reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
Ha - Ignac też już zapomniał co to smoczek, ale teraz jak Hania dostaje butlę to on też MUSI dostać MLEKO w BUTELCE ZE SMOCZKIEM i to NATYCHMIAST! Inaczej jest wycie i awantura, no bo ONA MA!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Z tego jest jeden plus że zaczął znó pić dużo mleka :)

Agnieszka

Alek pije z kubka z rurka jesli chodzi o napoje ale tez mu wszystko jedno ogolnie...Tyle, ze ostatnio coraz czesciej chce pic bez pokrywki i bez rorki czyli tak jak my ze zwykłej szklanki pijemy:tak:

Mój Kacper pije z niekapka albo z butelki ze somczkiem, uwiebia pić z normalnego kubka, ale niestety jak tyko dorwie kubek to co jest w nim zaraz wylewa:wściekła/y:wczoraj wylał mi pół kubka herbaty na łóżko :wściekła/y:.

Co tam słchać w temacie jedzenia?
U nas jest ostatnio odwrót od kaszy tzn juz od ponad miesiąca Alek nie pije kaszy rano tylko je kanapeczki albo parówkę albo tosta...a na wieczór dostaje butle z kasza jeszcze, tyle tylko ze wypija jej coraz mniej, ostatnio robie mu 210-180 a on i tak zostawia z 90ml. Ale poczytałam sobie o zywieniu ostatnio i zlałam to bo nawet moje lekarki od Alka stwierdziły ze on za duzo mleka pił wczesniej. A przecierz jeszcze je inny nabiał, jajka, ser zółty...generalnie podobno jest tak, ze niektore dzieci juz jak maja rok to przestaja pis mleko w jakiejkolwiek postaci:confused: Pozatym powtorzylismy mu pozom wapnia na czczo i tym razem wyszedł w normie wiec chyba ok.
A co tam wasze dzieci ostatnio jedza ciekawego? Czy jedzą np. surówki? Czy chetnie jedzą pomidorka, sałate czy ogorka na kanapce? Bo moj nie bardzo a czytałam ze niby dziecko juz powinno sie wdrazac w takie rzeczy.

u nas tez tylko 200 ml mleka na dzien
za to hitem ostatnio jest kakao (prawdziwe nie rozpuszczalne), orzechy, pasztet i ciastka na skwarkach ktore na swieta zrobiloi rodzice moi, pierogi i kopytka no i nareszcie je juz wszystkie zupy

salate zje ogorka kawalek ale bez entuzjazmu
pije wiecej sokow owocowych niz kiedys, ale herbate gorzka tez zcierpi

nie moze sie przekonac do pomaranczy/mandarynki, fasolki, wedliny na kanapce :szok:

daje jej jeszcze witamine d3 bo takie sa tu zalecenia

juz dawno je z nami wiec nie mam problemow z jej jedzeniem bo sie juz do mojego gotowania przyzwyczaila, jedne czego jej nie podaje jeszcze to sosy, pieczen, grzyby i kawe, chociaz myslalam juz o zborzowej :-p

To dobrze Toola, że nie dajesz grzybów bo można dawać dzieciom dopiero powyżej 3 roku życia. Wyjątkiem są pieczarki, ale to podobno nie są grzyby :-)

Ja też nie mam kłopotów Pola je wszystko: mięsko, pulpety z sosem są hitem, rybką w panierce też się zajada, zupy je wszystkie, uwielbia ogórki kiszone, mandarynki, banany, słodycze, tosty, kanapki (ostatnio mniej chętnie), jajka w każdej postaci. Je pierogi. Nie je tylko pomidorów, ale zupę pomidorową, czy ketchup tak.
Nie piła jeszcze kakaa, jutro jej dam.:tak:

reklama
Kubek zajadał się jogurtami, ale okazało się, że jeszcze nie może. Skaza daje znać o sobie.
Kocha makaron, żółty ser, popcorn i placki z jabłkami :-)

Do góry