WIOLKA1509
Fanka BB :)
ja mam co wyzyte badanie reczne , a usg to jak mu tam pasuje. w pierwszej ciazy jak mieszkalismy w Irl. to ani razu nie bylam badana recznie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Może głupio się zapytam, ale po raz kolejny spotykam się z takim określeniem, że brzuch "stawia się" i że to jest niefajne. o co chodzi? mogłaby któraś z Was wytłumaczyć?Fantastycznie Kobietki!Ciesze sie,ze malenstwa maja sie dobrze :-)
Mnie od paru dni "stawia sie" brzuch,wiec biore buscopan i leze,czekajac zeby przeszlo.Szczeka ma sie dobrze,mowie,jem i mam nadzieje,ze koniec z takimi nowymi przypadkami u mnie.Reszta niestety bez zmian,wiec omdlenia i niskie cisnienie na porzadku dziennym.Bedzie lepiej!
agasim brzuch się stawia ,tzn ,ze macica twardnieje.Może głupio się zapytam, ale po raz kolejny spotykam się z takim określeniem, że brzuch "stawia się" i że to jest niefajne. o co chodzi? mogłaby któraś z Was wytłumaczyć?
As, dzięki! jesteś niesamowicie pomocna! Pytam, bo ostatnio koleżanka, która jest w ciąży miesiąc do przodu powiedziała, że teraz jej się "brzuch stawia" i kiepsko się czuje. nie wiedziałam o czym mówi i myślałam, że na mnie przyjdzie ten czas za miesiąc. Widzę, że jeszcze wiele rzeczy mnie może zaskoczyć...agasim brzuch się stawia ,tzn ,ze macica twardnieje.
To skurcze mimowolne ,które sporadycznie mogą się zdarzyć i są niegroźne ,ale gdy występują często i raczej równomiernie to należy to kontrolować .
Przyjmuje się nospę na rozluźnienie i leży się grzecznie w łóżeczku by wyciszyć organizm.
Jak to nie działa to niestety szpital i zwykle kończy się ,albo na zwiększeniu dawek Nospy ,albo na Fenoterolu z Isoptinem i wtedy już przymusowym leżeniu .
Stawianie się brzucha powoduje między innymi samoczynne rozwieranie szyjki co z kolei prowadzi do przyspieszonego porodu .
To tak w skrócie ;-):-):-)