reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cześć dziewczyny, witam się w 8 tygodniu i niestety ze zdiagnozowana cukrzyca ciazowa. Problem jest tylko na czczo, krzywa oraz glukoza po posiłkach jest bardzo ok. To dopiero mój drugi dzień z glukometrem, wczoraj kolacja o 22, pieczywo żytnie, twarożek, kakao i o 6 rano glukoza 94. Mam nadzieję że metoda prób i błędów uda mi się wybrać produkty, które pozwolą mi utrzymać poranne cukry w ryzach. Nigdy wczesniej nie mialam problemow z glukoza, zawsze jadlam zdrowo i regularnie, jestem szczupla, ale tata ma cukrzyce typu 2. Póki co budzę się rano bardzo glodna, ogolnie w ciągu dnia szybko głodnieje, ale też nie dam rady zjeść dużych porcji.
Po jakim czasie takich niewyrownanych porannych pomiarów dostaje się insulinę na noc?
Zabieram się do czytania wcześniejszych wpisów 🙂 miłego dnia!
Moja daje insulinę dopiero jak z glukometru na czczo jest powyżej 100

reklama
Dziewczyny, co sądzicie o takim chlebie? https://www.frisco.pl/pid,133835/n,chleb-bez-maki-chleb-vegan/stn,product
Zjadłam najpierw 1 surowa marchewkę, potem jedno gotowane jajko i na koniec 1 kromkę (to jest akurat dość ciężkie, bo ponad 50g) z cienko posmarowaną pastą z bakłażana i cieciorki (kupna, jest w niej cukier). I szału nie ma, bo pomiar po godzinie 130. Za dużo tłuszczu? Za mało białka?

Ciężko powiedziec,może temu że pasta kupna?
Ja dziś wstałam o 7 i na czczo 106.
Czy te pół godziny pozniej wstania ma znaczenie??? Do tej pory o 6.30 już robilam pomiar....
O 20.30 Skończyłam kolacje 2 kr żytniego,jajko na twardo,sałata,masło, pomidor. Po tym mialam 120 Pomiar.
0 22.30 garsc słonecznika z jogurtem naturalnym.
Kurcze nie wiem jaki robie błąd że jednak rano są przekroczenia

Dziewczyny, co sądzicie o takim chlebie? https://www.frisco.pl/pid,133835/n,chleb-bez-maki-chleb-vegan/stn,product
Zjadłam najpierw 1 surowa marchewkę, potem jedno gotowane jajko i na koniec 1 kromkę (to jest akurat dość ciężkie, bo ponad 50g) z cienko posmarowaną pastą z bakłażana i cieciorki (kupna, jest w niej cukier). I szału nie ma, bo pomiar po godzinie 130. Za dużo tłuszczu? Za mało białka?
Zrobiłam kalkulacje w aplikacji, błonnika niestety nie wyszczególnia, ale generalnie nie było to bezblonnikowe jedzenie

Tluszcz 20g
Węglowodany 16g
Białko 12g
Kcal 290
Wymienniki W 1,6
Wymienniki BT 2,3

reklama
Do góry