reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Nie smuc sie. Ja od poczatku biore progesteron (a nawet wczesniej, bo iles miesiecy w czasie staran tez). Wczoraj lekarka zwiekszyla mi dawke. Wprawdzie jakis bolow nie mialam, ale regularnie badam poziom we krwi i zamiast rosnac, to od ostatniego testu spadl. Takze glowa do gory :)

reklama
Nie ma sprawy. Moj maz sie nieco podlamal moja zwiekszona dawka, bo liczylismy, ze w czasie ciazy organizm zaskoczy o co biega i potem juz bedzie w progesteronem dobrze. Ale szykuje sie suplementacja przy staraniach o kolejne dziecko - czyli po owu progesteron doustnie i 4 zastrzyki z hormonem ciazowym. Jeszcze para miesiecy do konca, moze jednak moje cialo jednak zajarzy w czym rzecz.

Wikasik,Agasim mam nadzieje,ze niebawem obejdziecie sie bez prog. i innych "dopomacniaczy".Musi byc dobrze i spokojnie i &&& trzymane!
Ja wiekszosc czasu leze lub polsiedze,biore buscopan (choc juz w tabletkach na przemian z czopkami,skonczylam z zastrzykami i kroplowkami) i czekam na moja wizyte poswiateczna,ale ze spokojem.Zreszta dodatkowy stres w niczym nie pomaga.

Ja juz po USG maluch zdrowy, wazy ok 300g:tak:Serduszko bije az milo:tak: Pomiary prawidlowe jak na ten tydz ciazy:tak: Plci nadal nie znam, bo lekarz nie chcial mi powiedziec twierdzac ze za bardzo sie dziecko ruszalo:tak: No nic czekam do stycznia:tak:

FIORE - z Ciebie dzielna kobieto trzeba brać przykład;)

DORKA - będziesz mieć wiercipiętę;) cieszę się, że w porządku:)

WIKASIK, AGASIM - czego się nie robi dla dziecka;) z pewnością dacie radę! co tam dodatkowa kapsuła wielkości słonia;)

ja też już po wizycie, serducho zasuwa jak mała lokomotywa:) wszystko dobrze, skierowanie na combsa (znowu?;/) i obciążenie glukozą (bleeeh). martwi mnie, że nie wspomniał o usg (miałam robione w szpitalu, ale to był 18tydzień:/). wizyta na 12stycznia. może namówię męża na prywatne 4d...

reklama
zanetaa gratuluje udanej wizyty:tak: Ja sie ciesze ze w porzadku:tak: Poczekam moze do konca ciazy sie wyjasni jaka plec a jak nie bede miala niespodzianke przy porodzie:-DNastepna wizyta 4 stycznia:tak:

Do góry