reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

A ja jeszcze na KTG nie byłam, bo nawet nie wiem do którego szpitala miałabym jechać, a rodzę 40km dalej, więc tam na KTG jeździć mi się nie uśmiecha. Jak byłam w ciąży z Lenką to mnie ordynator wysyłał na KTG od dnia terminu dopiero, więc teraz też siedzę i do 8 maja spokojnie czekam, a jakbym się nie rozpakowała to zapytam mojej ginki, co z tym KTG robić.

reklama
czy któraś z Was miała dodatni wynik posiewu w kierunku streptococcus agalactiae ? właśnie dziś odebrałam wynik i nie wiem czy mogę czekać z tym do poniedziałku, czy lepiej próbować się zapisać gdzieś do lekarza na jutro chociaż to sobota, czas leci i nie wiem czy antybiotyk zacznie działać o ile u nas praktykuje się leczenie w ciąży tego dziadostwa!!!! :no::angry: zmartwiłam się tym...mam nadzieje ze na zapas, teraz siedze i wertuje net jak to się ma jeśli chodzi o poród i wppływ na maleństwo :dry:

nie ma sensu isc z tym do lekarza, bo tego sie teraz nie leczy. Jest to potrzebne wyłacznie do porodu. Zaraz po tym jak urodzisz dosteniecie oboje z maleństwem antybiotyk, jednorazowa dawke.

kilolek a Ty też to miałaś w którejś ciązy? dzięki za odpowiedz
czyli jednak będą musieli też faszerować maleństwo :baffled:
a do lekarza i tak planuje się wybrać, bo zwolnienie mam tylko do 9 maja więc jak nic do tej pory nie zacznie się dziać to będzie mi jeszcze potrzebne...

ja nie mialam ale lekarz mnie ostrzegal zbeym nie panikowala jesli cos wyjdzie. Moja sasiadka miala. Generalnie nei doczula tego ani ona ani dziecko. Z tego co pamietam ze SR to moze to wywolac rozne chhoroby u dziecka, (zakarza sie przechodzac przez kanal rodny) alle wcale nie musi wiec w zasadzie dosaje ten antybiotyk tak profilaktycznie. A ty masz do tego antybiogram? napisali Ci na jaki antybiotyk zareaguje?

ja jestem po ktg i znowu skurczy brak, nic sie nie chce ruszyc. Kolejne w niedziele. Jezeli do wtorku nic sie nie ruszy to o 8 rano mam sie stawic na oddziale, zbadaja mnie podłacza cewnik na 12h i w srode rano kroplowka z oksytocyna:baffled:

reklama
ja nie mialam ale lekarz mnie ostrzegal zbeym nie panikowala jesli cos wyjdzie. Moja sasiadka miala. Generalnie nei doczula tego ani ona ani dziecko. Z tego co pamietam ze SR to moze to wywolac rozne chhoroby u dziecka, (zakarza sie przechodzac przez kanal rodny) alle wcale nie musi wiec w zasadzie dosaje ten antybiotyk tak profilaktycznie. A ty masz do tego antybiogram? napisali Ci na jaki antybiotyk zareaguje?

ja też nie czułam żadnych objawów...a jednak coś wyhodowałam :baffled: najbardziej boje się o maleństwo od razu na starcie antybiotyk i oby tylko na profilaktycznej dawce się skonczylo a nie na jakimś chorubsku :wściekła/y:
:no::angry:
dziadostwo wrażliwe na penicylinę, erytromycynę i klindamacynę.

Do góry