reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

emka mi na szczescie twardnieje na pare minut i ustepuje i tak co kilkanascie minut - przynajmniej póki co więc jeszcze mam nadzieję, że troszkę czasu do porodu jest (jakoś tak wolałabym aby Filipek posiedział we mnie gdzieś do 38-39tygodnia. Zobaczymy kiedy zarządzi ewakuację ;) )

Cukier dzisiaj miałam rewelacyjny jak na mnie na czczo bo... 85 :D Póki co nie mierzę z racji bardzo małej ilości pasków, dzisiaj pewnie dostanę receptę to znowu regularnie pomierzę :)

gosiek kilka stron wcześniej Dziewczyny radziły co zabrać, a wsparłam się również takim proadnikiem dla kobiet w 3cim trymestrze, który dostałam od swojej gin. Powiedziała ona co prawda, że dla dzieciaczka nic a dla siebie poza normalną torbą do szpitala też nic ale wolę dmuchać na zimne i torba wygląda tak:

Dla mnie:
- "Chłopi" Reymonta :D (chyba, że zdążę przeczytać, to "Noce i dnie" ;) )
- dokumenty
- podkłady na łóżko (jak nie będą potrzebne, mogą posłużyć jako podkłady na przewijak, tymbardziej, że opakowanie zawiera 5szt.)
- podkłady ginekologiczne - jednym słowem wielkie podpaski :D (kupię chyba jeszcze takie podpaski Belli grube bo mają klej i łatwiej będzie w razie czego)
-Majtki siateczkowe 2szt., Majtki jednorazowe 5szt. i Bawełniane 3szt. - nie wiem, które mi lepiej przypasują po wszystkim:)
-Wkładki laktacyjne
-Ręcznik ciemny duży 1 i mały ciemny też 1 (w razie czego ktoś dowiezie)
-Szlafrok
-Kilka par skarpetek
-2 koszule z zapięciem z przodu
-Kapcie
-Kosmetyki
-Płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i po porodzie (Dziewczyny radziły Tantum Rosa ale ja niestety miałam pecha i nie dostałam w aptece :( )

Do tego dokupię jeszcze doradzaną czekoladę ;-) albo landrynki, wodę niegazowaną w niewielkiej butelce, klapki... i chyba to już wszystko :confused: jak coś pominęłam to później edytuję.

Dla malucha:
-Paczkę pieluszek Pampers newborn 1
-Kilka par skarpetek (we wczesnej ciąży, jak nie wiedziałam co będzie a liczyłam na dziewczynkę to kupiłam takie faaajne skarpetki z mikrofibry.. ale różowe i mój bąbel będzie miał różowe skarpetki :D )
- 3x śpiochy + 3x kaftaniki + 3x koszulki + 3xczapeczka wiązana + 1x czapeczka nakładana
- szczoteczka do włosków oczywiście wyparzona
- kosmetyki dla maluszka: mydełko, oliwka, chusteczki do pupci i sudocrem (jak będzie jeszcze coś potrzebne to dobrzy ludzie dowiozą :p )
- smoka też wezmę ale czy dam to nie wiem :)
- 3-4szt. pieluszek tetrowych
- kocyk
- ręcznik z kapturkiem
Muszę dokupić jeszcze tylko spirytus do pępka:)

Laktator - zabierać czy nie? Czy porposić aby ktoś dowiózł w razie potrzeby? Jak sądzicie?

reklama
jak dla mnie mozesz nie brac:

podkladow na lozko.. u mnie w szpitalu byly. pewnie beda i u ciebie ;)
kilka par skarpetek tez za duzo ;) zarowno dla ciebie jak i bobo ;)
koszule wez jedna krotsza do porodu i jedna dluzsza na potem :)
szczoteczka zbedna
oliwki nie polecam bo wysusza skore mimo wszystko :|
spirytus tez zapewnia szpital
recznik dla bobo raczej nie potrzebny - u nas my nie kapalysmy :)

laktator obowiazkowo !

