reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cos innego niz mleczko...

abryz - i jak odwyk z cycem?
u nas super - już tydzień i nic:tak: - w szpitalu tylko trochę się kleił do cycusiów jak musiał być naczczo przed zabiegiem ( a tak szczerze to dobrze, ze go odstawiłam wcześniej bo bym miała problem z wytłumaczeniam, ze nie może pić mleczka 6 godzin przed i 6 godzin po zabiegu - tak mu mówiłam, zę mleczka nie ma i że picia tez nie ma bo zostało w samochodzie i ze tatuś rano przywiezie)

reklama
Kubła słowa: Mięsio jubię :-) Warzywa zazwyczaj w zupkach ze słoika (dostaje przed dorosłym obiadem, który jest po moim powrocie z pracy). Owoce w łapkę (jabłko, banan). Mleko Bebilon Pepti w kaszce. Żółty ser, jajka, bułki, kabanosy, parówki, żywiecka sucha, kotlety, klopsy mielone i inne dorosłe jedzenie.
Ze słodyczy: mamba, kinderki, herbatniki, delicje (uwielbia), lody (kocha, ale nie za bardzo może), chrupki kukurydziane i paluszki, prażona kukurydza :-)
Z rzeczy zakazanych: chipsy i frytki.

Gosiek, cyc od kilku tygodni w odstawce, chociaż czasami kuszę Kubła, a On z tęsknotą w oku mówi nie :-) I dobrze.
Za to pije, jakby nie miał dna :crazy:

O frytki też Pola lubi.Kurczaczka z McDonald's raz jadła i jej smakował. Za chipsami się aż trzęsie, ale jej nie dajemy. Potrafi o nie błagać- "dajcie mi ćipsia!!!":-p
Lodów nie lubi.

Heksa dziwna a nie niesamowita. Wiesz życie jest o wiele prostsze jak sie ma "wszytskożerne" że sie tak wyraze:-) dziecko

A lubią wasze dzieci te kinder czekoladki ? Moja je uwielbia - a jajko niespodzianka to przecież dokładnie to samo a nie tknie....

Gosiek, Kasiunka - a które kurczaki dawałyście? te w kawałkach/ Ja Marysi kupiłam ale nie chciała tknąć. tylko sobie frytki wtranżalała jak królewna jakaś bo jej musiałam dac do rączki chusteczkę papierowa i po każdej frytce sobie rękę wycierała. Czyściocha sie znalazła.

moj lubi wszystko co ma czekoladę, lubi też frytki, kurczaka smażonego ?(innego nie jemy), gotowane na parze mrożone warzywa, makarony, banany, kanapki z serkiem, kaszke do picia, lody tak średnio, chipsy lubi ale rzadko je, bulki slodkie lubi. kurde, na ktoryms z watkow jest batalia o podawanie dzieciakom herbatek bo zawieraja ukier itp, jakby ktos sobie z tamtego watku poczytal co my dajemy dzieciom to by na zawal padl :)

reklama
z dziwnych rzeczy to moja Krysia lubi obgryzywac kosci, niezle wchodza jej zeberka, noga od kurczaka itp wazne zeby trzymac w lapce i obgryzac
frytki, lody itp tez lubi ale zadko dajemy

po mambie ma rozwolnienie wiec wykreslilam z jadlospiu ;-)

Do góry