reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Witam was wszytskie 😊😊
Mam 30 lat starania dopiero zaczęłam w tym cyklu ( pierwsze dziecko )
Obecnie 21 dc....owulacja między 12 a 15 dniem cyklu byly przytulanki co drugi dzień
Mniej więcej za tydzień mogę dopiero testować
Jak narazie śluzu brak za to dziwne kłucie w podbrzuszu
Hejo, trzymam kciuki :)
na jaką datę testowania Cię wpisac?

reklama
Wiem że moje słowa goowno dadzą na twoją frustracje, bo pamiętam jak czekałam na pierwszą @ po poronieniu i wtedy nic nie mogło ukoić moich nerwów. ALE spróbuj myśleć o tym, że organizm po prostu jest jeszcze nie gotowy i dlatego odkłada to w czasie. Nie jest przecież powiedziane, że będzie to cykl bezowulacyjny 😐
Wydaje mi się że jednak będzie bezowulacyjny😞 jak do jutra nie będzie to już moje testowanie w czerwcu jest bezsensowne. A wszystko wskazuje, że bezsensowne będzie... 😞

Wydaje mi się że jednak będzie bezowulacyjny😞 jak do jutra nie będzie to już moje testowanie w czerwcu jest bezsensowne. A wszystko wskazuje, że bezsensowne będzie... 😞
Pamiętaj, że równie dobrze testy mogą nie wychodzić, a owulacja była albo będzie. Może spróbuj złapać jakiś termin do ginekologa na szybko, żeby zerknął na USG czy jest pęcherzyk, jeśli chcesz mieć pewność 😊

Witam was wszytskie 😊😊
Mam 30 lat starania dopiero zaczęłam w tym cyklu ( pierwsze dziecko )
Obecnie 21 dc....owulacja między 12 a 15 dniem cyklu byly przytulanki co drugi dzień
Mniej więcej za tydzień mogę dopiero testować
Jak narazie śluzu brak za to dziwne kłucie w podbrzuszu
trzymam kciuki 🤞

to może umów się na jakieś szybkie usg aby zerknąć co się tam dzieje? przynajmniej będziesz wiedzieć na czym stoisz 😔
ja też byłam pewna że mój poprzedni cykl będzie bezowulacyjny, a temperatura pokazała że owulacja była - ale dopiero w 31 dc 🤷🏼‍♀️

Dziewczyny, czy miała któraś kiedyś sytuację że test owu mimo długiego moczenia nie puścił pigmentu? 🙈 Moczylam go chyba z 15 sekund a on ani drgnął, nacisnęłam tam gdzie zbierał się kolor i dopiero ruszył ale oczywiście długo się wybarwial i był taki rozlany więc wiem że nie ma co na niego patrzeć, ale pierwszy raz mi się tak przytrafiło.

Dziewczyny, czy miała któraś kiedyś sytuację że test owu mimo długiego moczenia nie puścił pigmentu? 🙈 Moczylam go chyba z 15 sekund a on ani drgnął, nacisnęłam tam gdzie zbierał się kolor i dopiero ruszył ale oczywiście długo się wybarwial i był taki rozlany więc wiem że nie ma co na niego patrzeć, ale pierwszy raz mi się tak przytrafiło.
Tak, był to test Facelle owulacyjny - wkurzyłam się wtedy bo tanie to one nie są 😂

No czasami się może trafić jakaś wada fabryczna, mi się kiedyś tez wcale nie wybarwil :)

reklama
Do góry