reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Ale on rośnie wiekszy i pęka normalnie? Nie jest juz przestarzały? Ja mam w 90% pojedyncze owulacje i się zastanawiam czy taka stymulacja clo itp mi jest potrzebna skoro to głównie na liczebność jajeczek wplywa.
Mam taki sam dylemat , czy robić tą stymulację czy nie ( wstępnie usłyszałam propozycje 3 miesięcy, mimo własnych owulacji) , ale tak czy inaczej mam urlop w sierpniu za 2 miesiące , dopiero jak wrócę chyba ewentualnie coś zadecyduje, także mam jeszcze 2 cykle przed sobą na spokojnie, bez zawracania głowy .

Nieee coś Ty, mój takich rzeczy nie liczy , tylko ogranicza się do pytania kiedy mam płodne i kiedy owulacja🙈😁
Czy on może czasem nie przejął Twojego zamiłowania do liczb? 😁
A tak na serio, to pewnie też mu bardzo zależy, dlatego chcę wybrać dogodny moment, żeby maksymalnie zwiększyć te szanse 🙂
Gratuluje postawy chłopa 🫶
Hm... Z tym zamiłowaniem do liczb to może coś być, bo poznaliśmy się na studiach xD

Hej Dziewczyny mam pytanie: czy po biochemach szłyście na kontrolę do gina? Bo mam tę wizytę 16 umówioną, ale nie wiem czy jest sens iść
Szłam, ale przy pierwszej nie. To było tak, skontaktowałam się z moją ginekolożką jak zaczęłam lekko plamić. Ona poinstruowała mnie co mam robić. Gdy już było po wszystkim, zapytałam czy jest sens wizyty, na co ona że to zależy czy chce coś z tym robić. Poszłam do niej odrazu jak skończyłam krwawić i zaczeła się diagnostyka- dlaczego się tak dzieje. Jestem bardzo sobie wdzięczny że wybrała się na tą wizytę i że nie olałam sprawy jak za pierwszym razem, ale też nie znam Twoje historii więc zdecydować musisz sama.

Ja tez byłam, w okolicy kolejnej owu / żeby z ciekawości zobaczyć jak pęcherzyk.

I tak sobie myślałam dziś pdoczas leżenie w wannie na bóle okresowe (jak zawsze punktualnie) ze byłabym już w 6 miesiącu ciąży, jakby się utrzymała, a tu ciagle w tym samym miejscu.

Jutro idziemy na spływ kajakowy, ale akurat z środowiskiem znajomych gdzie jest mnóstwo dzieci, kobiet ciąży itp. Nie lubię tego środowiska i to nawet już nie ze względu na to, ze wszyscy maja dzieci, ale dlatego, ze jest brak szczerości i taka sztuczność między nami.

Bardzo brakuje mi takich szczerych, otwartych relacji, gdzie nie ma tematow tabów, jakiegoś wynajmnego dogryzanie tylko można otwarcie mówić jak jest
przemyslalam to i raczej sie wybiore, upewnie sie, czy wszystko jest ok, to bedzie kilka dni przed owu, wiec moze zobacze czy cos tam rosnie i przy okazji dowiem sie co zaczac robic jesli nie bedzie sie znowu udawalo zaciazyc

Mam taki sam dylemat , czy robić tą stymulację czy nie ( wstępnie usłyszałam propozycje 3 miesięcy, mimo własnych owulacji) , ale tak czy inaczej mam urlop w sierpniu za 2 miesiące , dopiero jak wrócę chyba ewentualnie coś zadecyduje, także mam jeszcze 2 cykle przed sobą na spokojnie, bez zawracania głowy .
Ja czasowo podobnie wypadnę. 3x ovi to akurat ostatnia dawka w sierpniu. Pewnie wrzesień pazua od leków i od października mocniejsza stymulacja :)

Dobra wracam do gry 😁
2 godziny temu po seksie poszłam do wc i był śluz z krwią a teraz się już rozkręciło. Nie wiem czy zbieg okoliczności czy nie ale.polecam na wywołanie okresu dużo seksu 😜

Nie wiedziałam że ten okres tak mnie ucieszy.
Na ławeczce pozostaję bo nie zdążę już zatestować w czerwcu ale skoro czerwiec nie jest mój to lipiec musi być! 😉
Ja tak miałam ostatnio , że dopiero po seksie się ruszyło 🙂

reklama
Tak jak u mnie stymulacja na 3 miesiące.
Ja jednak widzę dużo skutków ubocznych i na razie 2 cykl się nie udało. Do tego pęcherzyków więcej jak 1 nie było. Ja mam na ten moment dość mieszane uczucia co do stymulacji przy własnych owulacjach.

Ostatnia edycja:
Do góry