wez na pewno
smoka
wiecej tetrowych

tyle rad cioci Marty ;) bo ja Marta mam na imie :)

agga86 - u mnie jest inaczej - mamuśka musi mieć wszystko swoje, a dzidzia oprócz ciuszków ma wszystko od szpitala. Laktator to radzę aby ktoś w razie potrzeby dowiózł i tak już te nasze podręczne pakunki są nie małe. Mama się ze mnie śmieje, że jadę na jakieś chyba wczasy - ona jakieś X lat temu nie mogła mieć nic swojego, nawet majtek.:baffled: Ale jestem dzisiaj ciągle głodna.:shocked2:

emka te kilka pas skarpet hehe, to sącałe 2 pary :) jedne z mikrofibry takie jak maluch ma tylko, że moje są większe i niebieskie :D a drugie bawełniane.
Wiesz... z tymi podkładami to masz rację bo to masę miejsca w torbie zajmuje a rzeczywiście mogą mieć a jak nie to powiedzą^^
Jeżeli chodzi o spirytus to u nas szpital nie zapewnia niestety - chyba się przez te parę miesięcy nic nie zmieniło - jak leżałam na początku ciąży to babki musiały być w to cudo zaopatrzone.
Tetrowe dopakowane wedle rady Cioci Marty ;) a smoki jeszcze wyparzyć muszę.

eaemilia moja mama też się śmieje :) Jak rodziła mnie 24 lata temu to mówi, że do porodu KOMPLETNIE nic nie musiała mieć, nawet koszule do porodu zapewniali. Tylko tyle co rożek i ciuszki na wyjście. Co do głodu to polecam surowe marchewki :tak: jak lubisz bo cukru za bardzo nie podnoszą (u mnie nie podnosiły) albo jabłka. Ale jabłka to taka dziwna rzecz, że jednych syci a u mnie np głód potęguje a i u niektóych cukier po nich skacze - ja po jednym mam zawsze poniżej 100^^

Zaraz mały rajd będę robiła z mamą w poszukiwaniu ostatnich rzeczy dla mnie i małego - trzeba wykorzystać, że dzisiaj prawie mnie krocze nie boli :D a i dzięki temu pozwolę sobie na pąąączka!
Życie bez słodyczy to nie życie!

Albo dzisiaj taki dobry dzień, albo już nie wiem co się dzieje. agga86 zjada pączki i się pakuje, ja pierwszy raz w życiu chyba szpagat w przykucku zrobiłam, bo zachciało mi się stópki i pedicure zrobić i do tego ta moja czekolada o smaku miętowym. :blink: Mój mąż dzisiaj już kazał mi rodzić, bo mogę sobie jeszcze jakąś krzywdę zrobić przez te moje głupie pomysły. Chyba coś w powietrzu się kręci, bo mnie energia rozpiera i mam dziwne zachcianki jak nigdy.:szok:

Witam słodkie.

Ja dopiero pod wieczór bo dziś mała od 6 miała kryzys....-tatuś 1-wszy dzień w pracy po urlopie -to mamusi musiała dać popalić!

No i dałam smoka ale nie za bardzo się przyjął jak na razie:confused:

ładnie ładnie tu już się pakują......i co dziewczyny zleciało???

Cieszcie się brzuszkami bo ja cały czas dziwną pustkę czuję i czasem się zapomnę to nawet się pogłaszczę:baffled:

Już za nie długo maluszki będziecie tulić do piersi.....

Megi
u Ciebie termin na jutro jak dobrze pamiętam???? a 19 do lekarza.....jakby co tak??

Jak tam nastrój?? czujesz stres czy raczej jesteś spokojna??? w końcu masz doświadczenie....

Emka kurcze a ja cały czas się zastanawiałam jak to masz na imię skoro taki nick....więc witaj Marto

Dziewczyny, trochę mnie nie było i tyle naprodukowałyście, że dzisiaj nawet nie będe próbować nadrobić.
Serdeczne gratulacje dla Świeżych Mamuś!!!
Ja obecnie na diecie bezmlecznej, wiec nadal zero słodyczy :-)
a jak z poziomem cukru nie wiem, bo gdzieś wtryniłam glukometr i nie moge znaleźć.
Maluch rośnie i wiele teorii, które wyznawałam w ciąży już wzięło w łeb.
Serdeczne pozdrowienia.

Witam się wieczorową porą:-)

Ja nadal w dwupaku hihihi dzidzia woli siedzieć w brzuszku i wyczekiwać prawdziwej wiosny a nie ZIMY:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

assica masz rację na jutro termin a w piatek 19 wizyta jak by nic mnie nie wzieło:-)
Widzę że nie które mamy już spakowane do szpitala a ja nie mam wszystko tylko pozostało pakowanko:-)

reklama
tak sobie przypominam porod.. wiecie ze mnie wogole krzyz nie bolal a podobno boli jak chole*** ?! :)
Pola lezala mi na brzuchu dzis od 14 do teraz :| 7 h.. wkoncu moge cos dla siebie zrobic :| :D

Do góry