reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Dziękuje Wam ♥️
Przeraża mnie fakt ze to 9 tydzień a tu już takie cyrki 😭 w poprzedniej ciąży słodka koleżanka była wykryta dopiero ok 23 tc …

No nic … trzeba to przetrawić i do boju 💪
Spokojnie ,ja też się bujam z cukrzyca od jakiegoś 6/7 tygodnia ,od samego początku poprostu 🤷

Szukając plusów to mogę powiedzieć,że pewnie byłabym już kwadratowa i łatwiej byłoby mnie przeskoczyć niż obejść,a tak to może po ciąży nie będzie tragedii i wrócę do "normalnej" wagi szybko .

reklama
Jak mnie dzisiaj kłuje w środku to masakra,jakby mi ktoś igły bil...
Oczywiście na dwójce nie byłam drugi dzień ,wzięłam większą dawkę syropku,ale już dwie godziny minęło i chyba marne szanse. Ta woda to działa sama kiedy chce 😏 Dzisiaj to już lekko 3l wypiłam.

Spokojnie ,ja też się bujam z cukrzyca od jakiegoś 6/7 tygodnia ,od samego początku poprostu 🤷

Szukając plusów to mogę powiedzieć,że pewnie byłabym już kwadratowa i łatwiej byłoby mnie przeskoczyć niż obejść,a tak to może po ciąży nie będzie tragedii i wrócę do "normalnej" wagi szybko .
Hihi dobrze ze dostrzegasz w tym wszystkim jakieś plusy ✊🏻♥️

Jak mnie dzisiaj kłuje w środku to masakra,jakby mi ktoś igły bil...
Oczywiście na dwójce nie byłam drugi dzień ,wzięłam większą dawkę syropku,ale już dwie godziny minęło i chyba marne szanse. Ta woda to działa sama kiedy chce 😏 Dzisiaj to już lekko 3l wypiłam.

Kup sobie to pomaranczowe lactulosum i czopki glicerynowe.
Mowie Ci ze to bialo zielone to se w buty moga wsadzic:-p

Na początku miałam mega załamke 😏 Co wie na przykład @gooskaw,która mnie wspierała chyba od samego początku ❤️ Dasz radę ,tymbardziej,że z tego co piszesz w poprzedniej ciąży dałaś radę to dasz i teraz 😉
Przeraza mnie ten fakt ze jeszcze tyle czasu przedemna .... 😏
W tamtej ciąży niestety nie udało się bez insuliny na noc … tylko ten cukier na czczo zawsze świrował … bez względu na to co zjadłam i jak późno to zawsze ta menda przekraczała a to o jedna a to o 2 jednostki 🫤🫣

Pewnie nie raz Wam Jeszcze pojojdom 😂

Dzieki za dobre słowo i wsparcie 💪 to naprawdę dużo daje ♥️
Witamy w naszym gronie zatem:-) tych marudzacych na slodka france :-))) w kupie razniej 😎
No teraz to się tak łatwo już mnie nie pozbędziecie 🤪♥️

Dziękuje Wam ♥️
Przeraża mnie fakt ze to 9 tydzień a tu już takie cyrki 😭 w poprzedniej ciąży słodka koleżanka była wykryta dopiero ok 23 tc …

No nic … trzeba to przetrawić i do boju 💪
Mnie tez przeraziło, jak wykryli cukrzycę w 11 tyg, ale leci i już prawie 24 tyg skończone 🤷
Także witaj, bo teraz będziesz pewnie biadoliła z nami 😁

reklama
Do góry