reklama
AGUSIAAA
MAMUSIA OLUSIA `06
A+T a jak przygotowujesz zupki dla Aluni... ja teraz bede mogla zaczac wprowadzac zupki...
T
Tamarunia
Gość
A+T a czym miksujesz???bo wlasnie ja mam taki duzy mikser ni jak chce robic to musze wiecej robic, no i musze zamrazac.
moja Kiniuśka zjadła wczoraj kartofla z marchewką i wieczorkiem kaszkę,ale soczku żadnego nie chce pic...po kropelce jabłkowy,ale nawet ewa go nie chciała,bo jak wykrzyknęłą "ble,ohyda,ksiaśny"
ale dziś odpuszczę KIni i nic nie dostanie...od jakiegoś czasu ma kłopoty z brzuszkiem wieczorkiem i nie chcę jej dodatkowo stresowac,bo chyba zeby idą...aha moja słoików jeszcze nie jadła,ale robię zapasy,ale tylko owocowych deserków,bo zupki też robię jej sama tylko kupilam sobie mięsko z gerbera,bo nie byłabym w stanie go tak rozdrobnic...aha tamarunia ja rozdrabniam blenderem,kupiłam za 30zl w markecie,ale potem przecieram jeszcze przez sitko,bo to jest mała ilośc...jedna marchewkalub 1 marchewka plus kartofelek,więc nie wszystko się rozdrobni...i dodaję of course troche masła...
Obieram warzywka (dalam juz ziemniaczka, marchewke, pietruszke, pora, a nawet ostatnio kawaleczek selera), kroje na mniejsze kawalki i gotuje.
Potem wrzucam do miksera (takiego wysokiego do robienia koktaili) i miksuje az sie zrobi idealna papka (wychodzi jak ze sloiczka :-) ). Aha, no tez dodaje jeszcze troszeczke masla i czasem wody (tej z gotowania warzyw, bo sa w niej wygotowane witaminki). Mozna tez dodac soku jablkowego, zeby dowitaminizowac obiadek.
Jak dodaje miesko, to gotuje oddzielnie kawalek piersi i potem dorzucam do miksowania. Robi sie super papkowate. Nie wolno gotowac razem z warzywami, bo podobno rosol silnie uczula.
Deserki tak samo rozdrabniam w tym mikserze. Super wychodza banany, sliwki, jabluszka z marcherwka lub same. Musze jeszcze sprobowac brzoskwinie albo morele. Mieszam co sie da, a malutka wcina wszystko rowno.
A wiecie co zauwazylam. Odkad zaczelam malej dawac kaszke na noc - zaczela szajbowac w nocy. Jak wrocilismy do Enfamilu i zero kaszki - od razu normalnie spi. Wczoraj dalam jej kaszke rano i przez caly dzien byla niespokojna. Nie wiem o co chodzi, ale wiecej Ala kaszki nie dostanie!!!
Potem wrzucam do miksera (takiego wysokiego do robienia koktaili) i miksuje az sie zrobi idealna papka (wychodzi jak ze sloiczka :-) ). Aha, no tez dodaje jeszcze troszeczke masla i czasem wody (tej z gotowania warzyw, bo sa w niej wygotowane witaminki). Mozna tez dodac soku jablkowego, zeby dowitaminizowac obiadek.
Jak dodaje miesko, to gotuje oddzielnie kawalek piersi i potem dorzucam do miksowania. Robi sie super papkowate. Nie wolno gotowac razem z warzywami, bo podobno rosol silnie uczula.
Deserki tak samo rozdrabniam w tym mikserze. Super wychodza banany, sliwki, jabluszka z marcherwka lub same. Musze jeszcze sprobowac brzoskwinie albo morele. Mieszam co sie da, a malutka wcina wszystko rowno.
A wiecie co zauwazylam. Odkad zaczelam malej dawac kaszke na noc - zaczela szajbowac w nocy. Jak wrocilismy do Enfamilu i zero kaszki - od razu normalnie spi. Wczoraj dalam jej kaszke rano i przez caly dzien byla niespokojna. Nie wiem o co chodzi, ale wiecej Ala kaszki nie dostanie!!!
No wlasnie najwyrazniej, ale jestem w szoku, ze az tak jej sie wsio kicka po niej :-(a+t moze kaszka jej po prostu nie służy - wiesz są różne dzieciaczki przecież
No wlasnie najwyrazniej, ale jestem w szoku, ze az tak jej sie wsio kicka po niej :-(
wiesz co chyba jestem zmęczona ale co to znaczy "wsio kicka po niej"????
reklama
toola
Fanka BB :)
a+t+ z ta kaszka to tak widac jest ze jedne dzieci po niej dluzej spia a inne maja problemy z brzuszkiem, moja ma gazy i generalnie za duzo kaszki jej nie sluzy, ale troszke dorzucam do jablka albo banana zeby nie bylo takie zadkie to lepiej sie je,
dzis znowu gotuje marchewke, w przyszlym tygodniu dorzuce ziemniaka, karmienie to juz sama przyjemnosc
Murzałeczka zakumała o co chodzi i cieszy się z każdej łżeczki
mam pytanko dziewczyny, ja na razie dawalam jej to jedzonko raz dziennie, kiedy mozna dorzucic drugi staly posilek?
dzis znowu gotuje marchewke, w przyszlym tygodniu dorzuce ziemniaka, karmienie to juz sama przyjemnosc
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
mam pytanko dziewczyny, ja na razie dawalam jej to jedzonko raz dziennie, kiedy mozna dorzucic drugi staly posilek?