reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

W moim odczuciu rozwiązanie jest takie: nie robić prywatnego watku, tylko po prostu być konsekwentnym w tym, że pisza osoby zapisane i staraczki, nie ciężarne. I rzeczywiście nastąpiło duże rozluznienie w tym temacie, więc trzeba po prostu trochę bardziej zwracać uwagę i "pilnować".
Wydaje mi sie, ze te watki w formie miesiecznej funkcjonowaly dobrze otwarte.
No i ja też mam doświadczenie z zamknietego watku kreskowego. I o ile naprawdę fajne i bliskie relacje można nawiązać, o tyle zostanie jedną z ostatnich osób bez ciazy jest przykre. Wiec nie jestem za zamknięciem.

reklama
Niech zostanie jak jest. Tylko może faktycznie o jakąś poradę ekstra pytajmy priv w wiadomości do konkretnych osób (sama powinnam Olę pytać priv o testy, bo ona ostatnio je stosowała, więc chciałam chłodnej i swiezej porady dot. tych testów). Bo gdyby odwrocić sytuację, i my byśmy z pytaniami wpadły na wątek mamusie - pewnie dziewczyny czułyby, że naruszamy ich przestrzeń dla ciężarnych i zwyczajnie tam nie pasujemy, więc to samo tutaj. Są to wątki oddzielne więc niech tak pozostanie, bez zamykania (empatia, wyczucie i zrozumienie z obu stron ) - wystarczy zachować ten podział. I oczywiście ciężarna z tego m-ca ma prawo dokonczyć m-c z nami i odejść wtedy, gdy juz jest pewna wyników.

I co ogólnie u Was? Ja zrobiłam dzis z rana paznokcie fuksja - ale termoaktywna, więc jak ciepło zmienia się w blady róż...
Jest pięknie, ciepło i słonecznie i piję kawkę w ogrodzie pod wierzbą, ktorą podcieliśmy sobie z mężem w ala parasol.😁

Załączniki

• Screenshot_20230607_141640_Messenger.jpg
    Screenshot_20230607_141640_Messenger.jpg
    638,4 KB · Wyświetleń: 123
  • 20230608_101010.jpg
    20230608_101010.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 125
Z mojego przebichujka z wczoraj został tylko taki ślad na wyschniętym teściku, więc potwierdziło się, że nic z tego...Jeśli doz przyjdzie przed okresem jeszcze dla pewności siknę.

Załączniki

• 20230608_093435.jpg
    20230608_093435.jpg
    644,2 KB · Wyświetleń: 106
reklama
Do góry