reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CYCOMANIA,czyli wszystko o karmieniu piersią

...
Wczoraj w koncu zasnal, i spal prawie do 6, a ja juz wiem, co mu zaszkodzilo - rzodkiewek sie mamusi zachcialo, takich ogrodkowych:zawstydzona/y:
a mi teściowa powiedziała, że rzodkiewki są dobre na laktację...
Adusia3, dla mnie herbatki Hippa za słabe (i ta rozpuszczalna i ta w torebkach). Wg mnie o niebo skuteczniejszy jest "Środek mlekopędny" z Herbapolu, no i tańszy.
he, he ja też chciałam zaoszczędzić i kupiłam sobie herbatkę parzoną mlekopędną przy okazji zamawiania w necie rzeczy w aptece no i na opakowaniu napisali, że nie zaleca się pić w ciąży i w trakcie karmienia bo nie zbadano skutków na płód i mleko... odesłali mnie do położnej laktacyjnej na konsultację (nie mogłam oddać bo zdążyłam rozpakować) i poprawili opis w necie. Podejrzewam, że oszczędzili na badaniach i dlatego taki opis bo skład ten sam co wszystkie inne mlekopędne
witam serdecznie :)

od 2 dni jestem szczęśliwą mamą:-) ale problem pojawia sie przy karmieniu. moja córcia je co godzinę a ja nie mam pokarmu :-( a do tego sutki tak mnie bolą jak mała sie przyssa że aż mi gwiazdki przed oczami stają :-(może powinnam dokarmiac małą mlekiem w proszku? proszę o poradę bo już wariuje :zawstydzona/y:
u mnie mleczko na półce stoi bo Maks który przy porodzie miał 2920 miał ubytek wagi do 2670 z powodu małej ilości mleczka u mamusi. na szczęście w dobie wypisu na wieczór nie udało nam się podać mleczka (mały zdążył skapitulować) a w nocy miałam już mleczka full...

i tak jak pisały dziewczyny: dużo pij, często przystawiaj, możesz się wspomóc mlekopędnymi (ja wypiłam próbkę herbatki i kto wie czy nie pomogła), no i przede wszystkim się nie stresuj

reklama
Nie napisałam jeszcze, że do mojego jadłospisu na stałe weszły truskawki :D testowałam najpierw po jednej później dwie a teraz to nawet z 200ml koktajlu wypijam.
Powróciła do łask puszczalska kawka. trochę zmieniłam jej proporcje bo niecała łyżeczka kawy ląduje w kubku ale ja się od razu przyzwyczaiłam a małemu nic nie jest to najważniejsze.
Maks toleruje również czosnkowe ogóreczki małosolne wyrobu tatusia

a mi teściowa powiedziała, że rzodkiewki są dobre na laktację...
Rzodkiewki???na laktację??? Tego nie słyszałam a próbowałaś tego sposobu?? I jaki był efekt??

Pozostane jednak przy herbatce z rossmana,przede wszystkim bardzo mi smakuje i pomaga.Tylko zastanawiam się co pomaga czy ilość jaką wypiłam czy to co piłam? z resztą nie ważne.Liczy się to ze pomogło:tak::tak:

Kawę rozpuszczalną piję już od dłuższego czasu niestety bez mleka:-:)-(,truskawki towar zakazany robię teraz podejście do czereśni jak tylko ustąpi wysypka:cool2::cool2:

ja też ku mojej radosci jem truskawki! sprobowałam kilka czeresni efektu ryczenia wysypki brak u niuni, ale najbardziej ciesze sie z truskawek...:-)

To i ja zrobię podejście do czereśni. Ale truskawki odkładam do powrotu do PL , by się najeść takich prawdziwych
Ja pije kawkę rozpuszczalna ale bez kofeiny.

Dziewczyny a wy podajecie swoim dzieciom mleko sztuczne ? Czy tylko cycem ?
Ja tylko cycem. Ale kilka razy już tu na forum czytałam ze podają niektóre z nas mleko sztuczne na noc by lepiej dziecko spało. I tak się zastanawiam ile osób się na to zdecydowało.

Ostatnia edycja:
Pozostane jednak przy herbatce z rossmana,przede wszystkim bardzo mi smakuje i pomaga.Tylko zastanawiam się co pomaga czy ilość jaką wypiłam czy to co piłam? z resztą nie ważne.Liczy się to ze pomogło
Ja myślę, że jedno i drugie. Wczoraj też kupiłam w Rossmanie herbatkę, spróbujemy. Parzę w dzbanku wszystkie 3: hippa, herbapolu i teraz jeszcze tą, potem tylko przelewam do kubka.

Ja tylko cycem. Ale kilka razy już tu na forum czytałam ze podają niektóre z nas mleko sztuczne na noc by lepiej dziecko spało. I tak się zastanawiam ile osób się na to zdecydowało.
Ja staram się karmić przede wszystkim piersią. Niestety ponieważ drugiej piersi nie udało mi się uruchomić, czasem Ani brakuje mleczka i wspomagamy się wtedy butlą. Ale nie ma reguły że sztuczne na noc działa bardziej nasennie. Tez tak próbowaliśmy, potem parę razy Ania na noc zjadła tylko cyca i spała równie długo - 3-5godzin.

reklama

ja tylko moje, ewentualnie jak widzę że ma oczy jak 5 złotych cyce puste, to napompuję Karola butlą z moim mlekiem, ale i tak śpi w pierwszej turze 6,5 - 7 h - niezależnie od spodobu, więc jak dla mnie i tak dużo, a nie chce wspomagać się sztucznym, bo nie mam takiej potrzeby chcę żeby był jak najdłużej na moim pokarmie, a i tak jakbym nawet dała sztuczne, to w nocy by mi cycki pękły;-):-D

Do góry