reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
EEE Trini wez mnie nie strasz, nigdy nie miał stwierdzonej choc traz mnie jakies schizy nachodzą ale jeszcze nie byłam u pediatry z tymi policzkami, pewnie dopiero w czwartek bede mogła albo i pt:eek:

moj je wszystkie owoce prucz pomarancza, cytryny i grejfruta
od dawna ... co do glutenu to tu nikt o tym nie mowi a na produktach dla dzieci tylko czasem pisze ze jest freee

a ulotkach ser zolty po skonczeniu 6go m-ca no wiekszosc rzeczy tu mozna podawacw tym czasie

ja tam po polskiemu wychowuje mojego maluszka bo nie ufam lekarzaom w tym kraju, lepiej pozniej niz przedobrzyc

Dzięki dziewczyny! Tylko jak mu dam grefruta to czy on bedzie jadł jak on taki kwasny?? Zastanawiałam sie nad pomarańczami musze spróbowac.
A jak dajecie miesko to kupujecie normalnie w sklepie czy macie takie "sprawdzone"? Bo ja kupuje np udko z kurczaka normalnie w sklepie bo nie mam możliwości załatwenia czego sprawdzonego a dzis kolezanka mnie troche opieprzyła ze nie powinno sie dzieciom do roku dawac drobiu.

dziewczyny w nowym numerze "dziecka" jest wypisany nowy schemat żywienia niemowląt karmionych z butelki i wedlug nuiego w wieku 6 miesięcy powinno się już podawać mały dodatek kleiku glutenowego. bo teraz nastąpił jakiś przełom z tym glutenem i można opdawać wcześniej. a dzieciom karmionym piersią jeszcze wcześniej można podawać.

Judi wlasnie je pietke chleba:) Dostalismy pozwolenie bo nie wyglada jak dziecko ktore mogloby miec celiake...a mamy bardzo dobra alergolog.i ufam jej w tym co mowi.
Mamy wiec calkiem nowy rozklad jedzenia.
Ma pic mleko 2 razy dizennie z kaszka np.na sniadanie i sama kolacje przed snem juz.
Na drugie sniadanie kromka.moze dostac juz z wedlina nawet!!!ale na poczatku lepiej bym sama jej piekla.i zakaz masla oczywiscie tylko jak co to margaryna roslinna.lub maslo bezmleczne.moge robic rozne marmolady itd:) jak chce to do tej kromki moge pozniej dodac jakis owoc-je gruszki.jak nie wiecej dac na deser.
Na obiad jak wczesniej pierw zupa potem drugie danie.na podwieczorek owoce lub jakies ciasto-ciastka z owocami.potem kanapka i przed snem kaszka:)

Ogolnie to jest tez tak ze mimo iz dziecko duzo uczula to nie mozna baaardzo eliminowac produktow i aby jadlo ciagle to samo bo z czasem uczula sie na to co wlasnie je.i to czytalam w wielu gazteach i ksiazkach.
Kazala zaczac nam karmic ja tak jak nas tylko nic mlecznego i bardzo uwazac.powolutku powolutku i pilnowac.bo ona ogolnbie bardzo malo rzeczy jak dotad jadala.
bardzo cie ciesze teraz.jutro na obiadek zrobie jej jakas duszona piers- uwielbia jesc jak odrywa kawalki.warzywka i ziemniaki.wszystko zupelnie w calosci.a zupke to jarzynowa...chyba ze macie jakies propozycje?bo pomidorowej nie moze...ogorkowej tez....o kalafiorowa!
Oczywiscie leki nowe dostalismy dodatkowe....

Jutro laryngolog i bioderka...i wyjazd rano...a mis ie tak nic nie chce...

Kurcze zwariowac można z tym glutenem tyle spzrecznych informacji i bądź tu człowieku mądry!!!
A ja dzis zrobiłam pomidorową i nawet młody zjadł:-)

dobrze,ze mozecie juz wprowadzno nowosci lilith

moja dziunia jadla dzos jajecznice z chlebem,ja w sumie uwazam,ze i tak sprobowala duzo i za miesiac bede jej dawac to co my jemy no i ostatnio tez probowala spaggeti z serem i tunczykiem,nic sie nie dzialo wiec sie ciesze:-)

widze ze dajecie chleb i całe jajko, ja rozmawiałam z doświadczonymi mami i mowiły zeby z chlebem zaczekac az młody skończy 10 miesiecy a z całym jajkami jak skonczy 11

reklama
Ale fajnie Lilith, że ktoś dokładnie powiedział ci , co Judi może jeść. My chyba też musimy wybrać się do alergologa!!!

Do góry