reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

A ja bym zjadła, ale nie mam:-( Jagody mam tylko mrożone, a to nie to samo:-(
Za to mam pyszny piernik, który pachnie tak, że w całym domu go czuć.
No i mam mus malinowy i kisielek morelowy, bo nie wiedziałam na co mam większą ochotę i zrobiłam oba:D

M. jakieś kadzidła i świeczki w sypialni pali.. Klimatycznie- romantycznie się zapowiada:D

reklama
ja tradycyjne marchewkowe zrobilam
właśnie wyciągam z piekarnika bo mamy dziś gości na kawie około 13 zapowiedzianych,
z 4 miesięcznym bąblem dodam :)

Kwiatuszku, czy ja moge poprosić przepis na marchewkowe ? jest kupe tego w necie, ale jak sprawdzone to ja chetnie....

A ja poproszę przepis na sprawdzony piernik - zamierzam w najbliższym czasie konkurencję teściowej zrobić:D

Dziewczyny na 50 stronie tego wątku jest mój przepis na marchewkowe i przepis zielonejmaupy na pierniczek
smacznego :)

Która ma ochotę niech wpada za kwadrans na murzynka - zapraszam!!
Wyszedł obłędnie wysoki i piękny, mam nadzieję, że smakuje równie dobrze:-)
Przepis:
2 ½ szklanki mąki
20 dag masła
4 jajka
pół szklanki mleka
pół szklanki wody
2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Rozgrzać piekarnik. W rondelku do wody i mleka dodać masło, cukier i kakao, lekko podgotować, aby masło się rozpuściło. Ostudzić i wlać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Do masy wbijać po jednym żółtku, cały czas ucierając mikserem.Na koniec dodać ubitą pianę z białek.

Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej i piec ok. 55 minut w temperaturze 160-170 °C.

Piekłam z termoobiegiem.

Można posypać cukrem pudrem. Ja dziś zaszalałam z wersją extra - przełożyłam marmoladą i polałam polewą z gorzkiej czekolady.

Która ma ochotę niech wpada za kwadrans na murzynka - zapraszam!!

u mnie w pracy przepadaja za murzynkiem. Zwlaszcza manager. Najgorzej bylo jemu - czarnemu facetowi wytlumaczyc dlaczego w Polsce ciasto nazywamy "little Nigger" :baffled::baffled::baffled::-D:-D
Dobrze ze to facet z dystansem do koloru swojej skory, bo inni za takie cos mogli by sie smiertelnie obrazic.

reklama
Do góry