reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

a twaróg jako nabiał nie podnosi Ci czasami cukrów rano?? 🙃 Mnie niestety podnosi, więc twarożek jem na późniejsze posiłki. A o bułkach to mogę pomarzyć, cukier mi wariuje po nich 😞
Cukrzyca ciążowa to "dziwny" stan jeśli można tak nazwać i to co jest oczywiste nie jest czasami oczywiste (tak było w moim przypadku) Mogłam jeść sernik dosładzany cukrem i wszystko było ok ale już garstka ryżu wywalała mi cukier w kosmos. Ale ta moja cukrzyca to była jednak lajtowa i miałam glówne problem z cukrami rano a i ta moja dieta nie była, aż tak restrykcyjna jak u innych.

Ostatnia edycja:
reklama
a twaróg jako nabiał nie podnosi Ci czasami cukrów rano?? 🙃 Mnie niestety podnosi, więc twarożek jem na późniejsze posiłki. A o bułkach to mogę pomarzyć, cukier mi wariuje po nich 😞
Po chudym twarożku jest w miarę spoko. Co do pieczywa długo szukałam takiego, które byłoby bez karmelu i nie podnosiło mi cukru w kosmos. Żeby było śmiesznie najlepsze okazały się grahamki lub bułki orkiszowe z biedronki lub żabki.

Po chudym twarożku jest w miarę spoko. Co do pieczywa długo szukałam takiego, które byłoby bez karmelu i nie podnosiło mi cukru w kosmos. Żeby było śmiesznie najlepsze okazały się grahamki lub bułki orkiszowe z biedronki lub żabki.
no proszę 😊 czyli potwierdza się, że na każdego działa co innego. Mnie najbardziej odpowiada chleb IG lub 100% żytni z Biedronki 😉

Ja schudłam w pierwszym trymestrze 5 kg potem w 25tc wyszła mi cukrzyca ciazowa i dalej nie odrobiłam wagi z początku ciąży:/ jestem na minusie 2kg dalej schudłam sporo, bo widzę po ciele. Ale nikt nic narazie na ten temat nie mowi. Niestety z tego co widzę przynajmniej u mnie dietea musi być rygorystycznie trzymana, u mnie jeden wyskok (ostatnio zjadłam mały kawałek domowej pizzy zrobiony przez szwagra) i dwa dni z rzędu cukry rano 100..jak się trzymam wszystkiego to jest okej. Może zmień diabetologa?? Skąd jesteś? Ja z Krakowa i z czystym sumieniem mogę swojego polecic
Jestem z okolic Krakowa i nie znam dobrego diabetologa kogo polecasz ?

Hej dziewczyny . Zaczynam 7tc. Od samego początku CC. Diabetolog mnie trochę przestraszyła,że na początku cukry były wysokie i nie daje gwarancji...wczoraj byłam na wizycie u gin jest zarodek,ale jeszcze bez serduszka. Mierze cukier,żeby diab mogła ocenić czy dieta wystarczy,czy trzeba insulinę...Ogólnie daje radę,ale wczoraj cały dzień wymiotowałam i przez bóle stawów nie spałam i dzisiaj cukier po 1h 160 😭 boje się że zaszkodzę dziecku,staram się ale na te mdłości nie mam wpływu . Strasznie czuje się rozbita przez tą sytuację 😔

Hej dziewczyny . Zaczynam 7tc. Od samego początku CC. Diabetolog mnie trochę przestraszyła,że na początku cukry były wysokie i nie daje gwarancji...wczoraj byłam na wizycie u gin jest zarodek,ale jeszcze bez serduszka. Mierze cukier,żeby diab mogła ocenić czy dieta wystarczy,czy trzeba insulinę...Ogólnie daje radę,ale wczoraj cały dzień wymiotowałam i przez bóle stawów nie spałam i dzisiaj cukier po 1h 160 😭 boje się że zaszkodzę dziecku,staram się ale na te mdłości nie mam wpływu . Strasznie czuje się rozbita przez tą sytuację 😔
Hej! Ja mam cukrzycę od 11 tygodnia, cukry na początku na pewno też miałam wysokie, bo jednak 11 tygodni nie wiedziałam o cukrzycy... A jednak wszystko przebiega w miarę dobrze. Jak się czujesz?? Wiadomo już coś więcej??

Hej! Ja mam cukrzycę od 11 tygodnia, cukry na początku na pewno też miałam wysokie, bo jednak 11 tygodni nie wiedziałam o cukrzycy... A jednak wszystko przebiega w miarę dobrze. Jak się czujesz?? Wiadomo już coś więcej??
Jutro mam wizytę u gin,powinno być serduszko i zalozy karte ciąży. Ech, całymi dniami mnie mdli wpycham w siebie jędzenie na siłę . Wczoraj musiałam na trochę wyjechac z domu,lekko się przeglodzilam i dzisiaj już cukru wysokie do południa. Ale w większości czasu mam w normie. Po wizycie u gin napisze do diabetologa kiedy kolejna wizyta.

reklama
Jutro mam wizytę u gin,powinno być serduszko i zalozy karte ciąży. Ech, całymi dniami mnie mdli wpycham w siebie jędzenie na siłę . Wczoraj musiałam na trochę wyjechac z domu,lekko się przeglodzilam i dzisiaj już cukru wysokie do południa. Ale w większości czasu mam w normie. Po wizycie u gin napisze do diabetologa kiedy kolejna wizyta.
trzymam kciuki! Moje początki ciąży też nie należały do najłatwiejszych, wszystko się skumulowało, w ogóle nie miałam apetytu... A potem wyszła ta cukrzyca...i zaczęło się zamartwianie. Ale nie taki diabeł straszny! 😈 Jak większość wyników masz w normie to już ogarniasz temat. Czekam na dobre wieści!

Do góry