reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

aasica :) po tym paracetamolu to mi troche lepiej :) siedze pod kolderka i licze ze do soboty przejdzie bo zajecia ze szkoly rodzenia mam:) a co do mierzenia .... ja wiem ze mierzy sie cukier w sumie 4 razy dziennie... ale czy to ja popadam w paranoje czy wszystkie tak mialyscie przynajmniej na poczatku ze praktycznie po wszystkim sprawdzalyscie ten cukier....? nie wiem jakos nie potrafie sie do tego zdystansowac :)

gabrielka.... ty mnie prosze nie stresuj :)

Ja miałam mierzyć po każdym posiłku, więc kułam się ok.6X na dzień potem już rzadziej, ale na początku więcej razy żeby wiedzieć co podnosi a co nie......każdy organizm jednak inaczej reaguje.

reklama
aasica nie powinnam sie wypowiadac bo dzidzia jeszcze w brzuchu :) ale z obserwacji u kolezanek wiem ze dzieci na spacerach wiecej spia wiec jest szansa ze troche kilometrow zrobisz :)

Majka - ja niby mam się kłuć 4 razy dziennie, ale po skoku, to mam schizę i sprawdzam po każdym posiłku pzrez cały dzień - potem mi pzrechodzi;-)

majka ja tez mierze cukru prawie po wszystkim co zjem,juz chyba troche presadzam ale wlasnie chce wiedziec co podnosi a co nie.Narazie to stwierdzilam ze na sniadanie tylko moge sobie waze zaserwowac bo po czymkolwiek innym jest tragedia.Tak sie zastanawiam jajecznica nie podnosi cukru tak bardzo?????I jeszcze jedno pytanie te warzywka to wy je dusicie czy smazycie czy jak???Ja sobie dusze ale potem nie moge ich przelknac tak mi nie smakuja strasznie.

AASICA my po pierwszym spacerze :) plakala jak wychodzilysmy z domku - zasnela momentalnie w windzie i spala na spacerze teraz po 40 min wrocilismy i nadal spi :)
dzis w nocy tata sie zajmowal Polka.. ja dopiero od 6. wkoncu mozna powiedziec ze sie wyspalam !
POLECAM ANATOLA WANILIOWEGO :) ja po miesiacu wkoncu go znalazlam w sklepie. W geancie.

a co do zusu to ja wychodzac dostalam tylko zaswiadczenie o porodzie z wnioskiem o urlop macierzynski odrazu wiec akt urodzenia raczej im potrzebny nie jest. poza tym nikt z pracy sie o niego nie upomina :) Polka od 2 dni jest obywatelka ;)))

Emka ja też pije tego Waniliowego....tak bardzo mi smakuje:tak::tak:....u nas tylko w jednym sklepie można dostać:baffled:

Zazdroszcze Ci tej windy!!!!!

ja na 3 pięterku :wściekła/y: bez windy:wściekła/y: ale wózio będzie w piwnicy ale i tak parę schodów mnie czeka.

No to super że taka spokojna była.

Już się zaniepokoiłam twoim nie pisaniem:cool2:

Co do warzyw to ja podsmażałam na oliwce i dodawałam zioła(bazylie, tymianek)+rosołek w kostce.

Emka a to Twoja już dostała pesel????

Bo mnie kazali przyjść za miesiąc.

Co do aktu to się dodzwoniłam i chcą w Zusie oryginał , ale pewnie co rejon to inaczej ....tak jak z normami cukrów....

Witam się słodko:-)

Ale tu naskrobałyście mamuśki,jeszcze smaka robicie serniczkiem:tak::-D mniam uwielbiam może zdążę jeszcze przed porodem sobie upiec i pomaszkiecić hihihihi:blink:
Ja nadal w dwupaku tak od 4 rano coś mnie pobolewało tak do 7 i przeszło a już myślałam że coś się zaczyna dziać:-( Jutro wizyta u gina to ciekawe co mi powie:tak:

emka To Polka zaliczyła pierwszy spacerek super u mnie dzisiaj również cieplutko tak wiosennie:-)
assica moja Klaudia jak była mała zawsze na spacerach spała i była grzeczna,więc myślę że bez problemu możesz spróbować i wybrać się na przejażdżkę:tak::tak::-)

reklama
oj Megi a tu w dwupaku nadal.. pewnie juz sie niezle meczysz ? :(

Pesel dostane listem za miesiac tj 16 kwietnia max :)

ile razy HIPPA na laktacje pijecie ? i ile tych kawek zbozowych mozna max ? :)

Ostatnia edycja:
Do góry