reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Martusia a nie mowilam.Gratuluje!

p.s.Ja czekam na powrot meza i jednak jedziemy razem do szpitala-no comment.Odezwe sie przez sms-y przez majkowki-kontaktowki.

fiore powodzenia i wracaj szybko do nas:tak:
co do wymiarów to może to zależy od sprzętu do usg ale ja po każdym zdjęciem od początku ciąży mam wymiary maluszka a dzisiaj do zdjęcia dołączył mi jeszcze taką rozpiskę z usg gdzie mam dokładne wymiary,wagi, jaki to tyd ciąży itd i wygląda na to że termin porodu mi się trochę przesunął bo miał być 7 maja a tam jest przewidziany na 2 maja.

moja dzidzia miala dzis cale 12,37cm, 16t6d, serduszko bije cudownie, plec jeszcze nieznana. a tak chcialam juz sie do brzuszka zwracac po imieniu :-) i maz obiecal ze jak juz bedziemy wiedziec to kupimy jakis pierwszy ciuszek :-) ale musimy jeszcze poczekac :-) pierwszy raz dzis maz widzial dzidzie na ekranie i bardzo mu sie podobalo. chyba w koncu dotarlo do niego, ze bedzie tata :-) mi troche zelazo spadlo, dlatego mam brac 2 razy dziennie biofer. poza tym wszystko ok, nastepna wizyta 3stycznia, moze wtedy sie ujawni i zrobi mamusi prezent dzien przed urodzinami ;-)
poza tym, to po badaniu zapomnialam zaplacic za wizyte i wyszlam z gabinetu. i lekarz tez sie nie przypomnial :-) dopiero w samochodzie maz sie zapytal czy placilam learzowi czy w rejestracji a ja na to ze nie zaplacilam wcale :-) ale wrocilismy sie zeby wszystko uregulowac, lekarz sie nawet nie zorientowal, nie wiedzial o co chodzi jak weszlam z pieniazkami. straszne jest to co sie dzieje z moim mozgiem, musze sie pilnowac na kazdym kroku, zeby czegos nie zapomniec ale i tak sie nie udaje :-) na szczescie, podobno, to przejsciowe :-)

fiore, trzymam kciuki z calych sil!!! trzymaj sie tam i wracaj szybciutko do nas!!!

Ostatnia edycja:
Kochane!
Pisze doslownie na chwile,zebyscie nie myslaly co z nami.
Miejsca w szpitalu nie bylo,jest jakis nieprzyjemny boom niemilych zdarzen,ale o tym pisac nie bede :-(
Dostalam dodatkowe rozkurczowe(zostaje wersja szpitala domowego) i musze miec czesciej kontrole,bo lozysko jest za nisko ulozone.Mialam tyle badan wczoraj,ze mysle iz nigdy w zyciu tak wiele ginekologicznych nie mialam na raz w krotkim czasie.Wymierzono wszystko!Bole ktore mam,oprocz twardnienia brzucha,sa po cesarce.
Leo ma sie dobrze.

reklama
Do góry