reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

Ewe prosciutko łososoa lub inna rybke gotujesz 15min w lekko osolonej wodzie moze byc wegeta czy co tam uzywasz potem rybke wyjmujesz w tej wodzie goujesz jesli chcesz ewentualnie jakies warzywka a po wyjeciu warzyw ten wywar doprawiam kardamonem l. laurowy, majeranek i zageszczam odrobiną smietany z mąka.

reklama
LECZO Z PATISONA LUB KABACZKA
cebulke czosnek papryke patisona pokroic i cebule z czosnkiem zeszklic na masełku na patelni po 10 min dodac papryke i patisona i dusic ok 30min. mozna dodac l. laurowy ziele angielskie zioła prowansalskie.

DESER Z MORELI( nie suszonych dwutl. siarki)
Morele ok 3-4 sztuki namoczyc w wodzie ok 1 godz(wody tyle aby je lekko przykryła. po gadzinie zagotowac ok 30 min a nastepnie zmiksowac powstaje taki super mus ja czasem dodaje malej do tego jogurt naturalny twarozek lub danonka rózne wrianty tak samo mozna zrobic suszone sliwki.

PULPETY RYBNE fileta ugotowac w osolonej wodzie ok 15 min nastepnie ugotowac marchew i seler z odrobiną kardamonu wszystko razem zmiksowac dodac jajko i bulke tartą wrzucac na wrzący wywar pózniej z wywaru mozna zrobic sosik.

Ale wy pysznosci juz dajecie:) fajowo.
My jemy wiekszosc rzeczy w calosci tez.i niema zadnych problemow.nie lubi nic drobnego i zmielonego.Ale tego papu jest duzo mniej niz wasze dzieci jedza:(
Dzis bede jej piekla chlebek dla dzieci alergicznych na mleko jaja i gluten:)

ewe, moze obiadek ze szpinakiem? Ja robie tak:
gotuje ziemniaki, marchew, por, pietruche i miesko (kurczak, szynka lub indyk).
Mrozony kawalek szpinaku rozdrobnionego wrzucam na patelnie i dodaje troszke maselka i rozgnieciony zabek czosnku. Dusze to chwile i potem z ugotowanymi warzywami miele.

Aha Kasiunia bo ty pisalas o mace.zawsze mozna dac kukurydziana albo ryzowa! albo z brazowego ryzu.mozna tez bezglutenowa skrobie pszenna dodawac:)

a kto mi powie co to sa platki ryzowe do formy? kuzwa no...myslalam na poczatku ze to te wafle ale nie....

Julia lubi jeśc dosłownie wszystko nie ma z nia zadnego problemu więcej wypadałoby czasem ograniczać jej co nieco. Nie lubi tylko jak wszystko jest zmiksowane musi czuć kawałki, najlepiej ryżu lub makaronu ...
Nie dawałam jej ryby musze spróbować tylko teraz przez pracę mam strasznie mało czasu na gotowanie:-(

reklama
ewe na rosołek wlewam przecier pomidorowy i zagęszczam mąką.
Dzisiaj Ania zjadła zupkę z pangi, z dodatkiem marchewki i pietruszki :tak: Potem jadła jeszcze naszą smażoną w kawałeczkach :-) Bardzo jej smakowała.

Do góry