reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ćwiczenia w ciąży

Nie znam przypadku dziewczyny, która po ciąży nie wróciła by do figury :) Zwłaszcza, jeżeli była to pierwsza ciąża u młodej osoby, która potem karmiła piersią.
Wszystkie moje koleżanki wyglądają jak przed:) Ja przytyłam w ciąży 8kg a po wyjściu ze szpitala miałam dwa mniej niż przed ciążą nadrobiłam w połogu:) nie ćwiczyłam w ciąży - a mój partner mówi, że póki mieszczę się na łóżku to jest ok więc mam jeszcze dużo zapasu:)

reklama
Ja wrociłam do swojej figury i nie jestem z tego zadowolona.Mialam nadzieje że tak zostanie.Znam Panią (moja sąsiadka) która własnie nie chciała przytyć w czasie ciąży i sie odchudzała! Z tego wszystkiego urodziła dziecko z wagą 1,690 w 37tygodniu.Zamast przytyć to ona biegala,ćwiczyla na siłowni, nic prawie nie jadła i schudła 15 kilo w czasie ciąży!

Stwierdziła ze jak ma przytyc te 15km jak z 1 dzieckiem to jednoczesnie sie odchudzi.Do teraz to opowiada i załuje bo jej tyn ma 17 lat i jest malutki i chudziutki

Ja bardzo bym chciala na basen chodzic... w I trymestrze mimo ze moglam to z powodu typowych ciazowych dolegliwosci nie dalam rady a teraz nie moge.. aj odbije sobie po porodzie:)

Dzień dobry :-)
Ja od początku ciąży starałam się być aktywna. Kiedy już brzuszek był bardziej widoczny zazwyczaj dużo spacerowałam, w miarę możliwości jeździłam w góry. Dodatkowo przydatne są specjalne ćwiczenia dla kobiet w ciąży, które nie pozwolą na zastój tych partii mięśni, tych części ciała które najbardziej nam się przydadzą w trakcie porodu (takie ćwiczenia są przedstawiane w szkole rodzenia - są też w internecie). Mówią, że aktywne ciężarne lepiej przechodzą przez poród...sprawdzę to niedługo, bo około 16.02 będę rodziła pierwszy raz ;-). Ale najważniejsze aby się nie przeciążać i nie przesadzać z intensywnością ćwiczeń bo w końcu jesteśmy teraz jak "2w1" :-).

ojj ja tez bylam aktywna szkola rodzenia i mialam cukrzyce wiec duuzo ruchu zeby cukier spalic basen duzo daje i cwiczenia relaksujace i rozciagajace ..niby pomagaja przy porodzie ja nie wiem bo cc mialam ale dziewczyny chwala i polecam ruch w ciazy nie ma nic gorszego jak ciezarna opychajaca sie jedzeniem i lezaca w lozku co chwile senna ..... wtedy taka mama czuje sie gorzej i to sama przez siebie ..od poczatku trzeba sie ruszac to potem wejdzie w krew ..wiadomo ze pod koniec te ostatnie tygodnie to sie nie chce imozna przystopowac ale tez nie calkowicie :):) pozdrawiam przyszle mamy ..

ojj ja tez bylam aktywna szkola rodzenia i mialam cukrzyce wiec duuzo ruchu zeby cukier spalic basen duzo daje i cwiczenia relaksujace i rozciagajace ..niby pomagaja przy porodzie ja nie wiem bo cc mialam ale dziewczyny chwala i polecam ruch w ciazy nie ma nic gorszego jak ciezarna opychajaca sie jedzeniem i lezaca w lozku co chwile senna ..... wtedy taka mama czuje sie gorzej i to sama przez siebie ..od poczatku trzeba sie ruszac to potem wejdzie w krew ..wiadomo ze pod koniec te ostatnie tygodnie to sie nie chce imozna przystopowac ale tez nie calkowicie :):) pozdrawiam przyszle mamy ..
Zgadzam się w 100% z Agula8888 :-)

reklama
Witajcie
Tez myslalam nad sportem w czasie ciąży, ale jakoś nie wiem co wybrać. Przeglądając strony z grupowymi zakupami, znalazłam ofertę dla przyszłych Mam, na aqua aerobic. Jak uważacie, czy to fajne rozwiązanie, aby pogodzić sport i ciążę? Same zobaczcie: Zakuponik - zakupy w grupie
Proszę o podpowiedź
Pozdrawiam :-)

Do góry