reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
A wiecie może jak jest rzeczywiście z tą sperma? Bo wiem że najlepiej co dwa, trzy dni, ale co jeśli w najbardziej płodne codziennie to wtedy ta jakość się nie pogarsza? Już się tyle naczytałam, a dalej nic nie wiem 🤦🤷
wiesz co, ja szukałam informacji na ten temat i nie znalazłam żadnych wiarygodnych źródeł o tym, że jakość nasienia spada przy codziennych stosunkach. Znalazłam zalecenia lekarzy, by odbywać stosunki regularnie co 2-3 dni, ale raczej w takim kontekście, że nie rzadziej - i że dłuższe przerwy niż 2-3 dni wpływają negatywnie. Możliwe, że po prostu nie doszukałam się do odpowiednich informacji - nie wykluczam tego, ale idziemy do androloga za tydzień, to jak nie zapomnę, to go zapytam i dam znać

A wiecie może jak jest rzeczywiście z tą sperma? Bo wiem że najlepiej co dwa, trzy dni, ale co jeśli w najbardziej płodne codziennie to wtedy ta jakość się nie pogarsza? Już się tyle naczytałam, a dalej nic nie wiem 🤦🤷
Z mojej wiedzy wynika, że najlepsza jakość i świeżość jest jak stosunek co 2-3 dni. Ja jakoś mam stracha, że ta owu mi sie przesunie o 24h od testu i będzie nietrafione trzonowanie.

a badaliście nasienie? przepraszam, nie pamietam czy pisałaś. Moim zdaniem jeśli z nasieniem wszystko w porządku to spokojnie można się kochać kiedy tylko przyjdzie ochota. Dopiero jeśli nasienie jest słabe, to się można zastanawiać jak działać żeby go jeszcze nie pogorszyć.

wiesz co, ja szukałam informacji na ten temat i nie znalazłam żadnych wiarygodnych źródeł o tym, że jakość nasienia spada przy codziennych stosunkach. Znalazłam zalecenia lekarzy, by odbywać stosunki regularnie co 2-3 dni, ale raczej w takim kontekście, że nie rzadziej - i że dłuższe przerwy niż 2-3 dni wpływają negatywnie. Możliwe, że po prostu nie doszukałam się do odpowiednich informacji - nie wykluczam tego, ale idziemy do androloga za tydzień, to jak nie zapomnę, to go zapytam i dam znać
Mi ginekolog na monitoringu za każdym razem jak przepisywał ovi to pisał kiedy się starać i zawsze to były 2-3 dni z rzędu bez jakichś przerw

a badaliście nasienie? przepraszam, nie pamietam czy pisałaś. Moim zdaniem jeśli z nasieniem wszystko w porządku to spokojnie można się kochać kiedy tylko przyjdzie ochota. Dopiero jeśli nasienie jest słabe, to się można zastanawiać jak działać żeby go jeszcze nie pogorszyć.
Tak badaliśmy, dodawałam nie w tym watku i dziewczyna mi napisała, że nie są najgorsze. Teraz mąż bierze suple i ograniczył słodycze, bo jadł sporo. U nas wyszło jak kochaliśmy się codziennie przez trzy dni z tym że w szczycie śluzu i rano i wieczorem.

Załączniki

• IMG_20230512_093833.jpg
    IMG_20230512_093833.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 42
reklama
Do góry