Jest to taki gulasz Węgierski- super pyszny.
Przpisu nie chce mi się pisać

ale znalazłam bardzo podobny w internecie :
Składniki :
- 0,5 kg ładnej poledwicy, może być wieprzowina
- 2 papryki (najlepiej czerwone)
- 1 mała papryczka chili (może być suszona)
- 1 duży pomidor
- 2 ziemniaki
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- olej, papryka słodka w proszku, kminek, sól bądź Vegeta, pieprz
- lane kluski
Przygotowanie :
Rozgrzewamy 2,3 łyżki oleju i wrzucamy pokrojone czosnek i cebule. Jak już się lekko podsmażą dodajemy dużą łyżkę sproszkowanej papryki. Trzeba wszystko razem dobrze zamieszać i zostawić na chwilę, ale niezbyt długo, żeby papryka nie zrobiła się gorzka.
Kroimy mięsko w kostkę, dodajemy do reszty. Jak już będzie półmiekkie podlewamy niewielką ilością wody, znów chwilę zostawiamy.
Następnie dodajemy pokrojone papryki, pomidora bez skórki i papryczkę chili w całości.
W razie potrzeby znów podlewamy wodą i gotujemy to na małym ogniu ok. 10--15 min.
Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do reszty. Dolewamy wody tak aby zakryła dodane ziemniaki, przyprawiamy Vegetą, pieprzem i kminkiem.
Na samym koncu kiedy już ziemniaki beda miękkie dodajemy lane kluski.
Powinno być to wszystko razem gęste, ale jeśli takie nie wyjdzie można dodac trochę mąki.
1 porcja ok. 400 kalorii (około)