reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

a ja daje swieze pomidory na samym początku az do rozgotowania.
Głuszek ja dawałam groszek ale nawet jak jej 40min gotyje to i tak cholerstwo jest twarde.

reklama
ja robie tak jak a+t kisielek tylko jeszcze dodaje jakis tarty owoc sparzony wtedy jest gestszy i bardziej pozywny....

co do klpsow to musze sprobwac

a moj od dwoch dni masakra z jedzeniem nie chce prawie wogole bo mu cieplo i tak walczymy musze zaczac mu jakies lekkie posilki robic i zeby byly raczej chlodne hehe

ja znajde to dam super przepis na bydyn dyniowy bo nie pamietam z glowy

a ja mam pytanie - odnośnie płatkó owsianych np. górskich - czy można je podawać maluchom.
Słyszałam różne opinie - w niektórych informacjach jest, ze mają gluten w innych, że nie. Już sama zgłupiałam.

A więc jak coś wiecie to podpowiedźcie.

Dzisiaj rano dałam Ani ze słoiczka deser z płatkami owsianymi (są po 10 miesiącu, a owies chyba ma gluten Gosiek - sprawdzę).
No i po pierwsze zrobiła dzisiaj aż 2 kupki (zawsze robi max. 1) i zawsze robi takie twarde, a dziś pierwsza rzadka, a druga to tak płynna, że właściwie cała się wchłonęła w pieluchę - na pupce miała tylko poprzyklejane jakieś kawałki - wyglądało to jakby właśnie te płatki owsiane.
Czy płatki owsiane mają działanie rozluźniające? Czy znaczy to, że jest na nie uczulona?

mandarynka - mój odkąd nie jada tylko mleka robi nawet po 4 kupki dziennie.
co do owsu ja tak się pytam bo lekarka kazała jeść płatki owsiane górskie mojemu Szefowi a on jest na diecie bezglutenowej - natomiast wyczytałam, ze one mogą zawierać gluten bo są oczyszczane w tych samych urządzeniach

Jak to wkońcu jest z tym glutenem, bo ja już całkiem zgłupiałam. To nie można podawać glutenu ?????????? :eek: Bo ja od paru tygodniu normalnie podaję :happy: a wy jeszcze nie ???????

A Heksula, dzięki za przepis :)))))))))

A co to jest kabaczek ???????? :eek: Jakieś zaćmienie mam i nie umiem skojarzyć co to ?????????

Ooooooooo już wiem :)))))))))))))) takie żółte warzywo :)))))))))))))))))

Podajecie dzieciom falsolę, bo moja przepada no i jest baaardzo zdrowa

reklama
Do góry