reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Możesz na drugi dzień nałożyć makijaż, majonez albo nic :D :D Nawet tego samego dnia można nałożyć makijaż (przez to wodorówka nazywana jest zabiegiem 'bankietowym' bo ładnie nawilża i rozświetla skórę), ale po co zapychać ją niepotrzebnie po zabiegu :D

Ja też nie lubię dotykania przez kobiety :D Byłam u mojego fizjoterapeuty - masował mi łokciem pośladki i nie czułam skrępowania, a jak facetka dotykała mnie przy obojczyku to myślałam, że zaraz stamtąd wyjdę xD

Dziewczyny, a chodzicie do mężczyzn czy kobiet ginekolog jak nie lubicie damskiego dotyku? Ja tylko faceci, ale ostatnio znalazłam polecaną gin-endo i próbuję się przełamać :D
W pierwszej ciąży chodziłam do ginekologa był ok, ale zraził mnie do siebie na wizycie poporodowej. Ogólnie to jeden ginekolog w szpitalu trochę mnie zraził do ginekologów płci męskiej. Miał ogromne palce i badanie było bardzo nieprzyjemne (dziwię się że ma jakiekolwiek pacjentki pod sobą). Aktualnie mam super panią ginekolożkę. Nie zauważyłam jakoś większej różnicy bo badania na fotelu są dość sprawne 🙂

Bardzo ciekawy ten cykl się robi 🤔 Test owulacyjny dziś znowu ciemniejszy, a to 10 dc. Jeśli ta miovella nac aż tak mi przyspieszy owulacje... to nie wiem w sumie czy to dobrze.
Ale też zastanawiam się, że skoro ten ostatni cykl po poronieniu był tak długi, to teraz może ten będzie krótszy aby to wyrównać? Może brzmi to dziwnie, ale coś takiego kiedyś powiedziała mi gin, właśnie jak po wakacjach najpierw cykl mi się wydłużył, a później bardzo skrócił: "Widzi Pani, tamten był o 10 dni dłuższy, ten jest o 10 dni krótszy, czyli wszystko się wyrównało" 🤔

Załączniki

• IMG_6214.jpeg
    IMG_6214.jpeg
    82,7 KB · Wyświetleń: 42
  • IMG_6215.jpeg
    IMG_6215.jpeg
    96,3 KB · Wyświetleń: 46
W pierwszej ciąży chodziłam do ginekologa był ok, ale zraził mnie do siebie na wizycie poporodowej. Ogólnie to jeden ginekolog w szpitalu trochę mnie zraził do ginekologów płci męskiej. Miał ogromne palce i badanie było bardzo nieprzyjemne (dziwię się że ma jakiekolwiek pacjentki pod sobą). Aktualnie mam super panią ginekolożkę. Nie zauważyłam jakoś większej różnicy bo badania na fotelu są dość sprawne 🙂
Mój ginekolog jest lekko mówiąc niedelikatny 😁 jak wjeżdża ta głowicą do USG to z takim impetem jakby miał kogoś mieczem dźgnąć 😂 wczoraj w szpitalu na moje dzień dobry coś warknął 😁 ale dla mnie najważniejsze, że jest dobrym lekarzem.

W ciąży chodziłam do fajnego i koleżeńskiego ginekologa. Zostawiłam u niego tysiące zł a po porodzie udawał, że mnie nie widzi 🙄 jak miałam komplikacje to "zapomniał" żebym chodziła do niego w ciąży, a było to dwa tygodnie po porodzie 🙈

reklama
Hej dziewczyny, wczoraj miałam zabiegany dzień i nie miałam nawet kiedy się odezwać. Byłam na monitoringu i tak jak podejrzewałam ale owu będzie późniejszą więc moje testowanie napewno się przesunie na koniec czerwca. Niby jest tam jeden pęcherzyk ale jak narazie jeszcze nie za duży i tak myślę że z tego cyklu raczej nici i nie będzie prezentu urodzinowego 😕 no cóż.. za tydzień idę jeszcze raz i zobaczymy czy w ogóle urósł i czy owu była. Powinna być za jakieś 5/6 dni. Ale mam zwiększyć inozytol na dwa razy dziennie. I jeżeli teraz się nie uda to zwiększamy dawkę Clostilbegyt od następnego cyklu.

Do góry