reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

czekając na pierwsze maleństwo:)

reklama
Wykupienie położnej? Nie wiedziałam, że tak można! :)

Ja rodziłam w szpitalu, w którym nie miałam zamiaru rodzić. Nie miałam tam swojego lekarza, w połowie porodu była zmiana personelu. I jakoś nie czułam z tego powodu dyskomfortu. ;) Tyle osób zaglądało mi między nogi, że bez różnicy było kto przy mnie jest. Oczywiście oprócz Męża! :) Jak dla mnie ważne, to mieć fajną położną, która później przyjdzie do domu. Która pomoże pierwszy raz wykąpać dziecko, pomoże z laktacją, zdejmie szwy itp.

Pewie kwestia dogadania się i kasy.. ciekawa jestem ile takiej położnej się płaci.

Ja w pierwszej ciąży miałam (ale nie przy porodzie) położną, do której chodziłam na szkołę rodzenia. Super, bo znałam ją wcześniej i wiedziałam, że pomoże. A teraz... do szkoły rodzenia nie pójdę, bo i po co skoro już wiem co i jak a i tak będę miała cc.
W sumie nade mną mieszka położna, która ma swoją szkołę rodzenia. Może ją zapytam czy mnie przyjdzie i będzie odwiedzać. ;) A w razie czego druga sąsiadka pracuje w moim szpitalu na noworodkach - więc opieka powinna być całkiem całkiem. ;)

kurcze dla mnie temat czarna magia z tymi położnymi....

to jak już wiecie w jakim szpitalu chcecie rodzic, to tam się wybiera położną?? A jeśli nie ma się czyjegoś polecenia to na chybiła trafił??

reklama
Do góry