reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

ja narazie chyba sie wstrzymam z tymi pokarmami dopoki malemu nie zejdzie calkowicie wysypka z brzuszka i z glowki. wtedy bede mogla powoli wprowadzac produkty i bede wiedziala czy jest na cos uczulony czy nie.

reklama
ja chcialam zameldowac, ze juz od tygodnia podaje troszeczenke jedzonka :) ale....Hafsa juz jeden dzien kupki nie robial, norlanie troche sie boje, moze jedna za wczesnie zaczelam?ale ona ma juz 5miesiecu skonczone, a w sumie na tych sloiczkach jest napisane od 4mies, nie wiem, a wasze dzieci tez tak mialy???wczesnie Hafsa robila ok 2kupki na dobe

A ja własnie odkryłam ze moj mały oprucz kaszek ryzowych uwielbia jeszcze pure ryzowe-misiowy ogrodek, Nestle. Własnie pozarł bez marudzenia w 10 min 150 i spi na balkonie :)

A moja pediatra kazala mi mala karmic wg tego co pisza na ulotkach Ci od zarcia dla dzieci, czyli 2 razy mleko + 3 razy co innego. Malutka szama jak szalona, buzke sama otwiera i prawie sie nie brudzi. Na poczatku jak dostawala tak duzo, to robila po 4-5 kupek dziennie, a teraz znow jak dawniej = 1 na dzien.
No i dostala juz ze 3 razy zupke z mieskiem :-)
W ogole to sama jej juz przygotowuje zupki i deserki. Sprawia mi to ogromna frajde, mala szama wszystko co jej podam, no i oszczednosc jest ogromna, a wcale nie ma przy tym duzo roboty...

Od wczoraj zaczęłam podawać Ani soczek jabłkowy. Jak wszystko będzie OK mam jej też dawać soczek marchewkowy - polecenie pediatry. Co do innych rzeczy - kaszek, zupek itd. powiedziała, że spokojnie mogę sie jeszcze miesiąc wstrzymać.

reklama
Do góry