reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Fantastycznie Kobietki!Ciesze sie,ze malenstwa maja sie dobrze :-)
Mnie od paru dni "stawia sie" brzuch,wiec biore buscopan i leze,czekajac zeby przeszlo.Szczeka ma sie dobrze,mowie,jem i mam nadzieje,ze koniec z takimi nowymi przypadkami u mnie.Reszta niestety bez zmian,wiec omdlenia i niskie cisnienie na porzadku dziennym.Bedzie lepiej!
Może głupio się zapytam, ale po raz kolejny spotykam się z takim określeniem, że brzuch "stawia się" i że to jest niefajne. o co chodzi? mogłaby któraś z Was wytłumaczyć?

Może głupio się zapytam, ale po raz kolejny spotykam się z takim określeniem, że brzuch "stawia się" i że to jest niefajne. o co chodzi? mogłaby któraś z Was wytłumaczyć?
agasim brzuch się stawia ,tzn ,ze macica twardnieje.
To skurcze mimowolne ,które sporadycznie mogą się zdarzyć i są niegroźne ,ale gdy występują często i raczej równomiernie to należy to kontrolować .
Przyjmuje się nospę na rozluźnienie i leży się grzecznie w łóżeczku by wyciszyć organizm.
Jak to nie działa to niestety szpital i zwykle kończy się ,albo na zwiększeniu dawek Nospy ,albo na Fenoterolu z Isoptinem i wtedy już przymusowym leżeniu .
Stawianie się brzucha powoduje między innymi samoczynne rozwieranie szyjki co z kolei prowadzi do przyspieszonego porodu .
To tak w skrócie ;-):-):-)

agasim brzuch się stawia ,tzn ,ze macica twardnieje.
To skurcze mimowolne ,które sporadycznie mogą się zdarzyć i są niegroźne ,ale gdy występują często i raczej równomiernie to należy to kontrolować .
Przyjmuje się nospę na rozluźnienie i leży się grzecznie w łóżeczku by wyciszyć organizm.
Jak to nie działa to niestety szpital i zwykle kończy się ,albo na zwiększeniu dawek Nospy ,albo na Fenoterolu z Isoptinem i wtedy już przymusowym leżeniu .
Stawianie się brzucha powoduje między innymi samoczynne rozwieranie szyjki co z kolei prowadzi do przyspieszonego porodu .
To tak w skrócie ;-):-):-)
As, dzięki! jesteś niesamowicie pomocna! Pytam, bo ostatnio koleżanka, która jest w ciąży miesiąc do przodu powiedziała, że teraz jej się "brzuch stawia" i kiepsko się czuje. nie wiedziałam o czym mówi i myślałam, że na mnie przyjdzie ten czas za miesiąc. Widzę, że jeszcze wiele rzeczy mnie może zaskoczyć...

dorka fajnie że wszystko w porządku:tak::tak: i że jesteś zadowolona z możliwej zmiany
a ja byłam u położnej serucho pięknie było słychać:-) cudowne uczucie wyniki dobre mocz bez zmian HB 13.2 więc ok. Jedyne to miałam podwyższone ciśnienie bo 139/87 ale może to z wrażenia bo taka moja natura, będę kontrolować w domu.

As zawsze ladnie praktycznie wszystko wyjasniasz,dziekuje i ja :tak:
Co do "stawiania sie brzuszka".Wczoraj pojechalismy na "e.r".Dostalam teraz rozkurczowe w zastrzykach i jezeli dzis sie nie poprawi,to mam skierowanie na oddzial.Trzeba chwile skontrolowac sytuacje i dostane tez wtedy rozkurczowe w kroplowce.Na razie wydaje mi sie,ze po dwoch zastrzykach,wczoraj na e.r. i dzis rano jest ciut lepiej,wiec prosze o trzymanie kciukow-dziekuje :tak:

reklama
Do góry