reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Jestem wkurzona po wizycie:wściekła/y: Nie slyszalam tetna dziecka bo lekarz stwierdzil ze 17tydz to za szybko, polowkowe dopiero w styczniu bo 20tydz to tez za wczesnie:wściekła/y:Inne badania ok, badanie reczne tez w porzadku:tak: Zastanawiam sie nad zmiana lekarza:-( Wiem ze ten lekarz do ktorego chodze jest dobry ale jego praktyka mi sie nie podoba:no: Moze tylko pojde do innego na USG:tak: Jeszcze sie zastanowie z G co i jak:tak:
Kochnana jesli masz jakies wątpliwości to pewnie idz do innego gina na konsultacje:tak: A na 100% bedziesz spokojniejsza! Mocno zaciskam kciuki:*
No i nie stresuj sie bo z dzidzia jest na pewno wszystko dobrze;-):*

reklama
Jestem wkurzona po wizycie:wściekła/y: Nie slyszalam tetna dziecka bo lekarz stwierdzil ze 17tydz to za szybko, polowkowe dopiero w styczniu bo 20tydz to tez za wczesnie:wściekła/y:Inne badania ok, badanie reczne tez w porzadku:tak: Zastanawiam sie nad zmiana lekarza:-( Wiem ze ten lekarz do ktorego chodze jest dobry ale jego praktyka mi sie nie podoba:no: Moze tylko pojde do innego na USG:tak: Jeszcze sie zastanowie z G co i jak:tak:
w sumie to dziwne że powiedział Ci że to za wcześnie....

Jutro wizyta u gina.Przyspieszona,bo tak jakos wyszlo,ze do piatku nie dociagne.Troche sie boje,ale co ma byc to bedzie i nic innego nie pozostaje mi jak czekac.Dzis odebralam wyniki krzywej glukozy.Mam za niskie,"szczeka mi opadla".Zobaczymy co wyjdzie jutro u gina,mam dopiero o 18 :-( Jedyne z czego sie ciesze,to ze moze w koncu uda nam sie podejrzec plec.Reszta to sam strach i niepokoj.
Dorka glupi ten lekarz.Zmien go,wyjdziesz na tym lepiej!

dorka28 ja też bym zmieniła gina. Lekarz jest dla ciebie. My tętno słyszeliśmy już w 14 tc więc tez mi się wydaje że nie jest za wcześnie. A z tym połówkowym mnie też zapisano na wizyte w 22tc.

kingutek ja nastepna wizyte mam za 3 tyg wiec bedzie 20tydz:tak: Myslalam ze wtedy poznam ewentualnie plec dziecka:tak: Wszystkie z Was chyba mialy USG genetyczne a on mi zrobil USG i nic nie powiedzial na temat wymiarow czy wszystko w normie:baffled: Dzis dzwonie sie zarejestrowac do innego ginka:tak:

Też mam USG wielonarządowe w 22 tc.
U mnie włączył dopplera ,ale mówił ,że nie wszystkie sprzęty łapią ,więc żeby sie cudów nie spodziewać.
Bardziej było widać niż słychać.;-)
Ważne ,ze wszystko w porządku.:tak:

Jutro wizyta u gina.Przyspieszona,bo tak jakos wyszlo,ze do piatku nie dociagne.Troche sie boje,ale co ma byc to bedzie i nic innego nie pozostaje mi jak czekac.Dzis odebralam wyniki krzywej glukozy.Mam za niskie,"szczeka mi opadla".Zobaczymy co wyjdzie jutro u gina,mam dopiero o 18 :-( Jedyne z czego sie ciesze,to ze moze w koncu uda nam sie podejrzec plec.Reszta to sam strach i niepokoj.
Dorka glupi ten lekarz.Zmien go,wyjdziesz na tym lepiej!
Tak niski cukier poniżej normy to też niestety cukrzyca.
Różnica jest taka,że to nie hiperglikemia tylko hipoglikemia.
To niedocukrzenie również wymaga kontroli.
Przy tak niskim cukrze po prostu mdlejesz.;-)
Będzie dobrze.
Lekarze od tego są aby pomogli.:tak:

kingutek ja nastepna wizyte mam za 3 tyg wiec bedzie 20tydz:tak: Myslalam ze wtedy poznam ewentualnie plec dziecka:tak: Wszystkie z Was chyba mialy USG genetyczne a on mi zrobil USG i nic nie powiedzial na temat wymiarow czy wszystko w normie:baffled: Dzis dzwonie sie zarejestrowac do innego ginka:tak:
Jeśli nie powiedział,że cos nie tam to znaczy ,że jest oki.Trzeba się cieszyć ,że jest dobrze.
Lekarze jeśli coś jest nieprawidłowo to natychmiast zlecają dodatkowe badania lub konsultują gdzie indziej.
Będzie dobrze.:tak:

Ja mam wizytę prze świętami teraz .ale na USG jestem zapisana dopiero 22 tc ,bo wtedy lepiej już narządy widać i mniej pomylić się można.
Tak mi gin powiedział.

dorka, ja tez bylam niezadowolona z mojego poprzedniego lekarza, tez byl niby dobry ale mi poporostu nie przypasowal, nie rozmawial ze mna wogole, jak o cos pytalam to tak dziwnie odpowiadal. juz mam za soba pierwsza wizyte u innego i jestem bardzo zadowolona. wszystko mi opowiedzial, bez zadawania pytan. takze jak cos nie odpowiada to trzeba zmienic.

Kurde dziewczyny tak Was czytam i się zastanawiam co to za lekarze w tym kraju?
Co to jest wizyta kontrolna oczami przez brzuch prześwietla? Mi lekarka za każdym razem robi USG i daje fotki, wszystko dokładnie omawia. Już w 8 tyg było widać jak bije serduszko (ale sie wtedy poryczałam) w 13 słyszałam serce i inne "przepływy" przez pępowinę itp. Byłam też wczoraj 17 tydz +2dni wszystko ładnie widać i słychać. Maluszek rośnie serduszko stuka, pomachał mamusi. Nawet widać dziurki w nosie ;) O ile lekarzowi się chce pokazać i wytłumaczyć. Na mnie zawsze te wizyty dobrze działają bo wychodzę dobrze doinformowana i uspokojona. Więc dopominajcie się o swoje albo sio do innego gina. Noże ma sprzęt do d... i tak ściemnia że się nie da a jak się mu nie chce to tym gorzej.
A jutro sie bronie i mam stresa jak cholera, trzymajcie kciuki, znikam sie uczyć ;(

reklama
dziewczyny mi tez nie chodzi o to zeby co wizyte lekarz robil mi USG. W poprzedniej ciazy chodzilam do lekarza prywatnie i mialam 5 razy robione USG w tym jedno na moje zyczenie:tak: Zeby posluchac tetna dziecka to chyba mozna podczas wizyty to chyba mam prawo oczekiwac:tak: Lekarz co do niego chodze odpowiada wyczerpujaco na moje pytania:tak: Ide do innego lekarz na prywatne ubezpieczenie i zobaczymy co on mi powie:tak: Wizyte mam na 7 grudnia:tak:
dziuba_1 trzymam kciuki:tak:

Do góry