reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
Ja już teraz coraz rzadziej cokolwiek jej miksuję. Tak samo robię to co nam i kroję na mniejsze kawałeczki. Już radzi sobie z nimi bardzo dobrze. A mamy od dzisiaj 7 zębów :-)

Judi nadal nie ma wysypki.z nowosci jadla normalne deserki z jogurtem, a nawet przysmak na dobranoc z czekolada i nic.ostatnio na obiad dostala bogracz:) niam:)

jak tak czasem czytam co heksa gotuje Natalce, to jej normalnie zazdroszczę - ja takich pyszności nigdy nie jadłam ;-)
Weronika też sobie jakoś radzi dziąsłami - spróbowałabym nie podzielić się z nią ziemniaczkami, awantura murowana :tak: i brokułki uwielbia, sama najlepiej wcina - tak właśnie wygląda w trakcie
img1428yo9.jpg

Super Weroniczka wcina !;-)
Ani gratulujmy koleknego ząbka !:-)
O Lilith też bym bogracz zjadła:tak:

A mój Kacper ostatni zjadł kawałek kinder czekoladki tzn. dałam mu tylko polizać a on chapnoł kawałek to już mu nie wyciągałam !:-p Bardzo mu smakowało !

Jest to taki gulasz Węgierski- super pyszny.
Przpisu nie chce mi się pisać:-p ale znalazłam bardzo podobny w internecie :
Składniki :
- 0,5 kg ładnej poledwicy, może być wieprzowina
- 2 papryki (najlepiej czerwone)
- 1 mała papryczka chili (może być suszona)
- 1 duży pomidor
- 2 ziemniaki
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- olej, papryka słodka w proszku, kminek, sól bądź Vegeta, pieprz
- lane kluski

Przygotowanie :
Rozgrzewamy 2,3 łyżki oleju i wrzucamy pokrojone czosnek i cebule. Jak już się lekko podsmażą dodajemy dużą łyżkę sproszkowanej papryki. Trzeba wszystko razem dobrze zamieszać i zostawić na chwilę, ale niezbyt długo, żeby papryka nie zrobiła się gorzka.
Kroimy mięsko w kostkę, dodajemy do reszty. Jak już będzie półmiekkie podlewamy niewielką ilością wody, znów chwilę zostawiamy.
Następnie dodajemy pokrojone papryki, pomidora bez skórki i papryczkę chili w całości.
W razie potrzeby znów podlewamy wodą i gotujemy to na małym ogniu ok. 10--15 min.
Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do reszty. Dolewamy wody tak aby zakryła dodane ziemniaki, przyprawiamy Vegetą, pieprzem i kminkiem.
Na samym koncu kiedy już ziemniaki beda miękkie dodajemy lane kluski.
Powinno być to wszystko razem gęste, ale jeśli takie nie wyjdzie można dodac trochę mąki.
1 porcja ok. 400 kalorii (około)

reklama
Do góry