reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Przyczepiaja Ci takie elektrody do boczkow i kregoslupa z tylu i dostajesz pilocik i dozujesz sobie w czasie skurczu stymulacje elektryczna jaka przebiega przez tens potocznie mowiac prąd. To takie... oszukiwanie skurczow zebys skupiala sie na czyms innym i nie spinala ciala i zarazem nie czula bolu (srutututu majtki z drutu, na mnie nie dzialalo)
Boze jak sobie to przypomne to mialam ochote zerwac ten szit i wypieprzyc go przez okno tak skutecznie mnie irytowal a nie pomagal 🙈🤭
Domyślam się że miałaś ochotę go wypieprzyć 🤣ja jak to czytam i siebie sobie wyobraziłam to to samo bym zrobiła 😀

W sensie ilość wód płodowych? W normie na ostatniej wizycie w zeszłą środę. Następna za tydzień.
Ja chyba po prostu za dużo ostatnio czytam, sama w domy siedzę, muszę wychillować i zająć się czymś innym.
Kochana co ile masz wizyty ?
Ja też mam ostatnio wrażenie ciągłych mokrych majtek...już też mi się włączyła akcja że to wody ...ale ja mam jakiś gesty śluz bardziej...

Ej dziewczyny zmierzyłam cukier i jest 100 :( co ja mam robić? Brac insulinę w 37 tygodniu? Boże jestem przerazona
Jezu ja się cała trzęsę. Może dlatego te dziecko jest takie wielkie teraz bo 2400 a nagle 3100.. mi się płakać chce. A przyznam że nie mierzyłam codziennie rano tylko dziś pierwszy raz od tygodnia może 😭

No i zmierzyłam o 6 a normalnie mierze o 7,8 i jest w normie ale jakoś mnie to nie pociesza bo wtedy przez całą noc utrzymuje się na wysokim poziomie. Ja za cholerę nie rozumiem tej cukrzycy, chce już urodzić bo się wykoncze 😭😭😭 cały czas świadomość że można zaszkodzi

S
No i zmierzyłam o 6 a normalnie mierze o 7,8 i jest w normie ale jakoś mnie to nie pociesza bo wtedy przez całą noc utrzymuje się na wysokim poziomie. Ja za cholerę nie rozumiem tej cukrzycy, chce już urodzić bo się wykoncze 😭😭😭 cały czas świadomość że można zaszkodzi
Spokojnie :) zmierz jutro i zobaczysz, może to jednorazowy wyskok lub za wcześnie zmierzone, a jak się nie zmieni to bym zadzwoniła do diabetologa co robić, czy brać, czy już odpuścić na końcówce :) możliwe, że cukrzyca ze wzrostem wagi nie ma nic wspólnego, po prostu mógł bąbel urosnąć, ale to ginekolog po obwodach sprawdza.
Dla własnego spokoju skonsultuj to, ale myślę, że 3100 w 37 tygodniu to bardzo dobry wynik :)

Jezu ja się cała trzęsę. Może dlatego te dziecko jest takie wielkie teraz bo 2400 a nagle 3100.. mi się płakać chce. A przyznam że nie mierzyłam codziennie rano tylko dziś pierwszy raz od tygodnia może 😭

Jak Cie to pocieszy to moj synek urodzil sie w 37tc z waga 3,200 wiec to normalna waga Twojego Malenstwa na koncowce. Na koncowce zawsze najwiecej przybiera.

Co do cukrow zbadaj jutro i w razie co umow sie na wizyte jak nie do diablo bo moze nie byc krotkich terminow to do ginekologa on pomoze rowniez w tej koncowce.

reklama
Ja sie wpisuje w ramy - po 28tc cukry swiruja- mam 29 a rano znowu nie moge zejsc ponizej 90 a nic nie zmienilam w rutynie diety. Juz podbilam 1 jednostke, ale dalej 91 wiec trzeba kolejna... nawet nie czekam tych 3 dni 😔

Do góry