reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Daria lacze sie z Toba w bolu bo ja kaszle jak stary poczciwy maluszek... do tego katar i bol ucha :-( nawet nie mam sily jechac na badania bo do wszystkiego boli mnie brzuch zapewne od kaszlu 🥴 w nocy zas myslalam ze jeszcze chwila a urodze i dzis prosilam meza zeby mial telefon przy pupie w pracy.
No nic. Mlodego zabrali do przedszkola wiec wracam do lozka.

reklama
Daria lacze sie z Toba w bolu bo ja kaszle jak stary poczciwy maluszek... do tego katar i bol ucha :-( nawet nie mam sily jechac na badania bo do wszystkiego boli mnie brzuch zapewne od kaszlu 🥴 w nocy zas myslalam ze jeszcze chwila a urodze i dzis prosilam meza zeby mial telefon przy pupie w pracy.
No nic. Mlodego zabrali do przedszkola wiec wracam do lozka.
Pewnie już mięśnie ponaciągane z kaszlu 🙄
Moj też pojechał do żłobka i chyba też trochę poleżę 🤷

Współczuję😪I ściskam ❤️
Dziękuje ♥️
Nauczyłam się już o tym mówić …
Nauczyłam się już z tym żyć …
Choć nadal do końca tego nie zaakceptowałam …. 😞

Ale serio nie chce wam tu smucić i zamulać 💪

Zapylam właśnie zaraz do sklepu po ciemne pieczywo , makarony, kasze i warzywka …

Najgorsze dla mnie będzie zrezygnować z banana czy innych słodkich owockow 🤭🙃

Dziękuje ♥️
Nauczyłam się już o tym mówić …
Nauczyłam się już z tym żyć …
Choć nadal do końca tego nie zaakceptowałam …. 😞

Ale serio nie chce wam tu smucić i zamulać 💪

Zapylam właśnie zaraz do sklepu po ciemne pieczywo , makarony, kasze i warzywka …

Najgorsze dla mnie będzie zrezygnować z banana czy innych słodkich owockow 🤭🙃
Po to też jesteśmy, rozmawiamy nie tylko o cukrzycy ciążowej. Zawsze możemy chociaż "posłuchać " ❤️

Ciemne pieczywko masz już jakieś sprawdzone?

Jeśli chodzi o owoce to ja nie zrezygnowałam, ale mam powiedziane, żeby jesc je do 16 i oby były z czymś połączone. Ale z tą 16 to na tym forum chyba tylko ja tak mam w zaleceniach 😅

Po to też jesteśmy, rozmawiamy nie tylko o cukrzycy ciążowej. Zawsze możemy chociaż "posłuchać " ❤️

Ciemne pieczywko masz już jakieś sprawdzone?

Jeśli chodzi o owoce to ja nie zrezygnowałam, ale mam powiedziane, żeby jesc je do 16 i oby były z czymś połączone. Ale z tą 16 to na tym forum chyba tylko ja tak mam w zaleceniach 😅
Właśnie kupię takie małe chlebki graham i orkiszowy … i zobaczymy jak cukierki bedą po nich szaleć 🤪

Największy problem będę mieć z ostatnim posiłkiem … tak żeby wyregulować cukry na czczo …

Co wsuwacie właśnie na ten ostatni posiłek ? I o której tak mniej wiecej ? 🤔

Nie wiem w co jeszcze mogę się zaopatrzyć …🫣

Synuś miałby teraz roczek i 3 miesiące 😭
Niestety z powodu bardzo ciężkiej wady serduszka po 2 miesiącach życia w szpitalu odszedł do Bozi 👼👼👼🙁

O jejku. Bardzo mi przykro, bardzo, bardzo. Jak przezyjesz swoja zalobe, to bedzie calkowicie inaczej. Trzymam kciuki aby wszystko potoczylo sie dobrze. I oby kolejny Twoj Cud byl zdrowy i silny. ❤️

Właśnie kupię takie małe chlebki graham i orkiszowy … i zobaczymy jak cukierki bedą po nich szaleć 🤪

Największy problem będę mieć z ostatnim posiłkiem … tak żeby wyregulować cukry na czczo …

Oj tak, chyba każda z nas przerobiła kilogramy chlebów, żeby sobie dopasować, więc pewnie u ciebie też będzie kwestia indywidualna.

Ja aktualnie wcinam chleb wojskowy z Biedronki/ Społem. Zawsze na kolację te pierwsza jem dwie kromki tego chleba z szynka i/ lub nie z warzywem. Jeśli dobieram warzywo to tylko zielone. Na kolację nocna jem ten sam repertuar tylko, że jedna kromke. O 22 wbijam insulinę i jakoś tak 22.15-22.30 zjadam te ostatnia kolację.

reklama

Ja jem o 21.30 dwie kanapki (mi podpasowal chleb rustykalny z herta) z maslem wedlina drobiowa i ogorem zielonym. O 21.30-22 insulina i rano przewaznie oks.
Chociaz u mnie te cukry zyja swoim zyciem 🤦‍♀️

A co do owocow to jem jak Daria w 1 polowie dnia ale tak do max 13,14. Zawsze zagryzam garstka orzechow a wczesniej jadlam z jogurtem i bez roznicy co to za owoc :-)

Do góry