aasica
Fanka BB :)
Witam słodkie.
Majka ja wytrwałam na samej diecie bez insuliny.Normy miałam do 1h do 120.
Było ciężko bo moja diabetolog powiedziała że jak 3X w tyg.przekroczę to dostanę insulinę,
więc robiłam wszystko aby tak nie było.
Skoki się zdarzały ale do 140.Jak zgrzeszyłam to szłam na spacer po sklepach...albo przed spacerem celowo grzeszyłam.
Na końcówce było tak(przed 38 tyg)że jadłam na śniadanie z tej połówki jeszcze pół chlebka na śniadanko za 1h drugi kwadracik.......więc zrobiło się ostro ale głodna chodziłam tylko do południa.
Majka o to przepis:
-3 jajka
-łyżka mąki ZIEMNIACZANEJ - taka okopiasta
-ser na serniki-- 500g (kupowałam waniliowy-SŁODKI- ale nie podnosił cukru)
Jak kupisz zwykły to 1 łyżka cukru
-mniej niż pół kostki margaryny-taki grubszy plaster
-cukier waniliowy(jak ser waniliowy to tylko łyżeczka)--ja dawałam na oko
Nie wychodzi baaardzo słodki ale jak coś to następnym razem dodacie więcej cukru.
A najlepiej kupić FRUKTOZĘ- nią mozna słodzić w ciąży !!bo to cukier owocowy i nie powoduje tego "piku"glukozy.
Zależy od piekarnika.
No i smacznego:-):-)
Spróbujcie dziewczyny ja mogłam zjeść na raz ćwiartkę, baaa nawet połówkę na raz i było ok.
Tyle że polecam ten waniliowy ser w kubełkach.
Jeśli 1kg to wiadomo więcej składników.
Emka jak tam u Ciebie???
moja wczoraj znowu od południa do wieczora nie spała
No to już nie wiem czy takie małe dziecko nie powinno spać więcej
Majka ja wytrwałam na samej diecie bez insuliny.Normy miałam do 1h do 120.
Było ciężko bo moja diabetolog powiedziała że jak 3X w tyg.przekroczę to dostanę insulinę,
więc robiłam wszystko aby tak nie było.
Skoki się zdarzały ale do 140.Jak zgrzeszyłam to szłam na spacer po sklepach...albo przed spacerem celowo grzeszyłam.
Na końcówce było tak(przed 38 tyg)że jadłam na śniadanie z tej połówki jeszcze pół chlebka na śniadanko za 1h drugi kwadracik.......więc zrobiło się ostro ale głodna chodziłam tylko do południa.
Majka o to przepis:
-3 jajka
-łyżka mąki ZIEMNIACZANEJ - taka okopiasta
-ser na serniki-- 500g (kupowałam waniliowy-SŁODKI- ale nie podnosił cukru)
Jak kupisz zwykły to 1 łyżka cukru
-mniej niż pół kostki margaryny-taki grubszy plaster
-cukier waniliowy(jak ser waniliowy to tylko łyżeczka)--ja dawałam na oko
Nie wychodzi baaardzo słodki ale jak coś to następnym razem dodacie więcej cukru.
A najlepiej kupić FRUKTOZĘ- nią mozna słodzić w ciąży !!bo to cukier owocowy i nie powoduje tego "piku"glukozy.
Zależy od piekarnika.
No i smacznego:-):-)
Spróbujcie dziewczyny ja mogłam zjeść na raz ćwiartkę, baaa nawet połówkę na raz i było ok.
Tyle że polecam ten waniliowy ser w kubełkach.
Jeśli 1kg to wiadomo więcej składników.
Emka jak tam u Ciebie???
moja wczoraj znowu od południa do wieczora nie spała
No to już nie wiem czy takie małe dziecko nie powinno spać więcej