reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dziewczyny czy wiecie jak zinterpretować te wyniki. Oczywiście na wizytę czekam, ale może któraś "siedzi" w temacie. Obciążenie 75 g glukozy. Wyniki krzywej: na czczo 105 mg/dl po 2h 112 mg/dla (po 2,5 h w domu cukier już zleciał mi do 61) Krzywa insulinowa: na czczo 7,8 ulU/ml po 2h 62,10 ulU/ml. O ile wyniki krzywej po 2h w normie a nadczczo przekroczenie to nie znam się zupełnie na insulinie. Badanie insuliny robiłam pierwszy raz.

Ja ostatnio mam "za niskie cukry" w sensie 69 i już mi glukometr świeci na czerwono. A nie byłam znowu głodna ,a raz mi się to wyświetliło po posiłku ,zjadłam rosół z pełnoziarnistym makaronem 🤷

Mam pytanie o życie po ;-)
Z racji tego że wg glukometru mam obecnie cukry na czczo ponad 100 - dostałam skierowanie m.in. na krzywą cukrową. Tyle że obecnie jestem przeziębiona... Czy będzie miało to wpływ na wynik czy lepiej poczekać aż wyzdrowieję?

reklama
Mam pytanie o życie po ;-)
Z racji tego że wg glukometru mam obecnie cukry na czczo ponad 100 - dostałam skierowanie m.in. na krzywą cukrową. Tyle że obecnie jestem przeziębiona... Czy będzie miało to wpływ na wynik czy lepiej poczekać aż wyzdrowieję?

Tak, będzie miało. W chorobie zawsze cukry są wysokie. Najlepiej zrobić krzywą już tak z tydzień po infekcji

Do góry