reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

ja tez nieraz robie zupe serowa, tylko ze jeszcze z miesem mielonym, ale pore i cebulke od razu sie do gara wrzuca bez podsmazania, i duzo wiecej sera... zupka wychodzi taka gesta i podaje sie ja z bagietka, wszystkim co znam smakuje:tak:
Justa, spróbuj choć raz podsmażyć por - będzie o niebo lepszy!! Też wcześniej bez smażenia serwowałam, ale przekonała mnie znajoma - spróbowałam jej zupy i bez porównania była.
Do pomidorówki też pomidory smażę i ogórki do ogórkowej:-)
 
reklama
Justa, spróbuj choć raz podsmażyć por - będzie o niebo lepszy!! Też wcześniej bez smażenia serwowałam, ale przekonała mnie znajoma - spróbowałam jej zupy i bez porównania była.
Do pomidorówki też pomidory smażę i ogórki do ogórkowej:-)
no co ty? a to nie wiedzialam, nastepnym razem sprobuje:tak: dzieki za dobry tip:-)
 
Elvie ma rację- podsmażanie podciąga smak. W ogóle podsmażanie np. koncentratu pomidorowego do zup czy sosów czyni je zdecydowanie smaczniejszymi i wyrazistymi :)))

Ja za porem nie przepadam, ale wersję z brokułem muszę spróbować.
 
Ja surowego pora to nawet nie ruszę!! Ale w tej zupce go toleruję, bo jakiś taki jakby mniej porowaty i delikatny:-)

A u nas dziś żurek na zakwasie i jakieś polędwiczki zawijane i duszone z ogórkiem kiszonym i boczkiem (dla teścia) lub szynką (dla reszty). Do zupki jajka, a do polędwiczek kasza kus-kus i marchewka z groszkiem. Teściowa się postarała;-) Ja nie mam dziś czasu na gotowanie, bo szykuję się na promocję na 17:00.
 
ja dzis sprobuje tej porowej. leze caly dzien, i nic mi sie nie chce, wiec i zupa bedzie expresowa.
dobrze, ze drugie od wczoraj - lazanki :tak::tak::tak:
 
a ja dziś na obiad zaliczyłam totalny mix...im bliżej porodu, tym gorzej z moimi zachciankami....
i tak:
1. pączek
2. talerz zupy - kapuśniak po włosku (polecam!!)
3. truskawki
4. micha sałatki greckiej

jeja, ja nie wiem jak ja to zrobiłam....
 
A ja jestem dzisiaj anty jedzeniowa... jakoś nie mam ochoty. zamiast obiadu zjadłam michę kiślu :-p ale chyba zaraz jakieś zapiekanki sobie zrobie... hmmm masełko czosnkowe znowu zrobilam to zjem z masłem czosnkowym a co...
 
A mnie wzielo na ulubione danie z dziecinstwa. Na kolacje podjadlam makaron z cukrem i cynamonem. Rety, ale bylo pyszne:-D:-D
 
reklama
Katik, narobiłaś mi ochoty na ten makaron z jabłkami i cynamonem - spać nie będę mogła;-(
Póki co wciągam kisiel:-)
 
Do góry