reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

To jest dobre... ta świadomość. Trudno mi było to przetrawić, ale ostatecznie jakoś inaczej mi się żyje po przyjęciu do wiadomości, że niekoniecznie musi się udać.
powiem Ci tylko, że jakby ta wiadomość uderza kilka razy. Teraz Ci się wydaje, że dotarło to do Ciebie, ale potem może się okazać, że np (tak było u mnie) udawałam, że do mnie dotarło, bo szukałam właśnie takej drogi "w ogóle mi na tym nie zależy" bo może wtedy się uda... 🤡 wiem, brzmi beznadziejnie. I zakażdym razem uderza mocniej. Czy ja gadam bez sensu?

reklama
no mi się w tej historii nic kupy nie trzyma ale nie mnie oceniać wiarygodność historii, każda sobie sama oceni.

Ok ale wpada tu z newsem, że pęcherzyk w macicy, po czym po jakimś czasie wrzuca od lekarza, że pęcherzyk przypominający gs a nie pęcherzyk gs. Więc lekarz jednak nie stwierdził pęcherzyka ciążowego, tylko coś podobnego a to może być wszystko 🤷🏻‍♀️
Oby ostatecznie, mimo cudów i dziwów, z dzieckiem było wszystko dobrze.

powiem Ci tylko, że jakby ta wiadomość uderza kilka razy. Teraz Ci się wydaje, że dotarło to do Ciebie, ale potem może się okazać, że np (tak było u mnie) udawałam, że do mnie dotarło, bo szukałam właśnie takej drogi "w ogóle mi na tym nie zależy" bo może wtedy się uda... 🤡 wiem, brzmi beznadziejnie. I zakażdym razem uderza mocniej. Czy ja gadam bez sensu?
Ja jestem chyba właśnie na etapie "przestało mi zależeć". Mam nadzieję, że jednak ta informacja nie uderzy mocniej...
In vitro zbliża się wielkimi krokami i zaczyna mnie to przerażać.

Nigdzie nie napisałam ze jest to pęcherzyk ciążowy tylko oecherzyk :) jakbym wam dopiero dziś napisała ze jest Beta 150 i próg 13 to dostałabym od was stos gratulacji. To co wyprawiacie od jakiegoś czasu na forum to jest jawny hejt, a którym nie mam zamiaru brać udziału 🤷‍♀️ Jest to moja „ciąża” i mogę wierzyć w co tylko chce. Życzę Wam wszystkiego najlepszego! Mnóstwa zjedzonych supli na polecenie nie-lekarzy i samych zdrowych magicznych ciaz! Bywajcie :)

Załączniki

• Screenshot_2023-06-03-11-37-56-336_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2023-06-03-11-37-56-336_com.google.android.apps.docs.jpg
    207,6 KB · Wyświetleń: 174
Ja jestem chyba właśnie na etapie "przestało mi zależeć". Mam nadzieję, że jednak ta informacja nie uderzy mocniej...
In vitro zbliża się wielkimi krokami i zaczyna mnie to przerażać.
wiesz, in vitro to jest opcja, drzwi otwarte. Ja je sobie zamknęłam.

wiesz, in vitro to jest opcja, drzwi otwarte. Ja je sobie zamknęłam.
Wiem, rozumiem. U mnie ta droga stoi otworem. Początkowo podchodziłam do tego na spokojnie, jako kolejny etap leczenia. Ale im bardziej staje się to realne tym więcej mam obaw.
Czy mogłabyś mi przypomnieć jak było z Twoją diagnostyką w zakresie immunologii? Zastanawiam się czy nie opóźnić trochę ivf i nie rozszerzyć diagnostyki.

@Klaudia1807 masz za sobą jakąś diagnostykę? Są różne przypadki, w których progesteron może wychodzić za wysoki.
PCOS, jeden nie drożny jajowód, kiedyś za wysoka prolaktyna,hiperandrogenizm.. bardzo długo nie mogliśmy wywołać mi owulacji. Teraz to jest 6 cykl gdzie się udało, było nawet kilka pęcherzyków, a wcześniej zawsze był jeden.
Jutro jest 10 dni po zastrzyku zastanawiam się czy robić test...

reklama
Nigdzie nie napisałam ze jest to pęcherzyk ciążowy tylko oecherzyk :) jakbym wam dopiero dziś napisała ze jest Beta 150 i próg 13 to dostałabym od was stos gratulacji. To co wyprawiacie od jakiegoś czasu na forum to jest jawny hejt, a którym nie mam zamiaru brać udziału 🤷‍♀️ Jest to moja „ciąża” i mogę wierzyć w co tylko chce. Życzę Wam wszystkiego najlepszego! Mnóstwa zjedzonych supli na polecenie nie-lekarzy i samych zdrowych magicznych ciaz! Bywajcie :)
próg 13 to dalej słaby próg i nie wyklucza Cp 🤷🏻‍♀️
Skoro z twoją ciąża wszystko jest ok, jesteś w niej od maja to pora uciekać na mamusie. I nie wiem gdzie tu widzisz hejt. Więcej luzu skoro jest wszystko super, a to że ktoś się martwił o "koleżankę z forum" to nie hejt a troska :)

Do góry