szybko co przyszło mi do głowy.

reklama
@Avy
Jako dodatek: kalafior w bułce tartej, mizeria lub szparagi z bułka i masełkiem.
Ale jadłabym!

Ja dziś mam mega kulturalne popołudnie bo jeżdżę za moim wszechstronnie uzdolnionym 7letnim siostrzeńcem 😅 na jego występy artystyczne. Za chwilę będzie tańczył. Wcześniej śpiewał i tańczył z grupą dzieciaków i zaśpiewali m.in. jakąś piosenkę dla rodziców… oczywiście się poryczałam myśląc o tym, ze mi tak nikt nie zaśpiewa 🥺

@Avy
Oooo taki kalafior a'la nuggetsy! Wciągnęłabym :)

A jesteś pewna, że poszczą w piątki? Pytam, bo rodzina męża też jest wierzącą. I to z tych praktykujących, ale akurat postu nie zachowują 🤔 może bezpiecznie też byłoby podać coś mięsnego? Bo rzeczywiście pachnie wigilią 😅
Tak, znam ich bardzo dobrze, więc wiem, że poszczą. Oczywiście nie wszyscy, ale nie chcę nikogo urazić :)

@Avy
Rewelacja :)
Na te kotleciki z kalafiora poproszę przepis :)
Ziemniaki z koperkiem koniecznie! Dodatki czyli kalafior, mizeria, szparagi - kocham! - to się wpasowuje idealnie w moją koncepcję.
Ten sos szpinakowo-pieczarkowy mnie zaintrygował - super pomysł.
Ja myślałam o zupie krem np. ze szparagów i gołąbkach wegetariańskich.

Rewelacja :)
Na te kotleciki z kalafiora poproszę przepis :)
Ziemniaki z koperkiem koniecznie! Dodatki czyli kalafior, mizeria, szparagi - kocham! - to się wpasowuje idealnie w moją koncepcję.
Ten sos szpinakowo-pieczarkowy mnie zaintrygował - super pomysł.
Ja myślałam o zupie krem np. ze szparagów i gołąbkach wegetariańskich.
Ja zawsze inspiruje się przepisem z kwestia smaku lub Ania gotuje. Tutaj z kwestii: Link do: Kotlety z kalafiora . Dodałabym tylko spora ilość pietruszki.

Twój pomysł tez jest świetny! I jaki elegancki. Krem ze szparagów moim zdaniem jest przepyszny. Do gołąbków odrzuciłaby jeszcze sos, bo nie lubię suchych.
Ewentualnie chłodnik z botwinki, bo chyba wspomniałaś, że to piątek a ma być niemiłosierny upał w ten dzień.

reklama
Do góry