reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Agushka wszystko bedzie dobrze lez i odpoczywaj:tak:
Fiore wspolczuje zwichnietej szczeki:-( Mam nadzieje ze wszystko przejdzie z czasem:tak:
As no wlasnie ja chodze na NFZ i juz mialam 2 usg wiec zostalo mi teoretycznie jedno:tak: Ale chyba tetna mozna sluchac co wizyte to tez moze uspokajac matke dziecka:tak:

reklama
patina najważniejsze że wszystko dobrze:tak:
aghuska leżeć odpczywać leżeć oszczędzać się jak najwięcej:tak:
fiore to uważaj na siebie i trzymam kciuki żeby wszystko jak najszybciej wróciło do normy:tak::tak::tak:

No wlaśnie wyczuł ręcznie , że macica się powieksza prawidłowo i ,że wszystyko ok
Co do usg on własnie robi tylko te 3-4 tradycyjne , gdyz nic mi się nie dzieje i nie działo

No wlaśnie wyczuł ręcznie , że macica się powieksza prawidłowo i ,że wszystyko ok
Co do usg on własnie robi tylko te 3-4 tradycyjne , gdyz nic mi się nie dzieje i nie działo
i to właśnie jest najważniejsze, każda z nas chciałaby co chwilę podglądać maluszka ale musimy poczekać te pare miesięcy żeby móc się w nie wpatrywać bezustannie:-)

ja już po wizycie. Ginekolog przeprowadziła badanie ręczne i powiedziała, że wszystko ok, macica się powiększa i trochę mnie uspokoiła. Mam odstawić luteinę, ale się okazało, że jednak pojawiły się upławy i globulki będę musiała brać dopochwowo:-(. "Gyno- Femidazol". brałyście to kiedyś?

Agushka wszystko bedzie dobrze lez i odpoczywaj:tak:
Fiore wspolczuje zwichnietej szczeki:-( Mam nadzieje ze wszystko przejdzie z czasem:tak:
As no wlasnie ja chodze na NFZ i juz mialam 2 usg wiec zostalo mi teoretycznie jedno:tak: Ale chyba tetna mozna sluchac co wizyte to tez moze uspokajac matke dziecka:tak:
Tak teraz będziemy słuchać tętna na każdej wizycie zamiast USG.
Mój gin mówi,że moja ciąża zagrożona to z racji takiego stanu mam prawo choć przez chwilkę popatrzeć na malucha i choć na 2 minutki USG mi włączy za każdym razem ;-);-)

Jeśli ciąża przebiega prawidłowo i nie ma powodów do niepokoju to większa ilość USG jest po prostu zbędna.
Niby to niewielkie promieniowanie ,ale jednak jakieś tam jest....:sorry::sorry:

ja już po wizycie. Ginekolog przeprowadziła badanie ręczne i powiedziała, że wszystko ok, macica się powiększa i trochę mnie uspokoiła. Mam odstawić luteinę, ale się okazało, że jednak pojawiły się upławy i globulki będę musiała brać dopochwowo:-(. "Gyno- Femidazol". brałyście to kiedyś?
No i super.
Dobrze ,że jest dobrze.;-):-):-)
Te leki to jedne z podstawowych .Bardzo skuteczne .:tak::tak:

No to czytam zaległości, dzięki za kciuki obroniona na 4+ :-)
co do USG to ja tam lubię podglądać co i jak :) i nie mam akurat "stresa" że promieniowanie czy coś bo jak laski leżą na patologii i mają robione codziennie i nie szkodzi to raz na miesiąc też nie zaszkodzi.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które się troszkę martwią i smucą różnymi choróbskami i innymi przypadłościami. Będzie ok :) Ja też ciągle walczę z jakimiś przeziębieniami, infekcjami itp. Grunt to mądry i wyrozumiały lekarz, któremu ufamy!

reklama
Na usg sa fale radiowe wiec one nie szkodzą, nic nie przenika do płodu, mam kolezanke dziennikarke co sobie na tym zeby zjadla...

Ja wczoraj na wizycie byłam. Dzidek zdrowy, pięknie rośnie. Serducho mocno bije. Szyjka macicy oglądana z każdej strony pod względem lotu samolotem i wszystko jest ok mogę lecieć na Święta :)
No i na 90 % wiem co mam w brzuszku ale o tym już w odpowiednim dziale :)

Do góry