Mi tłuszcz służyTo ja nie wiem jak jest z tym tłuszczem, mnie ta kobieta mówiła, że tłuszcz spowalnia wyrzut glukozy, tzn. cukier trawi się dłużej i trafia do krwi w mniejszych dawkach, nie gwaltownie. To samo wyczytałam w jakichś materiałach dla cukrzyków, w tym w broszurce (chyba jakiejś akademii medycznej) o cukrzycy ciążowej. Tam autorzy proponowali, żeby pozna kolacja była białkowo-tluszczowa. Ta moja lekarz to potwierdziła, dodała, żeby jeszcze błonnik dorzucić. A pytałam ja, bo w innej broszurce przeczytałam, żeby na kolację w ciąży nie jesc białkowo-tluszczowo, tylko chleb z pomidorem :/
reklama
Betty2
Fanka BB :)
Dlatego ja nie oczekuje książkowych wyników, mam 115 kg,168...39 lat ale mnie martwi to że na czczo nie mam efektu.... a I widac organizm po 38 latach jedzenia białego pieczywa ...widać już ma szok...a że ciązowo u mnie to i nastroje,i sytuacja I to niewiedza nie pomaga mi wcaleTak sobie myślę, że dietetycy inna dietę zaleca dziewczynie w ciazy, która ma nadwagę a inna szczupłej. Mogą kazać ograniczać tłuszcz jeśli ciężarna ma nadmiar kilogramow.
aspekt
ja ważę 48 przy 162 cm także coś w tym może być. Inna sprawa, że powinnam iść w tłuszcze nienasycone a nie w masełko i śmietankęTak sobie myślę, że dietetycy inna dietę zaleca dziewczynie w ciazy, która ma nadwagę a inna szczupłej. Mogą kazać ograniczać tłuszcz jeśli ciężarna ma nadmiar kilogramow.
Betty2
Ja na kolację jem 2 kromki razowego,po pół plasterka szynko domowej na kanapke i ogórek zwykły plus cienko masłem.herbata gorzka jak zawsze.Jam sie ktoś zna to wszystko łatwo
Zobaczymy
Brzuch się uspokoił
Nie wiem czy dobrze zrobię ale cos muszę zjeść bo już dziś mam pustkę.
Betty2
A na koniec żeby jakiś sukces był to sama sobie wbiłam insulinę. Mała rzecz a cieszy bo czasem już nie wiem co jeszcze w tej ciąży mnie będzie czekać .
We wtorek idę do dietetyka i choć kasa pójdzie to może choć ten tygodniowy jadłospis coś mi rozjaśni..Nie wiem ale coś muszę myśleć bo na forach wszystko i nic w tych jadłospisach .
Co do kwestii placków ziemniaczanych to widzialam przepisy na nie z niskim ig I właśnie inna mąka lub nie i w piekarniku robione- to tak w kwestii tego poruszonego tu tłuszczu .
We wtorek idę do dietetyka i choć kasa pójdzie to może choć ten tygodniowy jadłospis coś mi rozjaśni..Nie wiem ale coś muszę myśleć bo na forach wszystko i nic w tych jadłospisach .
Co do kwestii placków ziemniaczanych to widzialam przepisy na nie z niskim ig I właśnie inna mąka lub nie i w piekarniku robione- to tak w kwestii tego poruszonego tu tłuszczu .
Betty2
Ja też uważam że na chłopski rozum na coś jest to ustalenie,że po 1 godzinie.Inaczej szło by zwariować,pomiary robić co 10?15 min?? Tak to by kazano ten czujnik na ramię i appką przykładać tel... ale to ja zielona wiec mogę się mylićHej. Możesz wyjaśnić dlaczego? Bo ja np. Mierze cukier po każdym posiłku, po 1 i 2h, czyli praktycznie przez cały dzień mierzę regularnie co godzinę-1.5. Z tego wynika moim zdaniem że po kilku godzinach też bym wyłapała. Pytalam mojej diabetolog o to, czy jeśli zjem drozdzowke i mierze co 20 min orzez 2h i nie wybija to jest ok i powiedziała że jeśli nie przekracza norm to (wiadomo, nie jako podstawa diety) ale czasem można. Więc chyba jeśli zje się obiad to również uda się ten skok wychwycic?
reklama