reklama
dzisiaj będę testować ten przepis Link do: Sernik dla diabetyka na Międzynarodowy Dzień Sernika - Cukrzyca.pl. Będę robić bez spodu a zamiast ksylitolu dam odrobinę stewiiCzy macie sprawdzony przepis na sernik dla cukrzyka? Piekę bez spodu, ale nie wiem co z mąką ziemniaczaną i ile słodzika.
aspekt
Fanka BB :)
Wyniki trzy miesiące po porodzie. Wizytę mam za 2 tyg. Co myślicie? Przed ciążą miałam zupełnie inne i wtedy zdiagnozowano mi stan przedcukrzycowy i IO.
A i nie mogłam sobie odmowic badania glukometrem. Wyszło: 91/169/83. Czyli po 2 godzinach glukometr zawyżył 25 jednostek... Ale i tak to chyba najbliższe pomiary (a robiłam już taki test trzy razy)
A i nie mogłam sobie odmowic badania glukometrem. Wyszło: 91/169/83. Czyli po 2 godzinach glukometr zawyżył 25 jednostek... Ale i tak to chyba najbliższe pomiary (a robiłam już taki test trzy razy)
Załączniki
Ostatnia edycja:
aspekt
Dziękuję za odpowiedź, nie pisałam od razu, bo myślałam że może jeszcze ktoś skomentuje. Jestem po wizycie i diabetolog był bardzo zadowolony. Dieta z niskim IG ze mną zostanie z wyboru, więc pewnie nie będę doświadczała takiego naglego glodu jak przy krzywej@aspekt Wydaje mi się, że po 2h glukozę też masz za niską. 58 to jednak trochę mało.
aspekt
Dlaczego ma zaburzyć? Robiłam w Diagnostyce, nikt nie chciał ode mnie skierowania. Chyba 130 zł kosztowała sama insulinowa 3-pktowa, 30 zł glukozowa plus opłata za pobranie - ale może coś źle zapamiętałam, bo nie mam już paragonu żeby sprawdzic. Jeśli chcesz wykonać w punkcie, do które masz skierowanie, to po prostu spytaj tam.Orientuje się się czy na krzywa insulinowa musi być skierowanie od lekarza? Mam skierowanie, teraz kontrolnie 3 l po porodzie na krzywa cukrową i zastanawiam się czy nie zrobić od razu insulinowej, nie zaburzy to wyniku cukrowej?
aspekt
To skierowanie jest potrzebne ze wzgledu na podanie glukozy, widocznie akurat w tym punkcie pobrań chcą mieć "rączki czyste". Także ja nie widzę powodu, żeby Ci odmówili. Dobrych wyników życzę Pamiętam, że Twoje posty mi pomogły na początku mojej cukrzycowej drogiDzięki. Chodziło mi głównie o skierowanie, bo krzywej cukrowej nie chcą u mnie robić bez skierowania w Diagnostyce.
Pomyślałam, że od razu warto zrobić obie, choć lekarz nie wspominał o insulinie.
reklama
Cookie_
Moderator
Miło to słyszeć, dziękujęTo skierowanie jest potrzebne ze wzgledu na podanie glukozy, widocznie akurat w tym punkcie pobrań chcą mieć "rączki czyste". Także ja nie widzę powodu, żeby Ci odmówili. Dobrych wyników życzę Pamiętam, że Twoje posty mi pomogły na początku mojej cukrzycowej drogi
Mam nadzieję, że wyjdą ok.