reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cos innego niz mleczko...

z dziwnych rzeczy to moja Krysia lubi obgryzywac kosci, niezle wchodza jej zeberka, noga od kurczaka itp wazne zeby trzymac w lapce i obgryzac

Ale się uśmiałam - już sbie wyobrażam takie maluszka z koscią w ręku :-D:-D:-D.

no Kropceka w sumie racja ale przecież nasze dzieciaki nie jadą non stop na żelkach czy frytkach (chociaż moja wyznaje zasadę - dzień bez żelka dniem straconym :laugh2:). Ja myślę ze wsyztsko co wypisałśmy nasze dzieciaki jedzą sporadycznie i tyle. A co do smażonego to my nie jemy w ogóle - tylko pieczone albo duszone - lepsze wg mnie w smaku i szybciej się robi - tzn. nie ma tyle roboty.

reklama
no głuszku moja do takich nalezy je wszystko......... poza jedzeniem z Mc' Donalda ,chipsami, czekoladą, zelkami, lodami( nie no teraz danonki jej mroze jako lody ale niebardzo),

Zelki tak jak pisałam chciałam podac jej ze względu na zawartosc w nich zelatyny ale boje sie ze bedzie je łykac a nie gryzc.

Kurcze , ale wasze dzieci ladnie jedza...u nas tylko sie lubi zupe...wsumie nie wazne jaka byle by z makaronem z Lubelli nitkowanym.
a z rzeczy mniej zdrowych lubi czaseeeem frytka i gumy do zucia.
i jak Marysia lubi kukurydze z puszki:)

nic innego nie jada.wczoraj na badaniu mowilam , ze nic nie je ( wczoraj o 20 zupa i tyle) i pow.ze oki.nie pije tez juz tyle.a dostaje tylko i wylacznie wode....

fajnie tak poczytac co wasze dzieci lubia...

no jaja z tymi kośćmi - normalnie uśmiałam się do łez z tego zdjęcia Julki. Kurcze ale ona sie zmieniła!!!! SZOK!!!!

dziewczyny, Weronika ostatnio ma fazę niejadka... obiadu prawie nic, na śniadanie prawie nic, troszkę owoców, sucha buła, ewentualnie smakija i danonek... za to mleka potrafi wypić nawet litr dziennie :baffled: nie wiem, czy to dobrze, czy to jej wystarcza, ale nie umiem jej zmusić do jedzenia :-( no i oczywiście oprócz mleka mega-ilości herbatki ;-)

Ola wiesz u nas jest podobnie,zreszta teraz wszystko jest na nie:sorry2:jedynie ze zmakiem zje zupke,mogla by wcinac tylko sam makaron,ryz,albo chleb , mieso bee ale za to uwielbia rybe:-p

zastanawialm sie cy nie jest to zamalo na takie dziecko?,ale mysle,ze jest na tyle duza ,ze moze sie upomniec i powiedziec,ze jest glodna.
a jak u was dopominaja sie same?

reklama
Weronika dopomina się ewentualnie o danonka albo o smakiję... no i oczywiście jak chce "mleczusio" ;-) oraz o picie - pije non-stop prawie

Do góry