reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
agatka - nie mam pojęcia - nie pytałam sie. Mówiła, ze było mleczko od cielaczków albo od młodych kózek ( ale faktycznie chyba rozcięczali ??)

a moj chyba nie dostał uczulena po gruszce - ufff - to byłby to pierwszy owoc, który go nie uczula. Jeszcze dziaij dałam mu znowu 60 ml kaszki - zobaczymy. Wczoraj miał kilka kropek na bródce - ale one mogą również być od nadmiaru śłiny.
A mój nie może jabłuszka i banana jeść :-:)-(

jutro dam mojemu słioczek i króliczkiem lub indykiem - zobaczymy.

abryz - ale historia :szok:

heksa - odnośnie przewodu pokarmowego maluszków ( chodzi o m iesiące dokarmiania dzieci), dzieciom karmionym sztucznie pozwala się wprowadzać wcześniej pokarmy( po 4 mies) bo mleko sztuczne jest bardiej ciężkostrawne niż z piersi i układ pokarmowy jest bardziej przystosowany do jedzenia dodatkowych posiłków - mleczko od mamy jest b. lekkostrawne - co widać po kupkach - dzieci robią ich kilkanoście - bo przelatują przez organizm, lub jedną kupkę na kilka dni - bo też dzieci potrafią to mleczko wchłaniać w 100%( np. moj MIrk wchłaniał).

Koniec rozważań na temat jedzenia :tak:

a my dziś rozpoczęłiśmy akcję pod tytułem wyżeramy wszystko,co mama kupiła Kiniuśce i tak zniknęłą jedna próbka kaszki,mleczno-ryżowa z bananami z bobo vity,więc sobie pomyślałam,ze skoro Ewa ją wchłonie to dam też spróbowac Kiniuśce:)i o dziwo-doskonale pamietam tego typu próby w wykonaniu ewy,nie dośc,ze łyzeczki nie dała sobie wsadzic do paszczy to of course cała jej zawartosc ladowała spowrotem outside,a Kiniuśka zjadła 4 łyżeczki i takiego bananka miała na buźce,ze nie do wiary,choc na początku nie wiedziała co z tym glutem w buzi zrobic...ależ kochane te moje córeczki...aha,a nie mówilam chyba jeszcze,ze od wczoraj kapę je razem,ale mają radochę i nawet kiniuśka się obróciła z brzuszka na plecki sama:)co prawda w brodziku,ale liczą się chęci,w końcu masiate dzieci mają trudniej,co nie Gosiek;)?

Właśnie zaliczyłyśmy pierwsze trzy łyżeczki marchewki. Bardzo jej smakowało, ale skończyło się rykiem, że tak mało.... Jutro też spróbujemy, tym razem więcej. A teraz lecimy na basen:)

dałam Marysi 30 ml kleiku ryżowego. Miała świetna zabawe - ja jej do buzi a ona z buzi. Więc ja jej znowu do buzi a ona znowu z buzi. I takim sposobem w 15 minut zjadła...ufff Przy tym strzelała takie miny że myślałm że skonam. Hehe teraz obserwujemy przez tydzień. Zobaczymy jak się będzie zachowywać. ZA tydzień dam jej ze dwie łyżeczki jabłuszka i znowu poczekam z tydzień. Tym spobem moze do grudnia ją nauczę jeśc???
CHyba mi zaczyna brakowac pokarmu - mała się dzis darała po cycku - dałam jej śmierdziela - Bebilon i wypiłą 30 ml (bardziej jej wlałam) - ale juz sie nie otrzepywała tylko strasznie darła... CZy to jakieś postępy????
A ja jem właśnie macę. Nowy produkt w mojej bogatej diecie. Weszłąm na stornę o atopikach i pooglądałam te biedne dzieciaczki i stwierdziałm ze moja ma przy nich super skórke!!!!

A oto Marysia:

reklama
Głuszek ja widze, że my do majowek musimy zaglądac, żeby zobaczyć naszą czerwcóweczkę- Marysię:)))

Do góry