Zazdroszczę ja dziś zjadłam sałatkę z kawałka ogórka zielonego i połowy pomidora z dwoma łyżkami jogurtu greckiego i 2 kromki swojego chleba żytniego i cukier 140. Chyba mi grecki nie podszedł. Straszną mam ochotę na placki ziemniaczane, ale zwyczajnie się boję.
reklama
aspekt
Fanka BB :)
też się bałam, bo po kluskach śląskich mi wywala cukier, ale placki zrobiliśmy bez mąki (i bez sypania skrobi ziemniaczanej) i jakoś weszłyZazdroszczę ja dziś zjadłam sałatkę z kawałka ogórka zielonego i połowy pomidora z dwoma łyżkami jogurtu greckiego i 2 kromki swojego chleba żytniego i cukier 140. Chyba mi grecki nie podszedł. Straszną mam ochotę na placki ziemniaczane, ale zwyczajnie się boję.
No właśnie nic podejrzanego w nim nie było, może za tłusty, albo powinnam więcej warzyw zjeść - sama nie wiem. Pierwszy raz go jadłam, chleb już sprawdzony. A placki piekłaś na oleju czy w piekarniku? Chyba się jednak skuszęMoże w tym greckim jest skrobia?
aspekt
na maśle klarowanym na patelni.No właśnie nic podejrzanego w nim nie było, może za tłusty, albo powinnam więcej warzyw zjeść - sama nie wiem. Pierwszy raz go jadłam, chleb już sprawdzony. A placki piekłaś na oleju czy w piekarniku? Chyba się jednak skuszę
Betty2
Tez zrobię.....też się bałam, bo po kluskach śląskich mi wywala cukier, ale placki zrobiliśmy bez mąki (i bez sypania skrobi ziemniaczanej) i jakoś weszły
Ja ani juz jednej kluski nie zjem blee..za ciężko
Angiee
Dziewczynyyy, tak Was tu podczytuję i kurczę, miałam się nie wtrącać, ale muszę. To, że po "zwykłym" obiedzie macie dobry cukier po godzinie, to nie oznacza, że możecie tak jeść. To nie są rzeczy dozwolone dla nas, one mają wysoki IG i po prostu mamy tego unikać. Wybicie mogło być w dowolnym momencie, po 15 minutach, a nawet po kilku godzinach (jak coś tłustego). I od tego możecie też mieć problem z cukrami na czczo.
Angiee
A wcześniej jak reagowałaś na pomidory? Niektóre dziewczyny mają po nich takie wybicia.Zazdroszczę ja dziś zjadłam sałatkę z kawałka ogórka zielonego i połowy pomidora z dwoma łyżkami jogurtu greckiego i 2 kromki swojego chleba żytniego i cukier 140. Chyba mi grecki nie podszedł. Straszną mam ochotę na placki ziemniaczane, ale zwyczajnie się boję.
reklama
Właśnie dobrze, na raz zawsze nie więcej niż pół dla bezpieczeństwa. Ten jogurt dziś pierwszy raz i chyba to zestawienie nie podeszło, albo za mało warzyw. Wrócę do zwykłego naturalnego i za jakiś czas zrobię drugie podejście tyle że spróbuję to lepiej zbilansować.A wcześniej jak reagowałaś na pomidory? Niektóre dziewczyny mają po nich takie wybicia.