reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Kliska do dupy to malo powiedziane, jest strasznie.
Ja wizyte u dabetologa i gina mam w srode ;) i tez spadlam zas 1kg od ostatniej wizyty i bedzie miec do mnie pretensje ehh a ja caly czas jem tylko male ilosci bo po 2 kromkach chleba mi cukier skacze ponad 120, mam pozwolenie jesc po 1 ale czesto i tak jem co 1-1,5h. Teraz zaczynam sie martwic czy mala jest dobrej wielkosci, brzucholek widac ze rosnie ;) diabetolog chyba zle na mnie dziala im blizej wizyty tym mam wyniki po 90pare :o ostatnio tez tak bylo mam nadzieje ze nie da mi insuliny na noc juz mam dosc klucia, palce zyly co chwilke i teraz jeszcze insu ehhh

reklama
Sprawdzilam wyniki kwasow zolciowych i sa takie same jak tydzien temu :D:D
Kurcze zmienilam chleb bo problem dostac ten moj teraz w sklepie i cukier skacze :mad: zas poszukiwania....

Mi dzisiaj skoczył cukier raz, chyba przez herbatę owocową, ale mam ogólnie wrażenie, że znów źle się czuję - kaszel i lekki bół gardła i to też może być przez to.
Przyszedł już do mnie wózeczek i miałam teraz chwilę, aby ogarnąć w nim wszystko zanim narodzi się maleństwo :) Jak składać i co gdzie jak.
Już tak jakoś się wtorku nie mogę doczekać, aby się dowiedzieć czy jest wszystko w porządku.

Poprosiłam męża o gorzką czekoladę, wiecie może z czym warto zjeść? I jaka ilość jest bezpieczna? Myślałam nad musem gruszkowym ze startą gorzką czekoladą, ale nie wiem ile kostek na jedną gruszkę.

No to dzisiaj spróbuję - w ogóle to dzięki miśce zauważyłam, że serio ta diabetolog i dietetyczka nie określiły mi ilości i ja ciągle żyję w takim lekkim stresie czy zjadłam ok czy będzie za dużo... Ja p*** to jest przecież nienormalne. I jak to ma niby sprawdzić czy ja mogę to wyregulować dietą czy będzie potrzebna insulina? Jak mnie ta diabetolog w jakimkolwiek stopniu opieprzę to ja też tam wybuchnę tekstem: "Jak może stresować Pani kobietę w ciąży!!" i drugim tekstem: "To Wasza wina, że ja nie wiem ile mogę zjeść".
ZgadnijKto, nikt nie powinien opieprzać kobiety w ciąży - jak to mówi moja położna środowiskowa: "jak ktoś Was stresuje to zadzwońcie do mnie to ja przyjdę i opieprzę tą osobą. Wy jesteście nietykalne!!"
Właśnie skończyły mi się warzywa w domu, więc czekają mnie zakupy w niedzielę...

ZganijKto, sory, że tak zapytam, ale... czy ty może jesteś na facebookowej grupie: "SŁODKIE MAMY - cukrzyca ciążowa"? Bo zobaczyłam to samo zdjęcie w profilowym i tak się zaczęłam zastanawiać. Właśnie się tam zapisałam :p

Kliska tak jestem w tej grupie i duzo sie tam od dziewczyn nauczylam co moge jesc ;)
Mnie tak stresuje m9ja diabetolog to ona mnie tak nastraszyla ta cholestaza ze 2 tyg stresu :/
Dzisiaj zrobilam ponownie proby watrobowe i alat troszke spadl :D nadal jest poza norma ale utrzymuje sie w miare na tym samym poziomie :D
Tak nic nie tlumacza i maja waty :/ jak wie mojej diabetolog zapytalam czy musze rodzic w szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci to naskoczyla na mnie jakbym nie wiem co zrobila ehh szkoda gadac :/
Chyba juz znalazlam sposob na wyeliminowanie moich ketonow :D to zakazany jogurt grecki owocowy z platkami orkiszowymi zjadlam wczoraj przed snem i dzisiaj ich nie bylo :) dzisiaj zrobie powtorke i zobaczymy ;)

reklama
Mnie czeka jutro ta wizyta i az sie boje, mam kilka przekroczen na czczo :( nie duze bo do 94 ale jednak, mam nadzieje ze insuliny jeszcze nie dostane.
Jutro tez wizyta u gina i juz sie doczekac nie moge zeby sie dowiedziec zw wszysgko u malej jest okej i ze sobie ladnie rosnie innej mysli nie dopuszczam :p
Co jadacie na śniadanie bo jajka i parowki wychodza mi bokiem juz a to jeszcze co najmniej 5 tyg
Boli mnie wieczorami najczesciej spojenie lonowe przy poruszaniu sie i dol brzucha jak na okres macica cwiczy czy cora chce juz powoli wychodzic ;)

Do góry